ΜΠΑΣΚΕΤ

Το ματς της χρονιάς για Ολυμπιακό Βόλου

το-ματς-της-χρονιάς-για-ολυμπιακό-βόλο-885771

Το πλέον σημαντικό παιχνίδι δίνει σήμερα στο Νέο κλειστό Ιωαννίνων απέναντι στον τοπικό ΑΓΣΙ ο Ολυμπιακός Βόλου, που αρχίζει στις 18.00 κι όχι στις 17.00, όπως τα υπόλοιπα ματς της 10ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Β’ Εθνικής μπάσκετ.

Ο λόγος είναι ότι έπρεπε να διευκολυνθεί λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιώς, που παίζει για την Α1 γυναικών με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ίδιο γήπεδο, με το συγκεκριμένο παιχνίδι να γίνεται σήμερα στις 15.00 στο ίδιο γήπεδο.

Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν ότι το σημερινό ματς έχει τον χαρακτήρα τελικού, καθώς πρέπει να κερδηθεί, ώστε να αποκτήσει η ομάδα το προβάδισμα για την αποφυγή της τελευταίας (11ης) θέσης, που οδηγεί στον απευθείας υποβιβασμό, ενώ οι ομάδες στις θέσεις 7-10 παίζουν πλέι άουτ φέτος βάσει προκήρυξης. Οι δύο σημερινοί αντίπαλοι είναι οι μοναδικοί χωρίς νίκη στον 3ο όμιλο και σήμερα μία από τις δύο θα σπάσει το ρόδι.

Στην αποστολή των φιλοξενούμενων, που πήραν διαβεβαιώσεις ότι έχουν οριστεί πιστοποιημένοι κριτές και πως το ματς θα γίνει κανονικά, μετέχουν όλοι οι παίκτες, με τον νεαρό Νταραντάνα να μην έχει προπονηθεί σε φουλ ρυθμούς λόγω ενός τραυματισμού στο χέρι και αν χρειαστεί, θα χρησιμοποιηθεί.

Από την άλλη η Νίκη Βόλου, που βρίσκεται στο 5-3, έχοντας πάρει όλα τα παιχνίδια που είχε «κυκλωμένα», θα παίξει σήμερα χωρίς άγχος στο κλειστό της Νέας Ιωνίας απέναντι στο εκ των πρωτοπόρων Βίκο Ιωαννίνων, που έχει χάσει ένα ματς στον πόντο και έχει κερδίσει όλα τα υπόλοιπα με μέσο όρο 29 πόντους διαφορά. Παράλληλα, η ομάδα που αγωνίζεται ο Βολιώτης Γιώργος Μαυρογιάννης διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 94 (!) πόντους μέσο όρο, με τους Γιαννιώτες να είναι ασταμάτητοι, έχοντας ένα πολύ ακριβό ρόστερ.

Οι δύο αντίπαλοι συναντώνται για δεύτερη φορά φέτος στη Νέα Ιωνία μετά τον αγώνα Κυπέλλου, που είχε λήξει με σκορ 67-89. Βέβαια, το ματς είναι υπό αίρεση αν θα γίνει, αφού η γραμματεία αποτελείται από Βολιώτες σημειωτές και χρονομέτρες, οι οποίοι κάνουν αποχή.

Το πρόγραμμα (10η)

Σήμερα Σάββατο (17.00)

Ν. Ιωνίας, Νίκη Β.-Βίκος Ιωαν.

Πουρσανίδης Κ.-Κοντογιάννης

-Κανελλίδης (Μηναρετζόπουλος)

Κατσιμήδου, Τρίκαλα Basket-Πρωτέας Γρεβ.

Παζώλης-Δολγύρας

-Γιαννούλης (Γκαρτζονίκας)

Καρδίτσας (Π), Αναγέννηση Καρδ.-Ν. Βότσης

Μαραμής-Γεωργούλης-Μπουργός Ι. (Τέγα)

Ιωαννίνων (Ν) 18.00 ΑΓΣΙ-Ολυμπιακός Β.

Ντόγκας-Χατζηκώστας-Χάνος (Τσιγγέλης)

Αύριο Κυριακή (17.00)

Χαλκιοπούλειο, Έσπερος Λ.-Δόξα Λευκ.

Καραβίτης-Ορφανός Ιορδ.

-Παπαδόπουλος Χρ. (Χριστοδούλου Γ.)

Ρεπό: Φίλιππος Βέροιας

Βαθμολογία

  1. Βίκος Ιωαννίνων 15
  2. Έσπερος Λαμίας 15
  3. Τρίκαλα Basket 15
  4. Φίλιππος Βέροιας 15
  5. Δόξα Λευκάδας 14
  6. Νίκη Βόλου 13
  7. Αναγέννηση Καρδίτσας 12
  8. Ναύαρχος Βότσης 11
  9. Πρωτέας Γρεβενών 9
  10. Ολυμπιακός Βόλου 8
  11. ΑΓΣ Ιωαννίνων 8

*Δεν έχουν κάνει ρεπό στον πρώτο γύρο Φίλιππος Βέροιας και Αναγέννηση Καρδίτσας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου