ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αναστασίου: «Ο Ολυμπιακός βγαίνει στο γήπεδο σαν πρωταθλητής»

αναστασίου-ο-ολυμπιακός-βγαίνει-στο-889075

Την άποψη πως ο Ολυμπιακός Βόλου λόγω του μεγάλου ονόματός του και της βαριάς φανέλας που κουβαλά, βγαίνει στο γήπεδο σαν να είναι πρωταθλητής εξέφρασε ο Αλέκος Αναστασίου.

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής μίλησε στην εκπομπή «Στο πέταλο» στον Σπορτ Φμ 89.5 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον φτωχό απολογισμό των δύο γκολ σε τέσσερις αγωνιστικές, λέγοντας πως πιστεύει ότι σύντομα η ομάδα θα «ξεμπουκώσει» και πως θα έρθουν και τα εύκολα γκολ.

ΑΠΟΔΟΣΗ: taxydromos.gr

Αρχικά, ο 32χρονος κεντρικός χαφ πλέον ανέφερε: «Η ομάδα χτίστηκε με νεαρά παιδιά που έχουν όρεξη να δουλέψουν, ξεκινώντας από το μηδέν. Μετά από τέσσερις μήνες βγάζει στο γήπεδο σιγά-σιγά πόσο οικογένεια είναι. Πιστεύω ότι με τη δουλειά που έχει γίνει θα πάμε ακόμη καλύτερα».

Για τη στήριξη του κόσμου που δεν βάζει πίεση στην ομάδα σχολίασε: «Πιστεύω πως όπου κι αν παίζουμε είτε μέσα είτε έξω ο κόσμος μάς δίνει μεγάλη ώθηση και είναι ο 12ος παίκτης. Βλέπει το έργο που έχει γίνει από το καλοκαίρι, όπως και την ενέργεια και το πάθος που βγάζουμε στο γήπεδο.

Όλα τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι το μέγεθος του Ολυμπιακού είναι πολύ μεγάλο και η φανέλα του βαριά και σε κάθε ματς πρέπει να δίνουμε το 100%. Επειδή πιστεύω ότι και στο ματς με την Κοζάνη βγάλαμε αρκετό πάθος και ενέργεια μέχρι το τελευταίο λεπτό, αυτό ο κόσμος το είδε και θα αρχίσει να στηρίζει και άλλο την ομάδα.

Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να δίνουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε, να δουλεύουμε σκληρά, ώστε να φέρουμε όλον τον κόσμο του Ολυμπιακού κοντά μας».

Για την προσωπική του απόδοση στο παιχνίδι με την Κοζάνη και το ότι σκόραρε σε πρωτάθλημα μετά από μεγάλο διάστημα και πανηγύρισε έξαλλα: «Είναι το μέγεθος της ομάδας και το βάρος της φανέλας που φοράς. Όταν παίζεις στον Ολυμπιακό Βόλου πρέπει να καθαρίζεις το μυαλό σου και να έχεις ψυχολογία σε υψηλό επίπεδο, για να μπορέσεις να αποδώσεις. Αυτό το γκολ θα μου δώσει ψυχολογία για τη συνέχεια και πιστεύω ότι έχω να δώσω κι άλλα πολλά πράγματα στην ομάδα, βοηθώντας τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου, ώστε να την ανεβάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για τους νέους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου και κατά πόσο έχουν το ταλέντο να αναδειχθούν: «Αυτό έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι που ο κ. Σάκης Θεοδοσιάδης προσπαθεί να πάρει από κάθε παίκτη το 100% των δυνατοτήτων του. Για παράδειγμα ο Κώστας Σιουμουρέκης παίζει χωρίς άγχος και χωρίς να ανεβάζει σφυγμούς και βγάζει στο γήπεδο ένα αρχοντικό στυλ.

Αυτό έχει να κάνει και με την ψυχολογία που έχει περάσει ο κόουτς, αλλά και με τις δυνατότητες του κάθε παίκτη. Και ο Σιουμουρέκης και ο Σταμπουλής, αλλά και τα άλλα νεαρά παιδιά έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες και προπόνηση με την προπόνηση θα γίνονται ακόμα καλύτεροι. Το οικογενειακό κλίμα που έχουμε στα αποδυτήρια τους απελευθερώνει πιο πολύ. Εμείς οι μεγαλύτεροι προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε και παιχνίδι με το παιχνίδι θα ανέβουν ακόμη περισσότερο».

Για τη σημαντικότητα των δύο επόμενων παιχνιδιών με Πιερικό και Κεραυνό Αγγελοχωρίου εκτός έδρας: «Αυτά τα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας ματς είναι πολύ σημαντικά για μας και θέλουμε να πάρουμε όσο περισσότερους βαθμούς μπορούμε, γιατί και με τον Εθνικό Κεραμιδίου και με την Κοζάνη έπρεπε να έχουμε έξι βαθμούς και όχι δύο. Θεωρώ ότι, αν διατηρήσουμε τον ίδιο ρυθμό με το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Κοζάνη, θα πάρουμε το αποτέλεσμα και στα δύο παιχνίδια».

Για το πού αποδίδει ότι ο Ολυμπιακός σε τέσσερις αγωνιστικές έχει βάλει μόνο δύο γκολ: «Μην ξεχνάμε ότι αυτή η ομάδα έχει χτιστεί από το μηδέν και θέλει λίγο χρόνο να προσαρμοστεί και παιχνίδι με το παιχνίδι αρχίζουμε και δημιουργούμε περισσότερες φάσεις. Δουλεύουμε στην προπόνηση πάρα πολύ στα τελειώματα και Ολυμπιακός Βόλου νόμιζα ότι θα «ξεμπουκώσει» και θα έρθουν και άλλες φάσεις και τα εύκολα γκολ, αλλά είναι θέμα ψυχολογίας όπως είπαμε και πριν, όπως και θέμα timing».

Για το εξαιρετικό προπονητικό κέντρο που έχει ο Ολυμπιακός Βόλου: «Είναι ευλογία να έχεις προπονητικό κέντρο στις μέρες και να μπορείς να δουλεύεις σκληρά. Βλέπουμε ότι σε όλες τις περιοχές δεν υπάρχουν γήπεδα, ενώ εμείς έχουμε δύο γήπεδα, στα οποία μπορούμε να κάνουμε προπόνηση με την άνεσή μας. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση και τα δύο. Με το κλίμα που υπάρχει και τη συνεχή δουλειά, θα έρθει ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση».

Για το ότι η Γ’ Εθνική είναι χαμηλή κατηγορία για τον Ολυμπιακό Βόλου: «Ο Ολυμπιακός έχει στόχο τον πρωταθλητισμό και σε κάθε ματς βγαίνει στο γήπεδο, σαν να είναι ο πρωταθλητής. Θα κάνουμε στο τέλος το ταμείο μας και θα δούμε πού έχουμε φτάσει. Η ομάδα σίγουρα δεν πρέπει να είναι σ’ αυτές τις κατηγορίες, αλλά εκεί που αξίζει».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου