ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δύο «πρόωροι τελικοί» στους «16»

δύο-πρόωροι-τελικοί-στους-16-871658

Οι ειδικοί όροι, που εφαρμόσθηκαν σχετικά με τη δυνατότητα και τον «αποκλεισμό», για την κλήρωση στους «16» του Champions League, είχαν ως αποτέλεσμα, την ανάδειξη δύο «πρόωρων τελικών».

Κατ’ αρχάς, η Παρί Σεν Ζερμέν, των Μέσι, Μπαπέ και Νεϊμάρ, θ’ αντιμετωπίσει την γερμανική «μηχανή» της Μπάγερν Μονάχου. Πρόκειται για δύο από τα ισχυρά φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, δεδομένης της αγωνιστικής ισχύος και της δυναμικής, που έχουν εφέτος, οι δύο ευρωπαϊκοί «κολοσσοί». Με τη μόνη διαφορά, ότι ο ένας θα μείνει «εκτός νυμφώνος».

Το δεύτερο «ζευγάρι», που θα μπορούσε κάλλιστα, να χαρακτηρισθεί ως «τελικός», είναι αυτό, της Λίβερπουλ με την Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «μερένχες» του Κάρλο Αντσελότι, διαθέτουν ένα αξιόπιστο σύνολο, που εντυπωσιάζει σε Ισπανία κι Ευρώπη, ενώ οι Μαδριλένοι θέλουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα και να επαναλάβουν τον περυσινό θρίαμβο. Από την πλευρά τους, οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ και του Κώστα Τσιμίκα, που απογοητεύουν στην Premier League, θέλουν να πάρουν «εκδίκηση» για την απώλεια του τροπαίου, στον περυσινό τελικό, όπου η Ρεάλ επικράτησε με 1-0, χάρη στο γκολ του Βινίσιους.

Το ελληνικό ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στον Κώστα Τσιμίκα, καθώς η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, είναι το λογικό φαβορί στις αναμετρήσεις με την Μπριζ, κάτι που ισχύει, τόσο για την Μάντσεστερ Σίτι, που αναμένεται εύκολη ή δύσκολα να προκριθεί σε βάρος της Λειψίας, αλλά και για την Νάπολι, που εφόσον καταφέρει να διατηρήσει την «δαιμονιώδη» φόρμα που διανύει, πιθανώς θα ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Τέλος, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί τα υπόλοιπα «ζευγάρια», καθώς Μίλαν και Τότεναμ, Ντόρτμουντ και Τσέλσι, αλλά και Ιντερ και Πόρτο, θα διεκδικήσουν μία θέση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τα «ζευγάρια» για την «φάση των 16» του Champions League, όπως προέκυψαν μετά τη σημερινή κλήρωση, είναι τα εξής:

Λειψία-Μάντσεστερ Σίτι

Μπριζ-Μπενφίκα

Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης

Μίλαν-Τότεναμ

Άιντραχτ-Νάπολι

Ντόρτμουντ-Τσέλσι

Ιντερ-Πόρτο

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπάγερν Μονάχου

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 14, 15, 21 και 22 Φεβρουαρίου και οι «επαναληπτικοί», στις 7, 8, 14 και 15 Μαρτίου.

Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ

στο Europa League

Ενα σούπερ ντέρμπι ανέδειξε η κλήρωση για τα «νοκ άουτ» playoffs του Europa League, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της UEFA, στη Νιόν της Ελβετίας, καθώς Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα «μονομαχήσουν» με «έπαθλο» μια θέση στους «16» της διοργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νικητής του συγκεκριμένου ζευγαριού συνεχίζει το ευρωπαϊκό «ταξίδι» του, ενώ ο ηττημένος ολοκληρώνει την εφετινή πορεία του εκτός των συνόρων και επιστρέφει… σπίτι του.

Υπενθυμίζεται ότι στην κλήρωση των «νοκ άουτ» playoffs του Europa League μπήκαν οι οκτώ ομάδες που κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, καθώς και οι οκτώ ομάδες που κατέλαβαν την τρίτη θέση στους ομίλους του Champions League, με τους οκτώ νικητές να συνεχίζουν στους «16», όπου… περιμένουν ήδη οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους του Europa League. Οι πρώτες αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένες για τις 16 Φεβρουαρίου, ενώ οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 23/2. Οι νικητές των «νοκ άουτ» playoffs παίρνουν το «εισιτήριο» για τη φάση των «16» (9 και 16/3), η κλήρωση της οποίας θα πραγματοποιηθεί στις 24/2.

Τα ζευγάρια των «νοκ άουτ» playoffs του Europa League έχουν ως εξής:

Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Γιουβέντους-Ναντ

Σπόρτινγκ-Μίντιλαντ

Σαχτάρ-Ρεν

Άγιαξ-Ουνιόν Βερολίνου

Λεβερκούζεν-Μονακό

Σεβίλλη-Αϊντχόφεν

Ζάλτσμπουργκ-Ρόμα

H κλήρωση στο Conference

Σήμερα πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση για τα νοκ άουτ playoffs του Europa Conference League, από τα οποία θα γίνουν γνωστές οι οκτώ ομάδες που θα προκριθούν στους «16» της διοργάνωσης.

Από τη διαδικασία προέκυψαν οκτώ ζευγάρια, οι νικητές των οποίων θα πάρουν το «εισιτήριο» για τη φάση των «16», όπου… περιμένουν ήδη οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους του Europa Conference League.

Οι πρώτες αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένες για τις 16 Φεβρουαρίου, ενώ οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 23/2. Οι νικητές των «νοκ άουτ» playoffs παίρνουν το «εισιτήριο» για τη φάση των «16» (9 και 16/3), η κλήρωση της οποίας θα πραγματοποιηθεί στις 24/2.

Η ΑΕΚ Λάρνακας θα «μονομαχήσει» με την Ντνίπρο για την πρόκριση στους «16» του Europa Conference League. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ουκρανική ομάδα, η οποία έδωσε τους εντός έδρας αγώνες της στο Κόζιτσε της Σλοβακίας, θα επιστρέψει στην Κύπρο, καθώς αντιμετώπισε στο πλαίσιο του 5ου ομίλου της διοργάνωσης τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Τα ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση για τα «νοκ άουτ» playoffs του Europa Conference League έχουν ως εξής:

Καραμπάγκ-Γάνδη

Τράμπζονσπορ-Βασιλεία

Λάτσιο-Κλουζ

Μπόντο Γκλιμτ-Λεχ Πόζναν

Μπράγκα-Φιορεντίνα

ΑΕΚ Λάρνακας-Ντνίπρο

Σέριφ-Παρτίζαν

Λουντογκόρετς-Αντερλεχτ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου