ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Και εγώ Ολυμπιακός είμαι. Πού ήταν η εγκληματική οργάνωση τότε;»

κυρ-μητσοτάκης-και-εγώ-ολυμπιακός-εί-871673

Στην επίθεση του Ολυμπιακού, μέσω των δηλώσεων που έκανε χθες ο Γιάννης Βρέντζος με αναφορά περί «εγκληματικής οργάνωσης» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι τα προηγούμενα τρία χρόνια ο Ολυμπιακός πήρε πρωτάθλημα και συνέχισε λέγοντας ότι κάποιοι έχουν μπερδέψει το ρόλο τους. Η κυβέρνηση έχει λαϊκή εντολή, οι επιχειρηματίες δεν είναι υποβολείς μας. Η κυβέρνηση κι εγώ ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε γινόμαστε αντικείμενα εκβιασμού. Να αντιληφθούν το ρόλο τους. Μάλιστα, ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι όταν τα Μέσα Ενημέρωσης αλλάζουν άποψη ανάλογα με τη βούληση του ιδιοκτήτους, αυτό δεν είναι ελεύθερη δημοσιογραφία και πρόσθεσε ότι τα περισσότερα δημοσιεύματα για τον ίδιο είναι επικριτικά και σημείωσε ότι υπάρχουν εφημερίδες που είναι «οχετός».Αναλυτικά:

Νίκος Χατζηνικολάου: Πόσο βλάπτουν, κατά την εκτίμησή σας, την εικόνα της κυβέρνησής σας όλες αυτές οι υποθέσεις; Χθες άκουσα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ολυμπιακού, τον κ. Βρέντζο, να μιλά για εγκληματική οργάνωση στον χώρο του ποδοσφαίρου, να καταγγέλλει την Ομοσπονδία και να συνδέει την υπόθεση αυτή με τις παρακολουθήσεις, με τις υποκλοπές και με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Μαξίμου, τον κ. Δημητριάδη.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα άκουσα και εγώ αυτά, για εγκληματική οργάνωση, κατά τον εκπρόσωπο της ομάδος, στο ποδόσφαιρο τα τελευταία τρία χρόνια εις βάρος του Ολυμπιακού. Είμαι Ολυμπιακός προσωπικά. Ο Ολυμπιακός πήρε τρία πρωταθλήματα, αν δεν κάνω λάθος με 26, 19 και 18 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, τα τελευταία τρία χρόνια. Πού ακριβώς ήταν αυτή η εγκληματική οργάνωση τότε; Αυτό ως προς το συγκεκριμένο σχόλιο, το οποίο περιμένω να καταδικαστεί με απόλυτη σαφήνεια από τη διοίκηση της ομάδος.

Θα σας πω όμως και κάτι ευρύτερο, κ. Χατζηνικολάου. Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους εδώ. Κάποιοι θεωρούν ότι επειδή μπορεί να έχουν μία ομάδα ή να ελέγχουν κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ή ενδεχομένως και τα δύο, να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση, να υπονομεύουν -αλλάζοντας απόψεις από τη μία μέρα στην άλλη- τη διαδρομή της χώρας.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι οι ρόλοι του καθενός είναι απόλυτα καθορισμένοι. Η κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση. Εκλεγόμαστε από τον λαό. Θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην προσπάθεια προόδου της χώρας. Δεν είναι όμως ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων που πιέζουν την κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους χατίρι.


Άρα, το μήνυμα το οποίο στέλνω προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε είμαστε αντικείμενα εκβιασμού. Και καλά θα κάνουν όλοι να αναλογιστούν ποιοι είναι οι ρόλοι τους. Και δεν απευθύνομαι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, απευθύνομαι συνολικά. Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά, κ. Χατζηνικολάου…

Μητσοτάκης: Απίστευτο ψέμα το δημοσίευμα για τις παρακολουθήσεις- Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους

Απίστευτο ψέμα, χωρίς καμία απόδειξη, χαρακτήρισε το δημοσίευμα για τις παρακολουθήσεις, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε οργισμένος και παράλληλα τόνισε ότι ο ίδιος στοχοποιείται προσωπικά. Χαρακτήρισε εθνικά επικίνδυνο τον εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη, προσθέτοντας ότι πίσω του βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε κατηγορηματικά ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023, στην ώρα τους. «Δεν πρόκειται να συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις από επαγγελματίες εκβιαστές. Η χώρα έχει Σύνταγμα, όποιος θέλει μπορεί να πάει στη Βουλή να με αμφισβητήσει, είπε.

Ο πρωθυπουργός ερωτήθηκε και για την υπόθεση Πάτση, λέγοντας ότι η επιλογή του «ήταν προβληματική και αναλαμβάνω την ευθύνη στον βαθμό που μου αναλογεί», σημείωσε ωστόσο , ότι μέσα από την ίδια διαδικασία επιλογής αναδείχθηκαν δεκάδες νέα στελέχη. Πρόσθεσε ότι υπάρχει μια πρόκληση αναμόρφωσης του συστήματος ελέγχου των δηλώσεων “πόθεν έσχες”.

Για τα όσα είπε χθες το στέλεχος της διοίκησης του Ολυμπιακού κ.Βρέντζος περί «εγκληματικής οργάνωσης», απάντησε ότι τα προηγούμενα τρία χρόνια ο Ολυμπιακός πήρε πρωτάθλημα και συνέχισε λέγοντας ότι κάποιοι έχουν μπερδέψει το ρόλο τους. Η κυβέρνηση έχει λαϊκή εντολή, οι επιχειρηματίες δεν είναι υποβολείς μας. Η κυβέρνηση κι εγώ ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε γινόμαστε αντικείμενα εκβιασμού. Να αντιληφθούν το ρόλο τους. Μάλιστα, ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι όταν τα Μέσα Ενημέρωσης αλλάζουν άποψη ανάλογα με τη βούληση του ιδιοκτήτους, αυτό δεν είναι ελεύθερη δημοσιογραφία και πρόσθεσε ότι τα περισσότερα δημοσιεύματα για τον ίδιο είναι επικριτικά και σημείωσε ότι υπάρχουν εφημερίδες που είναι «οχετός».

Πηγή: sport-fm.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου