ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εκατόμβη νεκρών στην Ινδονησία: Με αίμα βάφτηκε αγώνας ποδοσφαίρου – Οπαδοί ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου

εκατόμβη-νεκρών-στην-ινδονησία-με-αίμ-884493

Τα δακρυγόνα που έριξαν οι αστυνομικοί προκάλεσαν πανικό

Ασύλληπτης έντασης επεισόδια σημειώθηκαν στην Ινδονησία, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα, με απολογισμό δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Όλα ξεκίνησαν όταν η γηπεδούχος ομάδα έχασε, με αποτέλεσμα οι εξαγριωμένοι οπαδοί της να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο.

Πέντε ετών το νεότερο θύμα

Τουλάχιστον 174 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από αγώνα ποδοσφαίρου στην Ινδονησία σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Ένας άντρας κουβαλάει μια γυναίκα η οποία ποδοπατήθηκε

Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 180 μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ των οπαδών των ομάδων Arema και Persebaya Surabaya στο μεγάλο ντέρμπι της χώρα μεταξύ δύο ομάδων με αιώνια έχθρα.

Ο αγώνας έγινε στην περιφέρεια Malang, στην Ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας και η Persebaya Surabaya επικράτησε 3-2.

Οι οπαδοί της Arema μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, οι αρχές έκαναν χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικό. Οπαδοί ποδοπατήθηκαν και πέθαναν από ασφυξία , δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ανατολικής Ιάβας, Νίκο Αφίντα.

Οι συγγενείς των οπαδών ψάχνουν τους δικούς τους ανθρώπους στα νοσοκομεία

Από τους 129 νεκρούς, οι 34 έχασαν τη ζωή τους στο στάδιο Kanjuruhan και οι υπόλοιποι στο νοσοκομείο. Νεκροί είναι και δύο αστυνομικοί ενώ διευθυντής νοσοκομείου δήλωσε ότι ένα θύμα ήταν ηλικίας πέντε ετών. Επίσης 13 οχήματα υπέστησαν ζημιές, συμπεριλαμβανομένων 10 περιπολικών.

«Βγήκαν σε μια έξοδο, τότε υπήρξε συσσώρευση – κατά τη διαδικασία της συσσώρευσης υπήρξε δύσπνοια, έλλειψη οξυγόνου», είπε ο Αφίντα.

Διεκόπη το πρωτάθλημα στην Ινδονησία μετά τα βίαια επεισόδια στο γήπεδο

Αμέσως μετά τα θλιβερά έκτροπα στον αγώνα ανάμεσα στην Αρέμα και την Περσεμπάγια η ποδοσφαρική λίγκα στην Ινδονησία ανακοίνωσε την αναστολή του πρωταθλήματος για μία εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ακχμάντ Χαντιάν Λουκίτα, ανακοίνωσε πως θα διεξαχθεί έρευνα, προκειμένου να βρεθούν οι υπαίτιοι των βίαιων επεισοδίων.

Τα βίντεο και οι εικόνες είναι αδιανόητα.

Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν και έξω από το γήπεδο, όπου και εκεί έχασε κόσμος τη ζωή του.

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου