ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τέταρτη καλύτερη νεαρή αθλήτρια της Ευρώπης η Δαλίδου

τέταρτη-καλύτερη-νεαρή-αθλήτρια-της-ε-884557

Η Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή υποδέχθηκε στην Αρχαία Ολυμπία από την περασμένη Πέμπτη έως χθες 1/10 τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές της Ευρώπης για το 42ο Σεμινάριο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Στο λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι από 47 Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές και έκαναν απολογισμό των Αγώνων που έχουν ήδη γίνει, ενώ συζήτησαν για τις αθλητικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2022 και το 2023, ανταλλάσσοντας παράλληλα απόψεις για το μέλλον του ευρωπαϊκού Ολυμπιακού κινήματος.

Παράλληλα, προχθές το βράδυ έγινε και η ψηφοφορία για την καλύτερη νεαρή αθλήτρια ή νεαρό αθλητή της Ευρώπης (σ.σ. αφορά σε αθλήτριες και αθλητές που δεν έχουν συμπληρώσει τα 18 έτη στις 31/12 κάθε χρόνου).

Στον νικητή ή νικήτρια δίνεται το βραβείο «Πιοτρ Νουρόφσκι», το οποίο έχει θεσπιστεί στη μνήμη του προέδρου εν ζωή της Πολωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή σε αεροπορικό δυστύχημα το 2010.

Ανάμεσα στις πέντε υποψηφιότητες ήταν και η Βολιώτισσα κωπηλάτρια του ΟΕΑΝΑΒ, Σοφία Δαλίδου, που πήρε φέτος δύο χρυσά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, το ένα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (21-22 Μαΐου) και το άλλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βαρέζε (27-31 Ιουλίου) στο διπλό σκιφ Εφήβων-Νεανίδων μαζί με τη Σοφία Νάτσιουλα.

Η 17χρονη πρωταθλήτρια της κωπηλασίας, που έδωσε το παρών στην αρχαία Ολυμπία, αναδείχθηκε τέταρτη καλύτερη νεαρή αθλήτρια της Ευρώπης στην ψηφοφορία που έγινε από τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές της Ευρώπης, κάτι που αποτελεί αναμφίβολα μία σπουδαία διάκριση, με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να εκδίδει και συγχαρητήρια ανακοίνωση για τη Βολιώτισσα αθλήτρια, όπως και η Κωπηλατική Ομοσπονδία.

Στην πρώτη θέση ήταν η άλτρια του ύψους από τη Σερβία Αντζελίνα Τόπιτς, ενώ οι άλλοι αθλητές που διαγωνίστηκαν ήταν η Ισραηλινή Ντάρια Ατμάνοβα (ρυθμική γυμναστική), ο Ιταλός Φίλιππο Μπερτόνι (κολύμβηση) και η Βρετανή Αντρέα Σπιντολίνι (καταδύσεις).

Από αριστερά ο Ιταλός Μπερτόνι, η Σοφία Δαλίδου, η Βρετανή Σπιντολίνι και η Σέρβα Τόπιτς

Χρήστος Θανασούλης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου