ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παράδοση απινιδωτή στον ΓΣ Βόλου

παράδοση-απινιδωτή-στον-γσ-βόλου-888772

Χθες το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Γ.Σ. Βόλου τελέστηκε ο καθιερωμένος ετήσιος αγιασμός για τη νέα αθλητική χρονιά από τον φίλο του συλλόγου, πατέρα Θεόδωρο Παπασακελλαρίου, ενώ η αντιπεριφερειάρχης, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη παρέδωσε έναν απινιδωτή, προσφορά της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην αθλούμενη νεολαία.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο πρόεδρος του Γ.Σ. Βόλου, Αντώνης Χιώτης, παρόντων πολλών παιδιών από τις ακαδημίες του συλλόγου, προπονητών, γονέων, αλλά και των υπόλοιπων μελών του Διοικητικού συμβουλίου, στον χαιρετισμό που έκανε πριν την παραλαβή του απινιδωτή ανέφερε: «Ευχαριστούμε την κ. Κολυνδρίνη που μας τιμά με την παρουσία της και η οποία θα μας παραδώσει έναν απινιδωτή. Είναι χρήσιμος σε αθλητικές εγκαταστάσεις που έρχονται πολλά παιδιά, ενώ έχουμε και ιατρείο φτιαγμένο από την Κλινική ΑΝΑΣΣΑ, που μας βοηθά όσο μπορεί και δέχεται επισκέψεις απ’ όλους τους αθλητές του συλλόγου. Την ευχαριστούμε πολύ, γιατί είναι πάντοτε μαζί μας.

Μετά από μία κουβέντα που έκανα με τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, τον οποίον γνωρίζω πολλά χρόνια, καθώς ήμουν 16 χρόνια πρόεδρος της Ενωσης Σωματείων Στίβου και συνεργαζόμασταν, τον παρακάλεσα, όταν βρεθήκαμε στο Πανελλήνιο Στίβου στο Πανθεσσαλικό φέτος, να μας κάνει προσφορά ενός απινιδωτή.

Η πρώτη του κίνηση ήταν να πάρει αμέσως τηλέφωνο στην κυρία αντιπεριφερειάρχη και της ζήτησε να μας φέρει έναν απινιδωτή και μετά από επίσημο αίτημα του συλλόγου σήμερα γίνεται η παράδοση, η οποία ήθελα να γίνει μπροστά στα παιδιά, για να μην είμαστε μόνο δύο άτομα σ’ ένα γραφείο. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Η κ. Κολυνδρίνη από την πλευρά της επεσήμανε: «Θέλω να χαιρετήσω τα παιδιά, το διοικητικό συμβούλιο και τους προπονητές που συμβάλλουν στο να μείνει ζωντανός ένας αθλητικός χώρος.

Μ’ αρέσει που βλέπω όλους εσάς (σ.σ. αναφερόμενη στους αθλητές του συλλόγου) να είστε σήμερα εδώ, γιατί μαθαίνετε να μυήστε σε υγιείς αρχές και αξίες. Μαθαίνετε στον υγιή ανταγωνισμό και ό,τι μαθαίνετε μέσα σ’ αυτόν τον χώρο το κουβαλάτε ως τρόπο ζωής μέχρι τα βαθιά σας γεράματα.

Είναι πολύ σωστό να γαλουχείστε από ανθρώπους που ξέρουν τι θα πει αθλητικό ιδεώδες, είναι πολύ σημαντικό να περνάτε χρόνο μέσα σε αθλητικούς χώρους. Είναι πολύ υγιές οι γονείς σας να σας εμπιστεύονται στα χέρια των ανθρώπων που μπορούν να σας οδηγήσουν στον σωστό δρόμο. Ένα σωστό μυαλό λειτουργεί σ’ ένα σωστό κορμί.

Θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχηθώ να έχετε πάντα επιτυχίες και δύναμη. Ως γονιός ερχόμουν στους αθλητικούς χώρους, όταν είχα και τα δικά μου τα παιδιά σε συλλόγους, που τώρα είναι 27 και 24 χρόνων. Είναι πολύ συγκινητικό και συνεχώς κάνουν αναγωγή σε όλο αυτό που έζησαν και έμαθαν μέσα σ’ αυτούς τους χώρους.

Ο απινιδωτής που παραχωρούμε σήμερα είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Όπως είπαμε με τον πρόεδρο και τους προπονητές, αυτή είναι η απαρχή, για να προβούμε σε κάποιες συνδιοργανώσεις, για να γίνετε και πιο εξωστρεφείς, αλλά και να στηριχτείτε οικονομικά, γιατί τα οικονομικά δεδομένα δεν είναι τόσο εύκολα για τέτοιους συλλόγους.

Θέλω να έχετε μία υγιή και καλή χρονιά και στους προπονητές και τους γονείς σας να είναι υγιείς και να σας καμαρώνουν. Θα είμαι εδώ σε οτιδήποτε μπορώ να φανώ χρήσιμη. Εύχομαι ποτέ να μη χρησιμοποιήσετε τον απινιδωτή και να το έχετε μόνο για προληπτικούς λόγους».

Ο κ. Χιώτης, παίρνοντας πάλι τον λόγο, υπογράμμισε: «Εχουμε το θάρρος πάντοτε να ζητάμε τη βοήθειά σας. Θα τοποθετήσουμε τον απινιδωτή στο ιατρείο μας. Όλοι οι προπονητές μας, σύμφωνα και με τη νέα νομοθεσία, έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια πρώτων βοηθειών και έχουν πάρει την αντίστοιχη πιστοποίηση. Εχουμε καλέσει και τον κ. Βασίλη Ηλιόπουλο από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων να κάνει μαθήματα. Μακάρι ποτέ να μη χρειαστεί».

Να σημειωθεί ότι ως αναμνηστικό δόθηκε στην κ. Κολυνδρίνη ένα αγαλματίδιο με τον δισκοβόλο που αποτελεί το έμβλημα του Γ.Σ. Βόλου, όπως και στον άμεσο συνεργάτη της, Λευτέρη Σολιδάκη, αλλά και στον π. Θεόδωρο Παπασακελλαρίου.

Ο πρόεδρος του Γ.Σ. Βόλου, Αντώνης Χιώτης, μόλις έχει παραλάβει από τη Δωροθέα Κολυνδρίνη τον απινιδωτή

… και με τη σειρά του της χαρίζει ένα αγαλματίδιο εμπνευσμένο από το έμβλημα του συλλόγου

Η κ. Κολυνδρίνη φωτογραφήθηκε με τα παιδιά του συλλόγου, όπως και με τους προπονητές και τους διοικούντες του Γ.Σ.Β.

Από αριστερά η Μαρία Πουρσανίδη, έφορος στίβου και Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. του Γ.Σ.Β., ο πρόεδρος Αντ. Χιώτης, η αντιπεριφερειάρχης Δωρ. Κολυνδρίνη και η Αντα Αλεξίου, έφορος Ενόργανης Γυμναστικής

Ο δεκαθλητής Παναγιώτης Πήτας (δεξιά) και ο προπονητής του, Γιάννης Κουτσοφλίνης

Προπονητές από όλα τα αθλήματα που καλλιεργεί ο ΓΣΒ έδωσαν το “παρών” στον αγιασμό

Ο π. Θ. Παπασακελλαρίου τέλεσε τον αγιασμό

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου