Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Τα περσινά επεισόδια επέβαλαν την απόφαση της ΠΑΕ Βόλος

τα-περσινά-επεισόδια-επέβαλαν-την-από-890178

Χθες έγινε η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα Βόλος-Αρης για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1 μεταξύ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και των εκπροσώπων των δύο ΠΑΕ και αποφασίστηκε να μη δοθούν εισιτήρια στους φιλοξενούμενους, αλλά και να μην κυκλοφορήσουν «μαγικά χαρτάκια» για τους φιλάθλους της βολιώτικης ομάδας.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού θα εισέλθουν οι κάτοχοι διαρκείας της βολιώτικης ομάδας, οι οποίοι, όπως ενημέρωσε η κυανέρυθρη ΠΑΕ, θα έχουν το δικαίωμα να αγοράσουν ένα επιπλέον εισιτήριο για κάποιον γνωστό τους, κάτοικο Βόλου απαραίτητα.

Για την απόφαση της μη διάθεσης 2.000 εισιτηρίων στους οπαδούς του Αρη, οι Θεσσαλονικείς έριξαν την ευθύνη στην ΠΑΕ Βόλος, η οποία από τη μεριά της ξεκαθάρισε ότι δεν δίνει εισιτήρια λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων στον αγώνα της περσινής περιόδου στο ματς με τον Αρη και εξαιτίας της εκκρεμοδικίας με την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ για τις ζημιές που προκάλεσαν οι οπαδοί της στο Πανθεσσαλικό.

Πρώτος ανακοίνωση χθες εξέδωσε ο Αρης, αναφέροντας ότι ζήτησε 2.000 εισιτήρια, όπως είχε προαναγγείλει, ωστόσο το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό τόσο από την ΠΑΕ Βόλος όσο και από την αστυνομία.

Αναλυτικά: «Κατά τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) σύσκεψη για τα μέτρα τάξης του κυριακάτικου αγώνα με την ομάδα του Βόλου Ν.Π.Σ. στο Πανθεσσαλικό Στάδιο (02/10, 19:30), στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ αιτήθηκε επίσημα, όπως της χορηγηθούν 2.000 εισιτήρια.

Ωστόσο, ο Βόλος Ν.Π.Σ. ήταν αρνητικός ως προς το αίτημα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Κατά συνέπεια, η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας απαγόρευσε τόσο την οργανωμένη όσο και την μεμονωμένη μετακίνηση φιλάθλων του ΑΡΗ.

Κατόπιν τούτου, καλούμε τους φιλάθλους μας να μην ταξιδέψουν την Κυριακή στον Βόλο, καθώς δεν θα ανοίξει θύρα (ούτε εκδοτήριο) για φιλοξενούμενους φιλάθλους.

Τα μέτρα της Αστυνομίας, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, θα είναι αυστηρά και δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να πλησιάσει στον περιβάλλοντα χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου χωρίς την επίδειξη εισιτηρίου».

Ακολούθησε η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος, που επισημαίνει: «Η ΠΑΕ Βόλος ενημερώνει ότι για τον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής με τον Αρη στο Πανθεσσαλικό στάδιο ΔΕΝ θα διατεθούν εισιτήρια ούτε στους φιλοξενούμενους φιλάθλους αλλά ούτε και στους φίλους της ομάδας μας.

Κι αυτό συμβαίνει για λόγους ασφαλείας λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων στον αγώνα της περσινής περιόδου με τον Αρη καθώς επίσης και εξαιτίας της εκκρεμοδικίας με την ΠΑΕ Αρης για τις ζημιές που προκάλεσαν οι οπαδοί της στο Πανθεσσαλικό στάδιο και για τις οποίες δεν ανέλαβε την ευθύνη.

Ως εκ τούτου, στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού σταδίου θα μπορούν να εισέρχονται ΜΟΝΟ οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να προμηθευτούν και ένα επιπλέον ονομαστικό εισιτήριο στο οποίο θα αναγράφονται ο ΑΜΚΑ και ο αριθμός ταυτότητας και με την απαραίτητη προϋπόθεση ο κάτοχός του να είναι κάτοικος Βόλου.

Παράλληλα θα λειτουργήσει η παιδική εξέδρα όπου θα φιλοξενηθούν μόνο παιδιά ηλικίας έως 13 χρόνων και τα οποία θα εισέρχονται δωρεάν.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας θα μπορούν να προμηθευτούν το ένα επιπλέον εισιτήριο από τα γραφεία της ΠΑΕ από Τετάρτη μέχρι Παρασκευή 9.00 π.μ.-5.00 μ.μ. και το Σάββατο 10.00 π.μ.-3.00 μ.μ.

Την ημέρα του αγώνα τα εκδοτήρια του Πανθεσσαλικού σταδίου θα παραμείνουν κλειστά, ενώ δεν θα λειτουργήσει ούτε η έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων μέσω της VIVA».

Παναγιωτόπουλος:

«Πρώτο μας μέλημα

η ασφάλεια των θεατών»

Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ Βόλος, Μάνος Παναγιωτόπουλος, μίλησε προχθές Δευτέρα στην εκπομπή «Η Ωρα του Βόλου» στο TRT και αφού προανήγγειλε ότι η απόφαση για διάθεση εισιτηρίων στους οπαδούς του Αρη θα είναι αρνητική, τόνισε ότι μετά και τα περσινά γεγονότα με τα θλιβερά επεισόδια, προέχει η ασφάλεια των θεατών.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του: «Για την ομάδα του Βόλου είναι πάρα πολύ σημαντικό να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Δεν υπάρχει καμία ομάδα στον κόσμο που να μη θέλει τον κόσμο στο πλευρό της και δεν υπάρχουν μικρομεσαίες ομάδες που δεν θα ήθελαν να έχουν πολύ κόσμο στο γήπεδο.

Αλλά εμείς στον Βόλο έχουμε πει ότι πρώτο μας μέλημα είναι η ασφάλεια των θεατών, η ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα και να μην δούμε γεγονότα όπως στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι με τον Άρη. Η οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνεται μ’ αυτόν τον γνώμονα. Να μη δημιουργηθούν πάλι καταστάσεις, όπως οι περσινές, που κάποιοι οπαδοί του Άρη, δεν θα πω αριθμό, πήδηξαν τις πόρτες, τις κατέστρεψαν, μπήκαν μέσα στο γήπεδο, έγιναν επεισόδια και επενέβη η αστυνομία με δακρυγόνα. Κι όλα αυτά μπροστά σε οικογένειες και μικρά παιδιά. Όλα αυτά εμείς δεν θέλουμε να τα ξαναζήσουμε.

Και στο τέλος τα πλήρωσε όλα η ομάδα μας λόγω αυτής της απαράδεκτης διάταξης που λέει ότι δεν φέρει ευθύνη η φιλοξενούμενη ομάδα, αν δεν ζητήσει επίσημα εισιτήρια. Είναι μία «ανακάλυψη» για τους μεγάλους να πηγαίνουν όπου θέλουν, να κάνουν ό,τι θέλουν και να πληρώνει ο γηπεδούχος.

Γι’ αυτό τον λόγο και άλλες ομάδες, όπως ο Αστέρας Τρίπολης, δεν εκδίδουν εισιτήρια στα παιχνίδια με τους μεγάλους. Είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος να μη δημιουργηθούν επεισόδια.

Αν ανοίξουμε εκδοτήρια και πούμε στον κόσμο να έρθει να πάρει εισιτήρια, θα έρθουν όπως πέρυσι οι Αρειανοί. Και για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω τίποτα με τους οπαδούς του Άρη. Το ίδιο ισχύει και για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.

Αν γίνουν επεισόδια, καλείται η γηπεδούχος ομάδα από τον αθλητικό δικαστή και πληρώνει πρόστιμο. Θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο αλλά προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια όσων βρίσκονται σ’ αυτό.

Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη η εποχή μας, για να δώσει κάποιος διακόσια ευρώ και να πάρει εισιτήριο διαρκείας (σ.σ. η προθεσμία είναι μέχρι το Σάββατο), όμως όλες οι ομάδες αναγκάζονται να πάρουν τα μέτρα τους».

«Μέσα» στα τέσσερα

γκολ ο Π. Φερνάντες

Στη Super League υπάρχουν 13 ποδοσφαιριστές, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά, που έχουν άμεση συμμετοχή τουλάχιστον στα μισά γκολ που έχουν πετύχει οι ομάδες τους στο πρωτάθλημα, είτε σκοράροντας οι ίδιοι, είτε βγάζοντας τις ασίστ.

Ενας απ’ αυτούς τους 13 είναι και ο Πάολο Φερνάντες του Βόλου, ο οποίος ξεκίνησε με το… πόδι στο γκάζι τη σεζόν, καθώς ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, που μάλιστα έχει ήδη πάρει μεταγραφή για την ΑΕΚ και παίζει ως δανεικός από την Ενωση έως τον Ιανουάριο, είναι «μέσα» σε τέσσερα γκολ της ομάδας του από τα συνολικά επτά που έχει πετύχει.

Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής σκόραρε στο 3-3 της πρεμιέρας με τον Αστέρα Τρίπολης, όπου μάλιστα έδωσε και την ασίστ στον Ντέλετιτς στο δικό του γκολ, ενώ παράλληλα έδωσε και τις τελικές πάσες για τα γκολ των Οζέγκοβιτς, Λούνα κόντρα σε Ολυμπιακό και Ιωνικό αντίστοιχα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου