ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κατά της αύξησης των ομίλων…

κατά-της-αύξησης-των-ομίλων-890288

Το «μπάχαλο» στις μικρές εθνικές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου αποτελεί και φέτος τη συνήθη γνώριμη κατάσταση και κανείς δεν ξέρει ακόμη κι ενώ φτάνουμε στο τέλος Σεπτέμβρη πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και πώς θα διαμορφωθούν οι όμιλοι.

Υποτίθεται ότι πέρσι συντάχθηκε μία τριετής προκήρυξη για την κατηγορία, αλλά φέτος λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην έναρξη και της χρονικής πίεσης λόγω της έλλειψης ημερομηνιών δεν αποκλείεται αυτή ν’ αλλάξει.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του ilianews, το προσχέδιο των προκηρύξεων της Γ’ Εθνικής της νέας σεζόν, εστάλη χθες προς έγκριση από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και ανάμεσα στις αλλαγές που έχουν γίνει, υπάρχει και μια που μπορεί να αλλάξει άρδην τα δεδομένα. Αυτή έχει να κάνει με τον αριθμό των ομίλων.

Πιο συγκεκριμένα, η προκήρυξη αναφέρει ότι σε περίπτωση κατά την οποία καθυστερήσει η έναρξη των πρωταθλημάτων, η ΕΠΟ διατηρεί το δικαίωμα να προχωρήσει σε αύξηση των ομίλων, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι ομάδες με συνεχή παιχνίδια. Με άλλα λόγια, το σενάριο για έξι ομίλους, το οποίο έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες μέρες, αρχίζει πλέον να ισχυροποιείται και μετατρέπεται σε ένα ορατό ενδεχόμενο.

Στον Ολυμπιακό Βόλου πάντως δεν βλέπουν θετικά αυτό το σενάριο σε αγωνιστικό επίπεδο, αν και σε οικονομικό θα σημάνει λιγότερα έξοδα για μετακινήσεις, κάτι που βεβαίως θα ισχύσει και για τις υπόλοιπες ομάδες.

Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο πιστεύουν ξεκάθαρα ότι έξι όμιλοι (από τέσσερις που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί η κατηγορία) και με λίγες ομάδες ο καθένας θα οδηγήσουν σε διοργανώσεις που θα μοιάζουν πιο πολύ με τουρνουά και όχι με κανονικά πρωταθλήματα, κάτι που έχει τονίσει για περασμένες χρονιές και ο προπονητής της ομάδας, Σάκης Θεοδοσιάδης, σε πρόσφατες δηλώσεις του, τη στιγμή που η βολιωτική ομάδα δημιουργείται, για να έχει και βάθος μέσα και από τη βελτίωση πολλών νεαρών παικτών και για να μπορεί να αντέξει ένα μεγάλο πρωτάθλημα.

Μάλιστα, οι άνθρωποί του θεωρούν ότι ο Ολυμπιακός Βόλου πρέπει να αγωνιστεί σ’ ένα όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με τουλάχιστον 16 ομάδες και με το μεγαλύτερο δυνατό γεωγραφικό εύρος, καθώς θα έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία και κύρος.

Όσο κι αν οι ερυθρόλευκοι έχουν περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες φέτος και βρίσκονται σε μία μεταβατική χρονιά, κουβαλούν τέτοιο βάρος φανέλας, που αποκλείεται να μην αναζητήσουν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο κι έτσι κρίνουν ότι ένα πρωτάθλημα με λίγες ομάδες, 10-11 τον αριθμό, δεν τους ευνοεί. Αντίθετα, θα προτιμούσαν ξεκάθαρα να πάρουν μέρος σε έναν όμιλο πιο διευρυμένο.

Φιλικό με Δωτιέα την Κυριακή

Την ερχόμενη Κυριακή στις 17.00 στο γήπεδο Ανάβρας Αγιάς (σ.σ. εκεί που είχε αγωνιστεί και ο Πύρασος στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική) ο Ολυμπιακός Βόλου θα αντιμετωπίσει τον Δωτιέα Αγιάς, ο οποίος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμη τη φυσική του έδρα λόγω εργασιών.

Οι ερυθρόλευκοι ήθελαν οπωσδήποτε έναν αντίπαλο, για να συνεχίσουν τα τεστ προετοιμασίας, μετά τη ματαίωση του φιλικού με την Αναγέννηση, λόγω των υποχρεώσεων της ομάδας της Καρδίτσας στο Κύπελλο Ελλάδος, και θα αγωνιστούν έτσι απέναντι σε ακόμη μία ομάδα που θα τη βρουν μπροστά τους κατά μεγάλη πιθανότητα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Οι παίκτες επιστρέφουν σήμερα από το χθεσινό ρεπό και εκτός από τον Θάνο Κυρίτση, που θα προσπαθήσει να μπει σε κανονικούς, και τον Μιχάλη Χατζηπλή, που θα αργήσει περισσότερο να το κάνει (σ.σ. είχε υποστεί βαριά θλάση στο φιλικό με τη Φήκη), δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα.

Στις προπονήσεις εξακολουθεί να παίρνει μέρος ο 38χρονος τερματοφύλακας Σπύρος Βρονταράς, που ζήτησε μόνος του να γυμνάζεται με μία κατ’ ουσία επαγγελματική ομάδα, έχοντας μετακομίσει στον Βόλο και καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο μόνιμης μετεγκατάστασής του για προσωπικούς λόγους στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, παραμένει ανοικτό το «παράθυρο» συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Μάλιστα, αν συμβεί αυτό, στον Ολυμπιακό Βόλου σχολιάζουν ότι θα έχουν δημιουργήσει μαζί με τον Καβουσάκη το καλύτερο δίδυμο γκολκίπερ στη Γ’ Εθνική.

Από την άλλη, υπάρχει στασιμότητα στο θέμα κάποιων Βαλκάνιων επιθετικών που είχε προσεγγίσει ο Ολυμπιακός Βόλου, με τη μεταγραφική ενίσχυση να μην υλοποιείται ακόμη.

Πάντως, ο Σάκης Θεοδοσιάδη, μετά από δύο μήνες προετοιμασίας και έπειτα από επτά φιλικά, στα οποία η ομάδα είναι αήττητη, καταγράφοντας 4 νίκες και 3 λευκές ισοπαλίες με δύο ομάδες αρχικά της Α’ ΕΠΣΘ και στη συνέχεια με πέντε ομάδες της Γ’ Εθνικής, βλέπει πως τα πόδια των ποδοσφαιριστών του αρχίζουν να λύνονται και βγάζουν στο γήπεδο όλο και περισσότερες αρετές.

Τσεκούρας: «Υγιής και

μεγάλη προσπάθεια»

Σε παρέμβασή του στον Βόλος 9.86 και την εκπομπή Clasico ο πρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου, Νίκος Τσεκούρας, ζήτησε από όλους και ειδικά από τα Μ.Μ.Ε. να βοηθούν την ομάδα ή αλλιώς να μην της κάνουν κακό.

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Την ομάδα δεν πήγαμε να την πάρουμε, ήρθε σε μας από τη στιγμή που πέσαμε κατηγορία. Κάνουμε μία υγιή και μεγάλη προσπάθεια. Σας παρακαλώ πάρα πολύ, αν δεν θέλετε να βοηθήσετε τον Ολυμπιακό Βόλου, τουλάχιστον μην κάνετε αυτό που κάνετε.

Υπάρχει ένα θέμα με τον κ. Σταματίου. Ο κ. Σταματίου έκανε μία πολύ ωραία δήλωση. Ο άνθρωπος μας βοήθησε τα μέγιστα το καλοκαίρι, για να στήσουμε αυτήν την ομάδα, επειδή γνωρίζει και τον χώρο. Εμείς τον ευχαριστήσαμε και δεν είχαμε μαζί του ούτε οικονομικές συμφωνίες ούτε τίποτα. Απλώς εμείς κάναμε αυτό που θεωρήσαμε σωστό για την προσπάθειά του. Ούτε χρήματα ζήτησε, ούτε μας εκβίασε, ούτε τίποτα. Είναι κρίμα να λέγονται πράγματα».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο πούλμαν της παλιάς ΠΑΕ, που χρησιμοποιείται πλέον για τις μετακινήσεις όλων των τμημάτων του συλλόγου: «Το πούλμαν ανήκει στην παλιά ΠΑΕ, στην οποία έγινε εκκαθάριση. Με τους εκκαθαριστές κάναμε ένα συμφωνητικό νόμιμα, το οποίο κατατίθεται, και μας το παραχωρούν, για να ταξιδέψει είτε το τμήμα μπάσκετ, είτε το τμήμα βόλεϊ».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου