ΠΟΛΟ

Σήμερα ο ημιτελικός Ελλάδα-Ισπανία στο Ευρωπαϊκό πόλο Νέων Ανδρών

σήμερα-ο-ημιτελικός-ελλάδα-ισπανία-στ-863280

Η Ισπανία αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδος στον σημερινό ημιτελικό (20:00) του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων ανδρών πόλο, που γίνεται στην Ποντγκόριτσα, με τον μεγάλο στόχο να είναι η είσοδος στον μεγάλο τελικό.

Η φοβερή και τρομερή ελληνική αρμάδα αγωνίστηκε με πάθος και ψυχή στον συναρπαστικό προημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος χθες Πέμπτη (22/9) το απόγευμα, έκανε την ανατροπή στην ανατροπή, νίκησε με 8-7 την Κροατία και προκρίθηκε πανάξια στην 4άδα της διοργάνωσης.

Έτσι, άνοιξε ο δρόμος για τη διεκδίκηση των μεταλλίων και -γιατί όχι- της πρώτης θέσης του βάθρου, όπως είχε γίνει το 2018 στην ανάλογη διοργάνωση του Μινσκ.

Ο προημιτελικός είχε συγκλονιστική εξέλιξη. Οι παίκτες του Ηλία Μαχαίρα προηγήθηκαν με 4-3, αλλά από και πέρα το ματς είχε εναλλαγές στο προβάδισμα μεταξύ των δύο ομάδων. Οι Κροάτες πέρασαν με 5-4, απείλησαν να ξεφύγουν, αλλά η ελληνική ομάδα με καλή άμυνα και λύσεις πλουραλιστικές στην επίθεση, κατάφερε στο τέλος να φύγει μπροστά και με δύο γκολ, 8-6, με Λυκούδη και Κανδανολέων. Οι Κροάτες μείωσαν σε 8-7, αλλά οι Έλληνες το διαχειρίστηκαν σωστά και κράτησαν τη μεγάλη νίκη – πρόκριση.

Οκτάλεπτα: 1-0, 3-3, 0-2, 4-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Καρακούρος, Μπουζαλάς 1, Λυκούδης 1, Τόττης, Αλμύρας 1, Καστρινάκης, Γκίλλας 2, Σπάχιτς 1, Μυρίλος, Πούρος, Μπιτσάκος Χρ., Κανδανολέων 2, Ηλιόπουλος.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Ντιούλα, Μπουρντιέλεζ 1, Λιέπαβα 1, Μπούσιτς 1, Μπούρμπουραν 1, Πάβλιτς, Κούρμπανιτς, Ράνταν, Ράντιτς 1, Ζβόνο 2, Μοζάρα, Στόγιανατς, Τσούμπρανιτς.

*Στον άλλον σημερινό ημιτελικό, που θα γίνει νωρίτερα, στις 18:30, θα παίξουν Ουγγαρία – Σερβία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου