ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Εχουμε όλα τα φόντα για άνοδο, ήρθα στη Νίκη για τον Βοσνιάδη»

εχουμε-όλα-τα-φόντα-για-άνοδο-ήρθα-στη-864651

Ο Γιώργος Δεληζήσης, που αποτέλεσε ίσως και την πιο ηχηρή μεταγραφή στη φετινή Superleague 2, παραχώρησε συνέντευξη στην πανελλαδικής κυκλοφορίας αθλητική εφημερίδα «Φως» και ανάμεσα στα άλλα ρωτήθηκε για τη Νίκη Βόλου.

Ο 35χρονος κεντρικός αμυντικός, που ήταν για πέντε χρόνια αρχηγός του Άρη, δήλωσε ότι η νυν ομάδα του έχει όλα τα φόντα να ανέβει κατηγορία και να παίξει του χρόνου στη Super League 1, ενώ κατονόμασε ως κύρια αιτία της επιστροφής του στη Νίκη και τον Βόλο τον Αλέκο Βοσνιάδη, αποκαλύπτοντας πως είχε μιλήσει μαζί του από τον περασμένο Μάιο.

Συγκεκριμένα ερωτώμενος για το πώς πήγε στη Νίκη Βόλου απάντησε: «Με τον προπονητή κ. Βοσνιάδη έχουμε πολύ καλή σχέση από το παρελθόν. Τον σέβομαι και ως άνθρωπο και ως προπονητή. Κάναμε κουβέντα τον Μάιο, αλλά δεν το περίμενα ότι θα έλεγε ο Μπούργος να φύγω. Πίστευα ότι θα έκλεινα την καριέρα μου στον Άρη. Ο κ. Καρυπίδης δεν ήθελε να πάει κόντρα στον Μπούργος.

Στο τέλος δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον κ. Βοσνιάδη, που μου είπε το πλάνο της Νίκης Βόλου, ότι υπάρχει μία διοίκηση με όραμα ν’ ανέβει στη Σούπερ Λιγκ 1, καλές εγκαταστάσεις και η προσέγγιση ήταν πολύ καλή.

Είχα υπάρξει παίκτης αυτής της ομάδας τη σεζόν 2011-2012 και ήξερα τα κατατόπια. Είχαμε πετύχει τότε την άνοδο.

Ο κυριότερος λόγος που ήρθα τώρα ήταν ο προπονητής κ. Βοσνιάδης. Του είπα το εξής: «Αν είναι να ανέβουμε, έρχομαι. Σε ομάδα χωρίς στόχους δεν έρχομαι».

Για το αν η Νίκη θα είναι του χρόνου στη Σούπερ Λιγκ 1, εκτίμησε τα εξής: «Εχουμε όλα τα φόντα να ανέβουμε, μπορούμε να το κάνουμε. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, υπάρχει καλός προπονητής, υπάρχει κόσμος».

Για την κατάσταση που επικρατεί στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία, ο υψηλόσωμος στόπερ ανέφερε: «Δεν πέφτω από τα σύννεφα μ’ αυτά που γίνονται. Δεν έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο. Κάθε χρόνο είναι και χειρότερα. Δεν ξέρεις πότε αρχίζει το πρωτάθλημα στη δεύτερη κατηγορία, δεν ξέρεις τι να κάνεις στην προετοιμασία και πότε να φορμαριστείς.

Είναι μεγάλο πρόβλημα για προπονητές και παίκτες. Πρέπει η πολιτεία να προσέξει αυτήν την κατηγορία, γιατί είναι ο προθάλαμος της Super League 1, είναι η διέξοδος για μας τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Δεν βλέπουν τι γίνεται στις ομάδες που γέμισαν ξένους; Δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Παιδιά που θέλουν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω, πώς θα το κάνουν χωρίς εφόδια;».

Συγκλονιστικός για το πρόβλημα όρασης

Ο Δεληζήσης μίλησε και για την απώλεια όρασης που έχει από πολύ μικρή ηλικία στο ένα μάτι, με αποτέλεσμα να μη βλέπει καθόλου απ’ αυτό, τονίζοντας: «Εχω πραγματοποιήσει το όνειρό μου. Εκανα αυτό που αγαπούσα από μικρό παιδί παρά το σοβαρό ατύχημα που είχα με το μάτι μου, όταν ήμουν μωρό.

Έπαιξα σε υψηλό επίπεδο παρά τις πολλές δυσκολίες. Έγινα αρχηγός του Άρη τόσα χρόνια και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό.

Οι γιατροί μου είχαν πει από παιδί που ήμουν ότι ήταν μη αναστρέψιμο να μη βλέπω από το ένα μάτι. Φοράω φακό, για να μοιάζει λίγο με το άλλο.

Βλέπω μόνο από το ένα μάτι και δεν ξέρω αν παγκοσμίως υπήρξε άλλος ποδοσφαιριστής με τέτοιο πρόβλημα που να έκανε καριέρα και να έγινε αρχηγός σε μεγάλη ομάδα της χώρας του.

Το κατάφερα, ξεπέρασα τα εμπόδια, αναγκάστηκα να αναπτύξω την περιφερειακή μου όραση από παιδί και αν βρεθούν να πουν ότι με βοήθησαν, θα πω ότι κανείς δεν με βοήθησε, μόνο η οικογένειά μου και ο Παύλος Μυροφορίδης. Σε όποια ομάδα αγωνίστηκα έδωσα τα πάντα και οι φίλαθλοί της ήταν ευχαριστημένοι από μένα».

Με τα χειρότερα λόγια για Μπούργος

Ακόμη ο ποδοσφαιριστής της Νίκης μίλησε με τα χειρότερα λόγια για τον πρώην προπονητή του Άρη, Χερμάν Μπούργος, μετά από εισήγηση του οποίου έφυγε από τη θεσσαλονικιώτικη ομάδα, στην οποία, όπως έχει δηλώσει, θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του.

Συγκεκριμένα επεσήμανε: «Δεν θα το πω από εμπάθεια λόγω της δικής μου περιπτώσεις που ενώ είχαμε πει με τον Καρυπίδη να συνεχίσω έφυγα λόγω Μπούργος. Θα το πω γιατί το πιστεύω. Ο Μπούργος δεν ήταν προπονητής!

Εφυγαν παίκτες που προσέφεραν -βγάλτε εμένα έξω- λόγω του Μπούργος. Ακούμε βοηθός του Σιμεόνε και λέμε «προπονηταράς». Τι προπονηταράς; Πού δούλεψε ως πρώτος; Υπάρχουν προπονητές που είναι κλάσεις ανώτεροι».

Τέλος, ο στόπερ των κυανόλευκων αστειεύτηκε σε ερώτηση για το ποια ήταν η μεγαλύτερη απώλεια απ’ όσους έφυγαν από τον Αρη: «Ο Δεληζήσης», για ν’ αναφέρει στη συνέχεια τους Σάσα, Ματίγια, Μπρούνο Γκάμα και Σούντγκρεν.

*Η συνέντευξη δόθηκε στον δημοσιογράφο Θέμη Σινάνογλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου