ΜΠΑΣΚΕΤ

Στη μάχη του Κυπέλλου η Νίκη με Βίκο Ιωαννίνων

στη-μάχη-του-κυπέλλου-η-νίκη-με-βίκο-ιωα-865584

Τον πρώτο επίσημο αγώνα της για τη σεζόν 2022-2023 θα δώσει η ανδρική ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου σήμερα στις 17.00 στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, αντιμετωπίζοντας σε μονό αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος τον Α.Σ. Βίκο Ιωαννίνων.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Το εμπόδιο που πρέπει να υπερβεί η Νίκη για την 1η αγωνιστική της α’ φάσης (Όμιλος Βορρά Β΄ Εθνικής) του θεσμού είναι υψηλό, καθώς οι Γιαννιώτες έχουν ξοδέψει αφειδώς χρήματα, δημιουργώντας ένα πολύ ακριβό ρόστερ με αποκλειστικό στόχο την άνοδο στην Α2 και αποτελούν ίσως τη δυνατότερη ομάδα στον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής, όπου θα αγωνιστούν και οι κυανόλευκοι του Βόλου.

Όμως η αλλαγμένη και σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα αλλά και το αγωνιστικό στυλ ομάδα του Ανδρέα Μαύρου με πολύ μεγάλη πίεση σε όλα τα μήκη και πλάτη του τερέν είναι ικανή για την πρόκριση, που θα τη φέρει αντιμέτωπη και πάλι στον Βόλο στην επόμενη αγωνιστική με τον Εσπερο, καθώς οι Λαμιώτες θα κερδίσουν σήμερα άνευ αγώνα τον ΜΓΣ Γέφυρας.

Σημαντικό ρόλο στη διεκδίκηση της νίκης σήμερα θα παίξει και ο κόσμος, προς τον οποίον η διοίκηση απευθύνει κάλεσμα, τονίζοντας τα εξής: «Προσκαλούμε τον κόσμο της ομάδας μας και τους φίλους του μπάσκετ στην πόλη μας να παραβρεθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ιωνίας, δίνοντας την απαραίτητη ώθηση στους παίκτες και το τεχνικό μας επιτελείο, προκειμένου να φθάσουν στη νίκη.

  • Γενική είσοδος: 5 ευρώ
  • Στην είσοδο του γηπέδου θα υπάρχουν και κάρτες διαρκείας».

Όλοι εκτός Τσεζμετζίδη

Η μοναδική απουσία ενόψει της σημερινής αναμέτρησης, που θα έχει διαιτητές τους Ταρενίδη Στ., Ευφραιμίδη και Χρυσάφη και κομισάριο τον κ. Μηναρετζόπουλο, είναι αυτή του Τσεζμετζίδη. Ο 21χρονος πλέι μέικερ έχει οστεοαρθρίτιδα χαμηλά στον αστράγαλο και για τον επόμενο μήνα περίπου θα είναι εκτός, για να κάνει θεραπείες.

Μαύρος: «Πάμε να κερδίσουμε»

Σε δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το πρώτο σημερινό επίσημο παιχνίδι της σεζόν ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Ανδρέας Μαύρος, αναφέρει: «Βρισκόμαστε δυόμισι βδομάδες πριν το πρώτο ματς πρωταθλήματος και το σημερινό παιχνίδι είναι για μας στο καλεντάρι προετοιμασίας. Ωστόσο, πάμε να κερδίσουμε και να πάρουμε την πρόκριση.

Σίγουρα ο αντίπαλός μας ίσως να είναι η πιο δυνατή ομάδα στον όμιλό μας βάσει του μπάτζετ κι έχει στόχο την άνοδο, ενώ εμείς την παραμονή. Θέλουμε να δούμε κάποια πράγματα μέσα απ’ αυτό το πολύ δύσκολο παιχνίδι. Αυτοί οι αγώνες μας βοηθάνε να γινόμαστε καλύτεροι και να μετράμε τις δυνάμεις μας.

Οι παίκτες μας είναι νεαροί σε ηλικία, αλλά έχουν παραστάσεις και δεν είναι άπειροι. Προσπαθούμε να παίξουμε ένα είδος παιχνιδιού που αρέσει σε όλους. Υπάρχει μεγάλη όρεξη και πάρα πολύ καλό κλίμα και είμαστε σε καλό δρόμο».

Κουτίνας: «Ευχαριστιόμαστε πιο

πολύ με το νέο στυλ παιχνιδιού»

Ο αρχηγός Σάκης Κουτίνας έβγαλε τα ράμματα που του έγιναν μετά από τραυματισμό στο πρόσωπο, τον οποίον αποκόμισε μετά το φιλικό με την Αγριά, και είναι σήμερα πανέτοιμος να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του.

Ο 35χρονος φόργουορντ τονίζει από την πλευρά του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Εχει αλλάξει τελείως το στυλ της ομάδας φέτος, πολύ πιο γρήγορο και με πολύ πιο νεανικό ρόστερ. Ευχαριστιόμαστε περισσότερο το μπάσκετ και ελπίζω και σήμερα να δείξουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο με τον Βίκο. Εμείς κυρίως στοχεύουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα».

Τέλος, να σημειωθεί ότι η εισήγηση της τεχνικής ηγεσίας για τον Γάλλο πάουερ φόργουορντ και σέντερ Εντό ήταν θετική και από κει και πέρα μέχρι σήμερα θα φανεί η κατάληξη του θέματος και αν ο κοινοτικός παίκτης θα αποκτηθεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου