ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδαρικό με πρωτιές για Παπακωνσταντίνου, Ντούσκο στην Τσεχία  

ποδαρικό-με-πρωτιές-για-παπακωνσταντ-866790

Με εξαιρετικούς οιωνούς ξεκίνησε για τα ελληνικά χρώματα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών στο Ρατσίτσε της Τσεχίας, αφού τα τρία από τα τέσσερα γαλανόλευκα πληρώματα που αγωνίστηκαν χθες Κυριακή, πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά και το ένα θα έχει ακόμα μια ευκαιρία μέσω του επαναληπτικού.

Πιο αναλυτικά, πολύ καλό ξεκίνημα έκανε ο Στέφανος Ντούσκος. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο αγωνίστηκε στον προκριματικό του σκιφ, όπου πήρε καθαρά την 1η θέση με χρόνο 6:55.30 και προκρίθηκε απευθείας στα προημιτελικά του αγωνίσματος που θα γίνουν την ερχόμενη Τετάρτη το πρωί (11:25 ώρα Ελλάδας).

Αντίστοιχη εμφάνιση και για τον πρωταθλητή Ευρώπης με καταγωγή από τον Πτελεό Μαγνησίας, Αντώνη Παπακωνσταντίνου, που επίσης τερμάτισε στην 1η θέση στον προκριματικό του σκιφ ελ. βαρών με χρόνο 6:43.00 και πήρε κι αυτός απευθείας το εισιτήριο για τον προημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ο οποίος επίσης θα διεξαχθεί την Τετάρτη το πρωί.

Στοιχεία από τις δυνατότητές τους έδειξαν οι 5οι πρωταθλητές Ευρώπης, ο Βολιώτης Γιάννης Καλανδαρίδης και ο Θανάσης Παλαιοπάνος, που στον προκριματικό του διπλού σκιφ ανδρών πήραν την 3η θέση με 6:22.82 κωπηλατώντας όσο χρειάζεται για να πάρουν άνετα τη πρόκριση για τα προημιτελικά του αγωνίσματος που έχουν προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Τετάρτης (13:54).

Την 4η θέση κατέλαβε η Ζωή Φίτσιου στον προκριματικό του σκιφ ελ. βαρών στο Παγκόσμιο του Ρατσίτσε με χρόνο 7:46.31 και θα έχει ακόμα μια ευκαιρία να συνεχίσει αγωνιζόμενη στον επαναληπτικό του αγωνίσματος

Η Ζωή Φίτσιου είχε ούτως ή άλλως δύσκολο έργο στο προκριματικό του σκιφ ελ. βαρών των γυναικών αφού μόλις η νικήτρια της σειράς προκρίνονταν απευθείας στα ημιτελικά. Ετσι εξοικονόμησε δυνάμεις, πήρε την 4η θέση με χρόνο 7:46.31 και θα έχει ακόμα μια ευκαιρία να συνεχίσει για πιο ψηλά αγωνιζόμενη στον επαναληπτικό του αγωνίσματος που θα γίνει αύριο Τρίτη στις 12 το μεσημέρι.

Σήμερα Δευτέρα ρίχνονται στη μάχη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και τα δυο άλλα ελληνικά πληρώματα μας. Πιο συγκεκριμένα στις 12:32 τα κορίτσια του διπλού σκιφ ελ. βαρών οι Μιλένα Κοντού-Ευαγγελία Αναστασιάδου θα αγωνιστούν στην 2η προκριματική σειρά με στόχο την 1η θέση που οδηγεί απευθείας στα ημιτελικά ενώ οι υπόλοιπες δίνουν το εισιτήριο για τον επαναληπτικό.

Λίγο αργότερα στις 13:02 οι Ευαγγελία Φράγκου-Στέλλα Νάτσιουλα θα αγωνιστούν στην 3η προκριματική σειρά του διπλού από την οποία τα δυο πρώτα πληρώματα περνούν απευθείας στα ημιτελικά και τα υπόλοιπα πάνε στον επαναληπτικό.

Οι αγώνες μεταδίδονται livestream από την ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ενώ την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή οι τελικοί θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ3.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου