ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Θετικά μηνύματα από τη Νίκη στο 2-0 με τον Ηρακλή Λάρισας (photos)

θετικά-μηνύματα-από-τη-νίκη-στο-2-0-με-τον-857757

Στο πρώτο της φιλικό απέναντι στον Ηρακλή Λάρισας στο γήπεδο της Νεάπολης η Νίκη Βόλου επικράτησε με 2-0 χάρη στα τέρματα στο 12’ του Γαβριηλίδη και στο 90’ του Τζιώρα, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ως αμυντικό χαφ (!) για ένα 25λεπτο από τα συνολικά 31 που αγωνίστηκε στο … «κλου» του αγώνα.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι κυανόλευκοι ήταν η καλύτερη ομάδα, δεν κινδύνευαν, αφού ήταν σοβαροί αμυντικά, ενώ είχαν τις φάσεις για μεγαλύτερο σκορ, με τον Γαβριηλίδη να έχει ο ίδιος άλλες δύο σημαντικές ευκαιρίες, πατώντας συνέχεια περιοχή.

Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη ενώπιον εκατοντάδων θεατών έδειξε κάποια ποιοτικά δείγματα γραφής, χωρίς να εντυπωσιάσει, αλλά έδωσε θετικά μηνύματα για τη συνέχεια απέναντι σε μία ομάδα που κατέβηκε να παίξει ποδόσφαιρο.

Σίγουρα, αυτήν την περίοδο είναι φυσιολογικό ότι οι ποδοσφαιριστές δεν είχαν τον απαιτούμενο ρυθμό, ότι υπήρχαν συγκεκριμένα καλά διαστήματα και δεν βγήκαν ορισμένες συνεργασίες, ενώ να σημειωθεί ότι προφυλάχθηκαν λόγω μικροτραυματισμών οι Τσουκαλάς, Παναγιωτίδης και Μπάλλας.

Η διάταξη των ομάδων

Στο πρώτο μέρος η Νίκη είχε τον Μπάγιτς κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά προς τ’ αριστερά τοποθετήθηκαν οι Κάσσος, Γρομητσάρης, Δεληζήσης, Αναστασίου. Κλασικό αμυντικό χαφ ήταν ο Κυριακίδης και «οκτάρια» οι Μέτσε και Γαβριηλίδης. Στις πτέρυγες ήταν οι Μπρούνο Μορέιρα (αριστερά) και Μιράντα (δεξιά) και φορ ο Ροχάνο.

Στο δεύτερο ξεκίνησε στο τέρμα ο Μπουργάνης που είχε μπει από το 32’, με τους Τοπαλίδη (δεξί μπακ), Λογαρά, Ανδρέου (στόπερ) και Δημητρίου (αριστερό μπακ) στην τετράδα της άμυνας. Μέτσε ως εξάρι αυτή τη φορά, Κριμιτζάς και Γαβριηλίδης μπροστά του ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ συνέχισε στ’ αριστερά ο Μπρούνο Μορέιρα. Στην απέναντι πλευρά αγωνίστηκε ο Ολαϊσόλα και στην κορυφή ο Σιαφά, που είχε αντικαταστήσει στο τέλος του πρώτου μέρους τον Ροχάνο.

Για τον Ηρακλή Λάρισας στην αρχική ενδεκάδα βρέθηκαν οι Κουτζαβασίλης (τερματοφύλακας), Μ. Καψάλης, Καμπέρης (πλάγιοι μπακ), Γκαλίτσιος, Αγγελούλης (στόπερ), Σούμπασης, Μπάμης, Τσιμίκας (κεντρικοί χαφ), Λεσάι, Μάντικας (εξτρέμ), Μεζίνι (φορ).

Οι φάσεις του αγώνα

Η Νίκη στο 12’ έκανε το 1-0, με τον Ροχάνο, που είχε τραβηχτεί στα δεξιά, να σεντράρει για τον Γαβριηλίδη, ο οποίος με κεφαλιά-ψαράκι νίκησε τον Κουτζαβασίλη. Ο τελευταίος ακούμπησε την μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να τη συγκρατήσει και αυτή κατέληξε εντός εστίας.

Στο 13’ ο Μπρούνο Μορέιρα, που χειροκροτήθηκε για ορισμένες ενέργειές του, με ταχύτατη κίνηση με την μπάλα στα πόδια συνέκλινε από τ’ αριστερά στον άξονα και σούταρε λίγο έξω από την περιοχή εκατοστά πάνω από το αριστερό παραθυράκι, ενώ στο επόμενο λεπτό από τον άξονα και με καλές προϋποθέσεις ο Μπάμης είχε σουτ έξω από το αριστερό δοκάρι στην απέναντι εστία.

Στο 35ο λεπτό καταγράφηκε η επόμενη άξια λόγου φάση, με τον Μιράντα να βρίσκει από τα δεξιά στο πίσω δοκάρι τον Μπρούνο Μορέιρα, ο οποίος έστρωσε για τον Μέτσε. Ο κεντρικός χαφ της Νίκης, που έχει καλή απόδοση, δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουτζαβασίλη.

Στο 44’ χάθηκε ακόμη μία πολύ καλή ευκαιρία, με τον Γαβριηλίδη να είναι ο τελικός αποδέκτης του συνδυασμού Μπρούνο Μορέιρα-Μέτσε, αλλά ο Κουτζαβασίλης ήταν σε καλύτερη ετοιμότητα αυτή τη φορά στην κεφαλιά του νεοφερμένου μέσου της Νίκης και μπλόκαρε έστω και δύσκολα.

Στο 69’ ο Γαβριηλίδης βρέθηκε για τρίτη φορά σε θέση βολής, αλλά ο Παπαγιάννης απέκρουσε σε κόρνερ την κοντινή κεφαλιά του στην κίνηση μετά τη σέντρα του Τοπαλίδη, για να φτάσουμε στο 80’, όταν ο Ανδρέου με κεφαλιά μετά το κόρνερ του Ολαϊσόλα από τα δεξιά έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Τελικά, στο 90’ ο Τζιώρας με πολύ ωραίο εναέριο γωνιακό αριστερό σουτ μετά τη χαμηλή σέντρα του Δημητρίου διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, που ήταν το 2-0.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ Α’ ΜΕΡΟΣ (Βοσνιάδης): Μπάγιτς (32’ Μπουργάνης), Κάσσος, Αναστασίου, Γρομητσάρης, Δεληζήσης, Κυριακίδης, Μέτσε, Γαβριηλίδης, Μιράντα, Μπρούνο Μορέιρα, Ροχάνο (45’ Σιαφά)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ Β’ ΜΕΡΟΣ: Μπουργάνης (63’ Μισυρλής), Τοπαλίδης, Λογαράς, Ανδρέου, Δημητρίου, Μέτσε (59’ Τζιώρας), Κριμιτζάς, Γαβριηλίδης, Μπρούνο Μορέιρα (75’ Τζιάνης), Ολαϊσόλα, Σιαφά (82’ Τόγιας)

Η φάση του 1-0 της Νίκης

Η βασική ενδεκάδα της Νίκης

Η βασική ενδεκάδα του Ηρακλή Λάρισας

Εδωσε υποσχέσεις ο Μπρούνο Μορέιρα

Ο Γαβριηλίδης σε δυναμική διεκδίκηση της μπάλας

Ο Μιράντα σε μονομαχία του με τον Λεσάι

Ο Γαβριηλίδης δέχεται τα συγχαρητήρια των συμπαικτών του στο πρώτο γκολ

Η Νίκη παραταγμένη στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη

Ο διαιτητής Θεοχάρης με τους βοηθούς του Σφυρή και Σαμαρά και τους αρχηγούς Γρομητσάρη και Γκαλίτσιο

Η χαμένη ευκαιρία του Γαβριηλίδη στο 44’

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου