ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυγά και γιαούρτια στον Τσάκα από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού

αυγά-και-γιαούρτια-στον-τσάκα-από-τους-301014

Επεισόδια σημειώθηκαν σε ξενοδοχείο της Πλατείας Συντάγματος λίγο πριν την έναρξη της συνέντευξης Τύπου του Σαουδάραβα πρίγκιπα Φαϊζάλ Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, ο οποίος, όπως τόνισε σε αυτή σκοπεύει να κάνει επένδυση 70 εκατ. ευρώ (15 + 55) στους Πράσινους την επόμενη διετία.

Περίπου 30 οπαδοί του Παναθηναϊκού εισέβαλαν στην αίθουσα του ξενοδοχείου και, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη, έριξαν αυγά και γιαούρτια προς τον εκπρόσωπο του πρίγκιπα, Βλάση Τσάκα.

Όπως είναι φυσικό, δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο, όμως στη συνέχεια οι οπαδοί αποχώρησαν εκτοξεύοντας απειλές προς κάθε κατεύθυνση.

Λίγη ώρα αργότερα, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του Πρίγκιπα όπου δήλωσε:

«Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας για να βρεθείτε εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Αθήνα και ιδιαίτερα τώρα που μπορώ να μιλήσω μαζί μας για τον λόγο της επίσκεψης μου. Όπως δήλωσα κατά την άφιξη μου, ο μοναδικός λόγος που είμαι εδώ είναι η υπόθεση Παναθηναϊκός και ελπίζω να τελειώσει σύντομα. Παρόλο που η κατάσταση στην Ελλάδα οικονομικά και πολιτικά δεν είναι καλή, πιστεύουμε ότι τώρα είναι η ώρα για να επενδύσουμε στη χώρα σας. Η άφιξη μου συνέπεσε με τη Γ.Σ του Παναθηναϊκού.

Ενημερώθηκα πως έχει δημιουργηθεί μία κίνηση από τον κ. Αλαφούζο. Την τοποθετούμε παράλληλα και όχι απέναντι μας.Περιμένουμε την απάντηση από την πλευρά Βαρδινογιάννη και έχουμε στείλει το χαρτί που δεσμεύει τις κινήσεις μας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Για να αποδείξουμε το ενδιαφέρον μας, ήρθαμε στην Αθήνα και συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους της πλευράς Βαρδινογιάννη.

Θα ήθελα να σας αναπτύξω το πλάνο της επόμενης μέρας. Μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της κατάθεσης των 15 εκατομμυρίων ευρώ, θα γίνει νέα ΑΜΚ που θα εξασφαλίσει την αποπληρωμή των χρεών. Θα ξεκινήσουμε άμεσα σε συνεργασία με τον Ερασιτέχνη την κατασκευή του νέου γηπέδου. Θα θέλαμε ένα Παναθηναϊκό, μονοιασμένο και να τον κάνουμε πολύ μεγάλη ομάδα, όχι μόνο στη Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.

Θα θέλαμε περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνάντηση σας με την πλευρά Βαρδινογιάννη…Συναντήσατε τον ίδιο; Δεν συναντηθήκαμε με τον ίδιο τον κ. Βαρδινογιάννη, αλλά με τον εκπρόσωπο του και τις επόμενες μέρες που θα είμαστε στην Ελλάδα θα έχουμε επαφή.

Έχετε κάνει οικονομικό και νομικό έλεγχο στον Παναθηναϊκό, ώστε να ξέρετε τι θα αντιμετωπίσετε;Είμαι απόλυτα ενήμερος για όσα έχουν γραφτεί στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα. Όπως είπα θα επενδύσουμε 15 εκατομμύρια ευρώ για να εξοφλήσει τα χρέη του ο Παναθηναϊκός και θα βάλω ποσά που δεν θέλω να αποκαλύψω, για να επενδύσω στην εταιρεία.

Έχετε μιλήσει με κάποιον από τη νέα διοίκηση που συστάθηκε στον Παναθηναϊκό;Γνωρίζω ότι το τελευταίο διάστημα ο Παναθηναϊκός δεν είχε διοίκηση. Δεν έχω μιλήσει με τον κ. Αλαφούζο, τον κ. Καμάρα ή τον κ. Γόντικα, αφού διατηρώ ανοιχτή γραμμή με τον μεγαλομέτοχο. Άλλωστε αυτή η διοίκηση είναι προσωρινή

Εμπιστεύεστε τα αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου που είχε διενεργήσει στην ΠΑΕ ο κύριος Τσάκας το προηγούμενο φθινόπωρο;Θέλω να κάνω σαφές ότι ήρθα στη χώρα σας, για να δείξω ότι ενδιαφέρομαι. Γνωρίζω ότι είχε γίνει οικονομικός έλεγχος. Δεν στεκόμαστε σε αυτόν και έχουμε εξουσιοδοτήσει δικηγόρο για το νέο έλεγχο.

Πως μάθατε για τον Παναθηναϊκό; Έχετε κάποια σχέση με την οικογένεια Βαρδινογιάννη;Γνωρίζω για τον Πρίγκιπα Σουλτάν, ο οποίος είχε ενδιαφερθεί αρχικά και όπως γνωρίζετε, η βασιλική οικογένεια στη Σαουδική Αραβία έχει χιλιάδες μέλη. Γνώριζα ότι ενδιαφερόταν για τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτός είναι παρελθόν και τώρα είμαι εγώ εδώ. Έγινε γνωστό στην Αραβία το θέμα με τον Πρίγκιπα Σουλτάν και έμαθα ότι δεν ολοκληρώθηκε το deal και επειδή γνώριζα πολλά για τον Παναθηναϊκό και ήθελα να επενδύσω, για αυτό ήρθα εδώ.

Γιατί δεν αποκαλύπτετε στον Τύπο το πλάνο σας, ώστε να το μάθει ο κόσμος, αλλά μας λέτε ότι αυτό θα συμβεί στη συνέχεια;Αρχικά έκανα μία συνέντευξη μέσω Skype και έδωσα πολλές εξηγήσεις για εμένα και την οικογένεια μου. Τι παραπάνω θέλετε να μάθετε; Νομίζω ότι η οικογένεια μου είναι γνωστή και έχουν διαρρεύσει πολλές λεπτομέρειες για αυτή. Έχουμε έναν όμιλο εταιρειών και επιχειρήσεων που ανήκει στην οικογένεια και δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς. Αν ψάξετε θα μάθετε ότι η οικογένεια μου έχει εταιρείες και δουλεύουμε στον τομέα του πετρελαίου και το φυσικού αερίου, όπως και σε άλλους τομείς.

Θέλετε να κάνετε ένα σχόλιο για το επεισόδιο που συνέβη πριν με τους οπαδούς;Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο κόσμος έχει τους λόγους του να είναι δυσαρεστημένος απ’ όσα έχουν συμβεί. Δεν με γνωρίζει, όμως βρίσκομαι εδώ για να αποδείξω το ενδιαφέρον. Δεν με ενδιαφέρει το παρελθόν.

Στη συνέχεια έκανε την παρέμβαση του ο Βλάσης Τσάκας, λέγοντας: «Η δικηγόρος του Πρίγκιπα, θα δείξει τη φορολογική του ενημερότητα», ενώ ακολούθησαν ερωτήσεις στον Πρίγκιπα!

Έχετε εντοπίσει κάποιο ζήτημα που ενδεχομένως να χαλάσει τη συμφωνία;Μέχρι στιγμής δεν έχω διαπιστώσει κάτι που να μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε αυτό που κάνουμε. Αν υπάρχει, μόνο ο Θεός το ξέρει. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει. Όπως γνωρίζετε, δεν είχαμε το δικαίωμα να επενδύσουμε. Το μόνο εμπόδιο είναι η έγκριση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και περιμένουμε την απάντηση της.

Για ποιο λόγο κάνατε αυτή τη συνέντευξη Τύπου και δεν περιμένατε πρώτη να αποκτήσει τις μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη;Ο Βλάσης Τσάκας παρεμβαίνει και πάλι και λέει πως στη Μάντσεστερ Σίτι έγιναν έξι συνεντεύξεις Τύπου μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία και δύο στην Παρί.

Απάντηση Πρίγκιπα: Δεν θέλω να επαναλάβω τα λόγια του κ. Τσάκα. Όπως είπα στον λόγο μου δεν ήταν αυτή η αρχική συμφωνία, αλλά να υπογράφαμε προσύμφωνο και να υπογράφαμε το deal. Και το έκανα για να αποδείξω ότι δεν ήρθα για τουρισμό και επειδή έχουν γραφτεί πολλά για εμένα ήθελα να μιλήσω.

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα της ομάδας;Το σημαντικότερο για εμάς είναι η έγκριση της ΕΕΑ. Αυτό περιμένουμε τώρα. Δεν έχω συναντηθεί με τον κ. Βαρδινογιάννη, για λόγους που δεν μπορούμε να πούμε. Περιμένουμε την έγκριση και αμέσως θα μπουν τα λεφτά. Από τότε θα ξεκινήσει η επόμενη μέρα για τον Παναθηναϊκό.

Παρεμβαίνει η δικηγόρος του Πρίγκιπα, η οποία εξηγεί ότι ο Φεϊζάλ είχε έρθει με σκοπό να υπογράψει τη συμφωνία με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, αλλά δεν γνώριζε ότι πρώτα έπρεπε να πάρει την έγκριση της ΕΕΑ. Η παρουσία του δεν έγινε για να δώσει συνέντευξη, αλλά για να υπογραφεί το προσύμφωνο και να δοθεί η επιταγή των 55 εκατ. ευρώ μέσω της γερμανικής PostBank. Υπάρχει η δυνατότητα και η επιθυμία να επενδυθούν στον Παναθηναϊκό 55 εκατομμύρια ευρώ μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

Δεν σας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι δεν έχετε συναντήσει τον Γιάννη Βαρδινογιάννη; Δεν έπρεπε το πρόγραμμα της άφιξη σας να περιλαμβάνει ένα ραντεβού μαζί του;Δεν μπορώ να απαντήσω γιατί δεν έχει πει κάτι για εμένα ο κύριος Βαρδινογιάννης. Ίσως έχει τους λόγους του. Μπορεί να περιμένει την έγκριση από την ΕΕΑ, γιατί αν δεν την πάρουμε, δεν μπορούμε να επενδύσουμε καν στην Ελλάδα, όχι μόνο στον Παναθηναϊκό.

Εφόσον αποκτήσετε τις μετοχές του Παναθηναϊκού, ποιος θα αναλάβει τη διοίκηση του για λογαριασμό σας; Διότι μεγάλο μέρος των οπαδών της ομάδας αντιμετωπίζει με δυσπιστία τον Βλάση Τσάκα και δεν τον εμπιστεύεται..

Ας ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταβίβασης των μετοχών και έπειτα θα μιλήσουμε για αυτά τα ζητήματα.

Για ποιο λόγο επιθυμείτε να επενδύσετε στον Παναθηναϊκό, δεδομένης της κατάστασης στη χώρα μας; Είστε επιχειρηματίας και δεν θα έχετε κέρδος. Εκτός και αν η ομάδα αποτελέσει το χόμπι σας;Νομίζω ότι αναφέρθηκα πριν στη δύσκολη πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας σας. Όμως η Ελλάδα είναι ακόμα στην Ε.Ε, δεν έχει χρεοκοπήσει και θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον. Δεν υπάρχει κανείς που να του περισσεύουν λεφτά, όσο πλούσιος και είναι. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να πετύχω, λόγω του ονόματος του συλλόγου. Θα προσπαθήσω να προσεγγίσω και τους διαφημιστές μαζί με το όνομα μου και το όνομα του Παναθηναϊκού.

Στη συνέχεια μίλησε ο νομικός εκπρόσωπος του Πρίγκιπα, για τις επιχειρήσεις του στη Σαουδική Αραβία:Όπως γνωρίζετε, οι οικογενειακές επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο επενδύουν σε πολλούς τομείς και θέλουν να έχουν έναν κύκλο προστασίας. Το ίδιο και η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, που επενδύει στο real estate, στις κατασκευές, το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο.

Κάθε μεγάλο οικογενειακό γκρουπ, έχει στην κατοχή του διάφορες μεγάλες εταιρίες. Του Πρίγκιπα, κάνει επενδύσεις και στον τομέα της άμυνας στη Σαουδική Αραβία. Στον κατασκευαστικό τομέα, η οικογένεια κάνει μεγάλα έργα στη Σαουδική Αραβία τα τελευταία 15 χρόνια. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να έρθει να τα δει.

Σας έχει δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα η ΕΕΑ;Η διάρκεια του ελέγχου από την ΕΕΑ δεν ορίζεται από το νόμο. Είναι στη διακριτική ευχέρεια της. Το πρώτο βήμα είναι να μας δώσει την έγκριση να αγοράσουμε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του Παναθηναϊκού. Μην ξεχνάτε ότι ο νόμος το επέτρεπε αποκλειστικά σε Έλληνες πολίτες. Ο νόμος άλλαξε, αλλά δεν προσαρμόστηκε κατάλληλα. Ενδεικτικά έχουν το διαβατήριο μου, το ποινικό μου μητρώο. Η απάντηση της Επιτροπής, ήταν κάντε μία αίτηση, βάλτε μέσα ότι εσείς νομίζετε και θα σας απαντήσουμε. Δεν εξαρτάται από εμάς. Τα έγγραφα έφτασαν στα χέρια τους τώρα.

Ερώτηση σε Τσάκα: Θα κάνετε ένα σχόλιο για την επίθεση που δεχτήκατε;Τα παιδάκια είναι παιδάκια και φώναζαν ότι φώναζαν. Επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν μία κίνηση που έχει φτάσει σε ένα σημείο και προφανώς τώρα που σφίξανε τα γάλατα, έκαναν ότι έκαναν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου