ΠΟΛΟ

«Ο Βόλος αγαπά το πόλο και το πόλο τον Βόλο»  

ο-βόλος-αγαπά-το-πόλο-και-το-πόλο-τον-β-874552

Για πρώτη φορά διοργανώνεται παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων και κορασίδων (U16) στο πόλο και ο Βόλος, μαζί με τη Λάρισα, έχει την τιμή να φιλοξενεί από τις 21 έως τις 27 Αυγούστου τους σημαντικούς αγώνες.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Αυτοί θα διεξαχθούν στις δύο πισίνες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας (οι αναμετρήσεις των αγοριών), αλλά και στο Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας στη Λάρισα (οι αναμετρήσεις των κοριτσιών), με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Συνολικά 38 ομάδες από 27 χώρες του κόσμου και 1.000 περίπου αθλητές μαζί με τους συνοδούς τους θα φιλοξενηθούν στις δυο πόλεις και σήμερα για τη μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο Βόλου.

Το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργος Βλιώρας, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Αφρουδάκης, και ο γενικός διευθυντής της ομοσπονδίας, Γιάννης Γιαννουρής.

«Περήφανοι για

τις εγκαταστάσεις μας»

Αρχικά, εκ μέρους του δημάρχου και της δημοτικής αρχής ο κ. Βλιώρας καλωσόρισε τα στελέχη της κολυμβητικής ομοσπονδίας στον Βόλο, τονίζοντας επίσης: «Στην πόλη μας θα έχουμε συμμετοχή 25 ομάδων αγοριών. Συνεχίζουμε την παράδοση που έχουμε στην προσέλκυση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων στον Βόλο. Είναι τιμή και για τον Βόλο και για τη Λάρισα που διοργανώνουν το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα σ’ αυτές τις ηλικίες. Ως πόλη με τη βοήθεια της Περιφέρειας, των υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά και των εθελοντών έχουμε αποκτήσει μία τεχνογνωσία, ειδικά για το πόλο, έχοντας διοργανώσει με επιτυχία πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Και γι’ αυτό το πρωτάθλημα έχουμε δουλέψει αρκετό καιρό τώρα σε συνεργασία και με την ΚΟΕ και είμαστε έτοιμοι. Θα διεξαχθούν γύρω στους 85 αγώνες και στα δύο κολυμβητήρια, αλλά με τη βοήθεια όλων πιστεύω ότι κι αυτό το πρωτάθλημα, όπως και τα προηγούμενα, θα έχει επιτυχία.

Είμαστε περήφανοι για τις εγκαταστάσεις μας και σπάνια βρίσκεις σε περιφερειακή πόλη δύο κολυμβητήρια αυτού του μεγέθους και σ’ αυτήν την κατάσταση, ώστε να βγαίνουμε ασπροπρόσωποι, κι αυτό είναι απόρροια της δουλειάς της δημοτικής αρχής. Να ευχηθώ καλή επιτυχία στην εθνική μας ομάδα και να καλέσω τον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες μαζικά, αν και τις προηγούμενες φορές η παρουσία ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακή.

Κλείνοντας να πω ότι το Σάββατο μπροστά από το Πανεπιστήμιο στις 8 το βράδυ θα έχουμε την τελετή έναρξης (σ.σ. με τις ομάδες των αγοριών), που θα είναι αντάξια της διοργάνωσης. Ευχαριστώ την Περιφέρεια και την Ομοσπονδία που διαχρονικά μας εμπιστεύεται».

«Σημείο αναφοράς και πάλι ο Βόλος»

Από τη μεριά της η κ. Κολυνδρίνη επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Η πόλη του Βόλου δεν επιλέγεται τυχαία για τέτοιες διοργανώσεις. Κάτι κάνει καλά και έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά της. Το υγρό στοιχείο στον Βόλο είναι έντονο, έχει σύγχρονες υποδομές και έχουμε αναδείξει πολλούς αθλητές και προπονητές υδατοσφαίρισης. Η πόλη θα γίνει ακόμη μια φορά σημείο αναφοράς και θα ακουστεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Οι αγώνες θα φέρουν ανάπτυξη στην περιοχή για μία βδομάδα και θα υπάρξουν παράπλευρες ωφέλειες».

«Λείπει ένα χρυσό στον Βόλο»

Ακολούθως, στη δική του τοποθέτηση ο κ. Αφρουδάκης υπογράμμισε: «Η ΚΟΕ παραμένει πιστή στο να παίρνει μεγάλες διοργανώσεις και να τις μοιράζει στην περιφέρεια. Είναι η πρώτη φορά που η FINA δοκιμάζει να γίνει μία διοργάνωση σε δύο διαφορετικές πόλεις. Ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους από τον Βόλο, που έχει δείξει διαχρονικά ότι αγαπά πάρα πολύ το πόλο, αλλά και το πόλο αγαπά τον Βόλο. Εχει βγάλει πολύ μεγάλους αθλητές και ας μην ξεχνάμε ότι ο προπονητής της Εθνικής είναι από τον Βόλο. Εχουν γίνει μεγάλες διοργανώσεις και έχω δει φωτογραφίες με κατάμεστο το κολυμβητήριο με τον κόσμο να κρέμεται από τις κερκίδες και πραγματικά μου … σηκώθηκε η τρίχα.

Οι εθνικές ομάδες τα τελευταία χρόνια είναι μέσα στα μετάλλια, γίνεται συστηματική δουλειά και είμαστε περήφανοι για τα αποτελέσματα. Η εθνική ομάδα έχει μεγάλους στόχους και θέλουμε ο κόσμος να δει την προσπάθεια των νεαρών παικτών. Απ’ όσους αγώνες έχουν γίνει στον Βόλο, μας λείπει ένα χρυσό μετάλλιο. Ελπίζουμε και τα αγόρια και τα κορίτσια να μας φέρουν το χρυσό και να το πανηγυρίσουμε όλοι μαζί. Είναι χαρά μας να βλέπουμε τον Βόλο να έχει τρία κολυμβητήρια, γιατί είναι πολύ δύσκολο να τα συντηρεί».

«Εκπροσωπούνται και οι πέντε ήπειροι»

Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννουρής δήλωσε: «Το 25άρι κολυμβητήριο του Βόλου είναι από τα μοναδικά στην Ευρώπη που έχει οκτώ διαδρομές και το έχει κατασκευάσει ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης. Θα γίνουν 85 παιχνίδια στα αγόρια και 52 στα κορίτσια, αριθμός ρεκόρ παγκοσμίως.

Τα παιδιά αυτά είναι οι μελλοντικοί πρωταθλητές. Θα είναι εδώ αθλητές και από τις πέντε ηπείρους, αλλά όλοι μιλάνε την ίδια γλώσσα, τη γλώσσα του αθλητισμού.

Για τη συνέργεια δύο Δήμων, έχω να πω ότι είναι και αυτός είναι ένας ευχάριστος μπελάς και μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε, όταν είμαστε ενωμένοι. Μας έχει εντυπωσιάσει επίσης η κινητοποίηση στο κομμάτι του εθελοντισμού».

Ο Γιάννης Γιαννουρής μίλησε και για κάποιες αλλαγές στους κανονισμούς στους αγώνες που θα γίνουν: «Οι αγώνες γίνονται σε τερέν 25 μέτρων και για τα αγόρια και τα κορίτσια, τη στιγμή που για τα αγόρια γίνονταν σε τερέν 30 μέτρων, ενώ δεν θα διαρκούν τέσσερα οκτάλεπτα τα παιχνίδια στην προκριματική φάση.

Ακόμη μία άλλη καινοτομία είναι ότι θέλουμε να δώσουμε σε κάθε οκτάδα την αίσθηση ότι έχουν κερδίσει κάτι. Γι’ αυτό μετά την προκριματική φάση θα δοθεί κύπελλο στις ομάδες που θα είναι πρώτες στην κατάταξη στις θέσεις 9-16 και 17-25. Θα δοθούν δηλαδή τρεις σειρές κυπέλλων και τρεις σειρές μεταλλίων. Από τις 25 ομάδες οι εννιά θα φύγουν με κάτι».

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος πόλο U16 οι φίλαθλοι στο Κολυμβητήριο του ΕΑΚ, όπου θα γίνουν και οι τελικοί, θα καθίσουν μόνο στη σκεπαστή κερκίδα, ενώ στη μεταλλική εξέδρα που «βλέπει» προς το «Τάκης Συνετόπουλος» στη φετινή διοργάνωση δεν θα φιλοξενηθούν θεατές, όπως αποφασίστηκε, αλλά μόνο αθλητές που δεν θα αγωνίζονται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου