ΤΟΠΙΚΟ

«Ηταν πάνω από τις δυνάμεις της ΕΠΟ»

ηταν-πάνω-από-τις-δυνάμεις-της-επο-876012

Μετά την αρνητική εξέλιξη με το παιχνίδι Ελλάδα-Βόρειος Ιρλανδία, που αποφασίστηκε να γίνει στη Ριζούπολη κι όχι στο Πανθεσσαλικό, ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΠΣΘ, Μίλτο Καλόγηρο, ο οποίος τόνισε ότι η ΕΠΟ δεν φέρει ευθύνη και πως έγιναν τα πάντα από την πλευρά της, για να γίνει και τρίτος επίσημος αγώνας της Εθνικής στον Βόλο.

Ωστόσο το γεγονός ότι δεν υπάρχει διεθνές αεροδρόμιο σε απόσταση μιάμισης ώρας από το Πανθεσσαλικό (σ.σ. αυτό της Νέας Αγχιάλου δεν είναι διεθνές) έπαιξε τον κυριότερο ρόλο να μην ξανάρθει η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ στον Βόλο, όπως ανέφερε.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Καλόγηρου: «Η ΕΠΟ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο ότι δεν είναι διεθνές το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Εκανε βέβαια ενέργειες και ήταν έτοιμη να μισθώσει λεωφορεία από την Αθήνα στον Βόλο για τη μεταφορά των 600 φιλάθλων της Βόρειας Ιρλανδίας και διαβεβαίωσε την ΟΥΕΦΑ ότι υπάρχουν και αντίστοιχες κλίνες διαθέσιμες στα ξενοδοχεία του Βόλου. Η ΕΠΟ ήθελε ξεκάθαρα να γίνει στο Πανθεσσαλικό και ο αγώνας με τη Β. Ιρλανδία, γιατί ήξερε ότι το γήπεδο θα γεμίσει και στενοχωρήθηκαν που το ματς δεν θα διεξαχθεί εδώ.

Το ξέραμε το πρόβλημα από την περασμένη βδομάδα. Δυστυχώς δεν συναίνεσε η Ομοσπονδία της Βορείου Ιρλανδίας, γιατί φοβόταν ότι θα ταλαιπωρηθεί ο κόσμος της. Αντίθετα, είχαμε καταφέρει να συνεννοηθούμε τόσο με την Ομοσπονδία της Κύπρου, όσο και με την Ομοσπονδία του Κοσόβου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΠΟ, Ιάκωβος Φιλιππούσης, με τον οποίον επικοινώνησα προσωπικά, μου είπε ότι ήταν πάνω από τις δυνάμεις της ΕΠΟ, η οποία το πάλεψε όσο μπορούσε να φέρει την αναμέτρηση και πάλι στον Βόλο. Ακόμη και οι παίκτες της Εθνικής ήθελαν πολύ να έρθουν ξανά στο Πανθεσσαλικό.

Τώρα το στοίχημα για την πόλη μας είναι να δώσει το «παρών» όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος στο Πανθεσσαλικό στο παιχνίδι της Εθνικής Γυναικών με την Ουαλία στις 2 Σεπτεμβρίου, που είναι πολύ σημαντικός για την πρόκρισή μας για πρώτη φορά στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου