ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρώτο και νικηφόρο φιλικό, 1-3 τον Ρήγα ο Ολυμπιακός (photos)

πρώτο-και-νικηφόρο-φιλικό-1-3-τον-ρήγα-ο-ο-878749

Με τους νέους σε ηλικία παίκτες να δίνουν υποσχέσεις -ειδικά οι Σταμπουλής και Μυλωνάς- και τους Κόλα (πέτυχε δύο γκολ και «έφτιαξε» άλλο ένα) και Ψιάνο να έχουν ηγετική παρουσία, ο Ολυμπιακός Βόλου στο πρώτο του φιλικό στο Βελεστίνο απέναντι στον Ρήγα Φεραίο επιβλήθηκε με 1-3.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν φορτσάτοι στο πρώτο δεκάλεπτο κι όχι μόνο προηγήθηκαν στο 4’ με τον Κόλα, αλλά είχαν και τρεις μεγάλες ευκαιρίες. Ο Ρήγας στη συνέχεια θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει σε δύο περιπτώσεις σε μεγάλες ευκαιρίες με τον Σιόβα, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν την απάντηση με γκολ του Μυλωνά στο 24’.

To 0-2 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους και στην επανάληψη η κάθε ομάδα σημείωσε από ένα τέρμα με τον Κόλα να κάνει το 0-3 στο 69’ με πέναλτι και τον Δ. Αγροκώστα το 1-3 στο 74’.

Η διάταξη των δύο ομάδων σε α’ και β’ μέρος

Ο φιλοξενούμενος Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε με τον Χαρχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, αφού ο Καβουσάκης είναι άρρωστος, τους Λάμπο, Ακριβόπουλο, Παπαϊωάννου και Σκούρα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά στην άμυνα, ενώ ο Ψιάνος ήταν ο κλασικός αμυντικός μέσος, έχοντας μπροστά του τον Κόλα και τον Σταμπουλή ως εσωτερικούς χαφ. Αριστερά κινούνταν μεσοεπιθετικά ο Διαμαντόπουλος, δεξιά ο Κατσαγεωργίου και στην κορυφή ο Μυλωνάς.

Στο δεύτερο μέρος η ενδεκάδα που ξεκίνησε ήταν: ο Κοκκώνης τερματοφύλακας, ο Λάμπος δεξιός μπακ, ο Θεοδωρόπουλος αριστερός, στόπερ οι Γαλανόπουλος και Χατζηπλής, στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Καμπέρης, Κόλα, Αναστασίου, στα άκρα οι Διαμαντόπουλος στα αριστερά και Ντινιωτάκης στα δεξιά και φορ ο Καρατσόλης.

Δεν αγωνίστηκαν ο Σκοπελίτης, που είναι τραυματίας, οι ασθενείς Καβουσάκης και Σιουμουρέκης καθώς και οι Κόφφας, Αποστολίδης, Παπαδήμος.

Από την άλλη ο γηπεδούχος Ρήγας Φεραίος είχε στο τέρμα τον Σπηλιόπουλο, στα πλάγια τον Βαϊόπουλο δεξιά και Βλιώρα αριστερά, ενώ ρόλο στόπερ είχαν οι Φιλοσόγλου και Παπαδανιήλ. Ο Χόντος ήταν ο ανασταλτικός μέσος, με τους Φούκη και Γάρο μπροστά του, ενώ στα πλάγια τοποθετήθηκαν οι Χασάπης (αριστερά) και Τσακίρης (δεξιά) και φορ ήταν ο Σιόβας.

Στο δεύτερο μέρος ο Λάκης Μπακάλης επέλεξε τον Φώτο ως τερματοφύλακα, τους Πούλιο και Χότζα ως πλάγιους μπακ, τους Σταματίου και Κριτσίνη ως στόπερ, ενώ Πατσής και Γιαννιός ήταν οι αμυντικοί μέσοι και ο Τσιτσικλής ο επιτελικός. Τέλος, τον φορ Δημήτρη Αγροκώστα, που κάνει μόνο προετοιμασία με τον Ρήγα, βοηθούσαν από τις πτέρυγες οι Γεωργακόπουλος, Σιμιτζής.

Οι φάσεις

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε πολύ δυνατά και στο 4’ ο Κόλα έκλεψε την μπάλα μέσα στην περιοχή και σε κενή εστία έκανε το 0-1. Νωρίτερα, μόλις στο 1’ ο Μυλωνάς αστόχησε σε τετ-α-τετ μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Σταμπουλή, ο οποίος είχε κεφαλιά στο δοκάρι στο 7’, ενώ στο 9’ ο Κατσαγεωργίου βγήκε μόνος με τον τερματοφύλακα Σπηλιόπουλο, αλλά δεν κατάφερε να σημειώσει το 0-2.

Ο Ρήγας Φεραίος αντέδρασε και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Σιόβα στο 12’ και το 13’. Στην πρώτη περίπτωση ο Λάμπος πάνω στη γραμμή απομάκρυνε το πλασέ του Σιόβα, που πήρε την πάσα από τον Τσακίρη, ο οποίος είχε κάνει εξαιρετική ατομική προσπάθεια στα δεξιά της περιοχής. Στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Σιόβα μετά από σέντρα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Τελικά, ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν αυτός που ξαναβρήκε δίχτυα στο 24’, με τον Μυλωνά να μην αστοχεί στο τετ-α-τετ, γράφοντας το 0-2, μετά την πάσα του Κόλα, ο οποίος στο 69’ κέρδισε πέναλτι από τον Πατσή και το μετέτρεψε σε γκολ για το 0-3.

Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε στο 74’ ο Δημήτρης Αγροκώστας, σπρώχνοντας την μπάλα στα δίχτυα μετά τη σέντρα-σουτ του 15χρονου Γλάρου.

Τέλος, ο Σταματίου στο 83’ είδε τον Κοκκώνη με ωραία εκτίναξη να βγάζει σε κόρνερ το πολύ ωραίο φάουλ που εκτέλεσε.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ Α’ ΜΕΡΟΣ: Σπηλιόπουλος, Βαϊόπουλος, Βλιώρας, Φιλοσόγλου, Παπαδανιήλ, Χόντος, Φούκης, Γάρος, Χασάπης, Τσακίρης, Σιόβας

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ Β’ ΜΕΡΟΣ: Φώτο, Πούλιος, Χότζα, Σταματίου, Κριτσίνης, Πατσής, Γιαννιός, Τσιτσικλής, Γεωργακόπουλος, Σιμιτζής, Δ. Αγροκώστας. Στη διάρκεια του δεύτερου μέρους αγωνίστηκαν και οι Γιώργος Αγροκώστας και Γλάρος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ Α’ ΜΕΡΟΣ: Χαρχαλάκης, Λάμπος, Ακριβόπουλος, Παπαϊωάννου, Σκούρας, Ψιάνος, Κόλα, Σταμπουλής, Διαμαντόπουλος, Κατσαγεωργίου, Μυλωνάς
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ B’ ΜΕΡΟΣ: Κοκκώνης, Λάμπος, Γαλανόπουλος, Χατζηπλής, Θεοδωρόπουλος, Καμπέρης, Κόλα, Αναστασίου, Ντινιωτάκης, Διαμαντόπουλος, Καρατσόλης. Έπαιξαν και οι Σιούρας, Σκαμπαρδώνης, αντικαθιστώντας τους Λάμπο και Διαμαντόπουλο.

Ο Σάκης Θεοδοσιάδης χαιρετά έναν-έναν παίκτη στον πάγκο του Ρήγα

… και στο τέλος τον Λάκη Μπακάλη

Οι δύο αρχηγοί, Κόλα και Γάρος, με το διαιτητικό τρίο, που το αποτέλεσαν οι Τσίντζας, Σαμαράς και Κίτος

Η αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού Βόλου

Η αντίστοιχη του Ρήγα Φεραίου

Οι πάγκοι των δύο ομάδων

Άποψη από την κερκίδα

Ομορφες παρουσίες στην εξέδρα

Εντολές του Σάκη Θεοδοσιάδη

Φωνές από τον Λάκη Μπακάλη

Τσακίρης στο μέσον με τους Διαμαντόπουλο και Σκούρα διεκδικούν την μπάλα

Ο Ψιάνος ελέγχει την μπάλα και ο Σιόβας τον επιτηρεί

Φούκης με Σκούρα πρωταγωνιστές σε φάση

Ο Σταμπουλής προσπαθεί να πάρει την κεφαλιά

Ο Σκούρας με την μπάλα

Ο Καρατσόλης με τον Χότζα

Ο Σιόβας με την πλάτη ανάμεσα σε τέσσερις παίκτες του Ρήγα Φεραίου

Διεκδίκηση ανάμεσα σε Τσακίρη και Διαμαντόπουλο

Ο Ντινιωτάκης αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο μέρος

Η φάση στο 7’ με την κεφαλιά στο δοκάρι του Σταμπουλή

Μονομαχία Βαϊόπουλου και Διαμαντόπουλου

Γ. Αγροκώστας και Γλάρος (δεξιά) ετοιμάζονται να μπουν στον αγωνιστικό χώρο

Εδωσαν μάχες μεταξύ τους Μυλωνάς και Φιλοσόγλου

Τον ένιωσε στο πρώτο μέρος τον Σιόβα η άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου

Πολύ θετικές εντυπώσεις άφησε ο νεαρός Σταμπουλής

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου