Τρεις Βολιώτισσες στη Ρώμη

Τελευταία ενημέρωση: 2022-08-10, 10:39:21
Μετά τη Βουδαπέστη, Φραγκάκη, Λιθαδιώτη και Καράγγελου, από χθες στην Ιταλία
Τρεις Βολιώτισσες στη Ρώμη

Με «μπούσουλα» την εκπληκτική εμφάνιση στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, με τα δύο ιστορικά μετάλλια της Ευαγγελίας Πλατανιώτη και τα άλλα πολύ καλά πλασαρίσματα, ταξίδεψε τα ξημερώματα της Τρίτης (9/8) στη Ρώμη η Εθνική μας ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης που θα μετάσχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών (11-15/8).

Στην αποστολή για την «αιώνια πόλη» μετέχουν οι δύο Βολιώτισσες αθλήτριες του ΝΟΒΑ, Ζωή Καράγγελου και Ελένη Φραγκάκη, συνοδευόμενες από τη Βολιώτισσα προπονήτρια Βιβή Λιθαδιώτη.

Αναλυτικά οι αθλήτριες: Ζωή Αγραφιώτη (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Highlight, Κόμπο), Μαρία Αλζιγκούζη - Κομηνέα (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Highlight, Κόμπο), Κρυσταλένια Γιαλαμά (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Highlight, Κόμπο), Ζωή Καράγγελου (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Κόμπο, αναπληρωματική Highlight), Μαρία Καραπαναγιώτου (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Highlight, Κόμπο), Δανάη Καριώρη (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Highlight, Κόμπο), Ιφιγένεια Κρομμυδάκη (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Highlight, Κόμπο) Σοφία Μαλκογεώργου (Ντουέτο Τεχνικό και Ελεύθερο, Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Highlight, Κόμπο), Ανδριάνα Μισίκεβιτς (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Highlight, Κόμπο), Λυδία Φωτεινή Παπαναστασίου (αναπληρωματική Κόμπο, Highlight), Ευαγγελία Πλατανιώτη (Σόλο Τεχνικό και Ελεύθερο, Ντουέτο Τεχνικό και ελεύθερο, αναπλ. Highlight και Κόμπο), Ελένη Φραγκάκη (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Highlight, Κόμπο).

Η Ελλάδα έχει 16 συμμετοχές σε Ευρωπαϊκό γυναικών καλλιτεχνικής με πρώτη το 1991, έχοντας κατακτήσει 8 μετάλλια, εκ των οποίων 3 ασημένια και 5 χάλκινα.

Το 2006 μάλιστα το χάλκινο μετάλλιο είχαν κατακτήσει με την Εθνική στο ντουέτο, οι Βολιώτισσες Ελευθερία Φτούλη και Εύη Μακρυγιάννη.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
1
=