ΠΟΛΟ

Δεύτερη παγκόσμια πρωταθλήτρια η Βολιώτισσα Βασιλική Λασκαρίδου

δεύτερη-παγκόσμια-πρωταθλήτρια-η-βολ-885603

Πάλεψαν, αλλά δεν τα κατάφεραν στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Βελιγράδι, οι κοπέλες της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης νεανίδων, απέναντι στις ΗΠΑ το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 8/8, χάνοντας με 10-8 για να κατακτήσουν το ασημένιο μετάλλιο. Μέλος της Εθνικής ομάδας νεανίδων και η 18χρονη Βολιώτισσα αθλήτρια του ΠΑΟΚ Βασιλική Λασκαρίδου.

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό, οι Αμερικανίδες αιφνιδίασαν αρχικά τις Ελληνίδες και προηγήθηκαν με 4-1, 5-2 και 6-3, αλλά το ελληνικό συγκρότημα βελτιώθηκε στη συνέχεια σε όλους τους τομείς και ισοφάρισε σε 6-6 στο ημίχρονο.

Στα δύο τελευταία οκτάλεπτα τα δύο συγκροτήματα έπαιξαν συγκρατημένα και με κλειστές άμυνες. Με τις ΗΠΑ να έχουν προσαρμόσει το παιχνίδι τους στην εξουδετέρωση των δυο μεγάλων επιθετικών ατού της Εθνικής (Τορνάρου και Τριχά), να εκμεταλλεύονται καλύτερα τον παίκτη παραπάνω, να παίρνουν προβάδισμα 8-7 και 9-8 και να φτάνουν τελικά στη νίκη με το τελικό 10-8, αφού οι Ελληνίδες δεν μπόρεσαν να απαντήσουν στο φινάλε.

  • Πολυτιμότερη παίκτρια (MVP) της διοργάνωσης αναδείχθηκε η Ελληνίδα Φωτεινή Τριχά.
  • Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ουγγαρία, που επιβλήθηκε στον μικρό τελικό επί της Ιταλίας με 9-5.

ΕΛΛΑΔΑ-ΗΠΑ 8-10

Oκτάλεπτα: 2-5, 4-1, 1-2, 1-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Ευτυχία Καραγιάννη): Καραγιάννη, Σάντα, Καλογεροπούλου 1, Σιούτη 2, Ευφρ. Τσιμάρα, Χαλδαίου 2, Τορνάρου, Κουρέτα 2, Ανδρεάδη, Τριχά 1, Λασκαρίδου, Καραμπέτσου, Κωνσταντοπούλου.

ΗΠΑ (Ρόμπερτ Ίθαν): Κάρπεντερ, Κατζανίγκα, Ρόσσι, Άουσμους 2, Χόκινς 1, Τζόνσον, Στράικερ 2, Φλιν 3, Μποναγκουίντι 1, Σνάιντερ, Κνέπερ 1, Γούντχεντ, Στιλ.

Αποθέωση στην υποδοχή

Με τα ασημένια παγκόσμια μετάλλια στο στήθος και περισσή περηφάνια επέστρεψαν την χθες Τρίτη (9/8) το μεσημέρι από το Βελιγράδι τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης Νεανίδων.

Στο αεροδρόμιο τους επεφύλαξαν αποθεωτική υποδοχή, με ανθοδέσμες, χειροκροτήματα και επευφημίες οι εκπρόσωποι της ΚΟΕ, συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, αλλά και απλοί φίλαθλοι.

Η Φωτεινή Τριχά, αρχηγός και MVP διοργάνωσης σχολίασε: «Είμαστε πολύ περήφανες και χαρούμενες που ανεβάσαμε την Ελλάδα ψηλά στο παγκόσμιο στερέωμα. Παλέψαμε για άλλη μια φορά με όλες μας τις δυνάμεις, όπως άλλωστε δεν «ξεχνάμε» ποτέ να κάνουμε. Έχουμε, βέβαια και μια γλυκόπικρη γεύση για τον τελικό με τις ΗΠΑ. Όμως, επειδή ο καθένας ξεχωριστά (απ’ όσους απαρτίζουν αυτή την ομάδα) δίνει τον καλύτερο του εαυτό κάθε στιγμή, ανυψώνεται η στάθμη της χαράς που νιώθουμε. Ευχαριστούμε όλους όσους μας στηρίζουν, είτε βρίσκονται μακριά είτε κοντά. Δεν σταματάμε να προσπαθούμε, να δουλεύουμε και να ονειρευόμαστε… και ως γνωστόν, τα όνειρα είναι για να μας ξυπνάνε».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου