ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το νέο αίμα αποκαλύπτεται…

το-νέο-αίμα-αποκαλύπτεται-890620

Ο Ολυμπιακός Βόλου ανεβάζει κάθε μέρα ρυθμούς δουλειάς στην Αλλη Μεριά, με τους ποδοσφαιριστές να κάνουν διπλές προπονήσεις, ενώ ο τεχνικός της ομάδας, Σάκης Θεοδοσιάδης, μαζί με τους συνεργάτες του, Σωτήρη Πετσιμέρη και Λευτέρη Φούτρη, αξιολογούν το έμψυχο δυναμικό καθημερινά.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ενα από τα χαρακτηριστικά του ρόστερ, όπως έχει γραφτεί κατά κόρον, είναι οι πολλοί νέοι παίκτες και ο μικρός μέσος όρος ηλικίας, με τους περισσότερους παίκτες να έρχονται στους ερυθρόλευκους από τη Δήμητρα Ευξεινούπολης, συνολικά επτά, και με εξαίρεση τον 32χρονο Αλέκο Αναστασίου, οι υπόλοιποι έξι είναι 21-23 ετών.

Τρεις απ’ αυτούς είναι ο 21χρονος Βολιώτης Αντώνης Θεοδωρόπουλος, ο 22χρονος Αποστόλης Λάμπος από τον Πτελεό και ο επίσης 22χρονος Κατερινιώτης Γιώργος Γαλανόπουλος, οι οποίοι πριν την προπόνηση της ομάδας τους, χθες το απόγευμα, μίλησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το νέο τους ξεκίνημα.

Ο Αντώνης Θεοδωρόπουλος, που σε λίγες μέρες (σ.σ. 11/8) κλείνει τα 21, ανέφερε: «Ηταν μία εύκολη απόφαση να έρθω στον Ολυμπιακό Βόλου. Είμαι Βολιώτης, έχω περάσει από την ακαδημία του και η ομάδα έχει βαριά φανέλα. Εχω ζήσει μεγάλες στιγμές, βλέποντας τον Ολυμπιακό Βόλου στα δέκα μου στο Europa League και υπάρχει από μικρή ηλικία ένα συναισθηματικό δέσιμο με τον σύλλογο.

Το κλίμα είναι πολύ καλό, καθώς τα περισσότερα παιδιά είναι Βολιώτες και γνωριζόμαστε μεταξύ μας, ενώ το επίπεδο των προπονήσεων είναι επαγγελματικό, γιατί δουλεύουμε με έναν προπονητή που έχει εργαστεί σε παραπάνω κατηγορίες και ξέρει πολύ καλά πως να μας προετοιμάσει για τις επίσημες υποχρεώσεις. Μέχρι στιγμής όλα κυλούν ομαλά και όλα τα παιδιά δείχνουν όρεξη και πάθος. Ολοι θέλουν να παίξουν και είναι σε ένα καλό επίπεδο. Για μένα δεν είναι η πρώτη φορά που δουλεύω σ’ αυτούς τους ρυθμούς, καθώς έχω δουλέψει έτσι και με τον κ. Βεργέτη (σ.σ. στη Νίκη Βόλου).

Σίγουρα, όταν έρχεσαι στον Ολυμπιακό Βόλου από τη Δήμητρα Ευξεινούπολης είναι άλλο το βάρος και πρέπει να δώσεις πιο πολλά πράγματα, αλλά σιγά-σιγά όλοι οι παίκτες βρίσκουν τον βηματισμό τους.

Σε προσωπικό επίπεδο θέλω, αν είμαι καλός, να παίξω και να έχω τον δικό μου ρόλο στην ομάδα, βοηθώντας τη να πετύχει τον στόχο της, που είναι η άνοδος».

Ο Αποστόλης Λάμπος τόνισε: «Πρώτα απ’ όλα ήθελα να ξεκινήσω κάτι καινούργιο σε μία μεγαλύτερη ομάδα, πιο επαγγελματική. Πιστεύω, βάσει του κλίματος που βλέπω και των προπονήσεων που γίνονται, ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα πάει πολύ καλά και ότι κι εγώ θα γίνω καλύτερος. Φιλοδοξία μου είναι να παίξω όσο περισσότερο γίνεται. Σίγουρα θα χρειαστούν όλοι στην ομάδα. Να ‘μαστε υγιείς πάνω απ’ όλα και όλα τ’ άλλα θα έρθουν. Η βασική μου θέση είναι του δεξιού μπακ, αλλά όπου με χρειαστεί ο προπονητής μου θα παίξω. Η αλήθεια είναι ότι διαθέτουμε πολύ νεανικό στοιχείο και έχουμε δίπλα μας και κάποιους έμπειρους παίκτες και κοντά τους θα μάθουμε κι εμείς. Ευελπιστώ ότι θα πάνε όλα καλά».

Από τη μεριά του ο Γιώργος Γαλανόπουλος, που είναι φοιτητής στον Βόλο, δήλωσε: «Ήταν εύκολη απόφαση να έρθω. Όταν σε καλεί μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό Βόλου, δεν έχεις πολλά περιθώρια να το σκεφτείς. Είναι η μεγαλύτερη ιστορικά ομάδα στον Βόλο και είδαμε στην πρώτη προπόνηση ότι ο κόσμος ήταν απίστευτος.

Δουλεύουμε σε επαγγελματικά πλαίσια πρωί-απόγευμα. Τα περισσότερα παιδιά τα ήξερα, είτε ήταν αντίπαλοι είτε συμπαίκτες. Το κλίμα είναι οικογενειακό, είμαστε όλοι καλά και δουλεύουμε.

Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους που έχουμε βάλει. Αυτή είναι η προσωπική μου φιλοδοξία. Να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ από τη μεριά μου, δίνοντας το 100% και από κει και πέρα μέσα από τη δουλειά στοχεύω να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου».

Πληρώνει και Βλάχο

Το Διαιτητικό Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι «μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή Κωνσταντίνου Βλάχου, του συνολικού ποσού των 2.327,40 ευρώ, πλέον του ποσού των 200 ευρώ για δικαστική δαπάνη, επιβάλλει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός την ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος που αγωνίζεται, εντός προθεσμίας πέντε εργάσιμων ημερών από την επόμενη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας».

Τίμησαν τη μνήμη

Πέτρου Μαλαβέτα

Ο σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου Malavetas τίμησε τη μνήμη του παλιού ποδοσφαιριστή της ομάδας Πέτρου Μαλαβέτα, καθώς σαν χθες 5 Αυγούστου το 1949 εκτελέστηκε στο Καζανάκι. Η ανάρτησή τους:

«Η εκτέλεση του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Βόλου Πέτρου Μαλαβέτα.

Ιχθυοπώλης στο επάγγελμα με δικό του μαγαζί στα παλιά ψαράδικα. Παίχτης του Ολυμπιακού Βόλου που έπαιζε στη θέση του κεντρικού επιθετικού. Ήταν πολύ ψηλός και δύσκολο για τους αντιπάλους του να τον μαρκάρουν.

Στην Κατοχή ήταν αντιστασιακός κι αργότερα μαχητής του ΔΣΕ.

Πιάστηκε από την Ασφάλεια Βόλου στις 3 Ιουλίου 1949 και μετά από Στρατοδικείο, οδηγήθηκε στις φυλακές Αλεξάνδρας κι εκτελέστηκε στις 5 Αυγούστου 1949 μαζί με άλλους/ες τριάντα πατριώτες κομμουνιστές στο Καζανάκι από τους ντόπιους φασίστες. Τότε ήταν 31 ετών παντρεμένος με την Καλυψώ και πατέρας ενός παιδιού δυόμισι ετών, που μετά την εκτέλεση πήρε το όνομά του».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου