ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ισόπαλος ο Ολυμπιακός, ήττες με 2-0 για ΠΑΟ και Αρη  

ισόπαλος-ο-ολυμπιακός-ήττες-με-2-0-για-πα-891463

Εσωσε την ισοπαλία στο τέλος ο Ολυμπιακός, που ήρθε ισόπαλος για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League με 1-1 απέναντι στη σλοβακική Σλόβαν Μπρατισλάβας στο «Γ. Καραϊσκάκης», δείχνοντας βελτιωμένος σε σχέση με την έτσι κι αλλιώς τραγική του εικόνα με την Μακάμπι Χάιφα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με όρεξη στον αγώνα, με στόχο ένα γρήγορο γκολ, είχε μία καλή στιγμή στο 7’, με τον Μασούρα όμως να κάνει πολύ κακό τελείωμα.

Όσο περνούσε η ώρα πάντως οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ξεθαρρεύουν.

Μάλιστα στο 16’ έφτασαν πολύ κοντά στο 0-1, όταν ο Μπαργκεσιάν έκανε μία προβολή από πλάγια θέση, μετά την παράλληλη σέντρα-σουτ του Γκριν, βλέποντας την μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι της εστίας του Βάτσλικ.

Οι Σλοβάκοι είχαν νέα μεγάλη στιγμή στο 23’, με τον Μπαρτσεγιάν να βγαίνει σε θέση τε-α-τετ με τον γκολκίπερ των Πειραιωτών, ο οποίος ενήργησε σωτήρια διώχνοντας την μπάλα με το σώμα του.

Στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους ο ρυθμός έπεσε και δεν καταγράφηκε κάτι αξιοσημείωτο από την πλευρά των Πειραιωτών.

Η ομάδα του Κορμπεράν είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά, αντιμετωπίζοντας αρκετά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι, δεν μπορούσε να απειλήσει τη Σλόβαν.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες ανέβασαν στροφές και στο 53’ το δυνατό σουτ του Μασούρα μέσα από την περιοχή ανάγκασε σε ωραία απόκρουση τον Χόρβαν, ο οποίος ενήργησε σωτήρια και εννέα λεπτά αργότερα, όταν στο γύρισμα του Καμαρά.

Κι ενώ ο Ολυμπιακός έδειχνε να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στο γκολ, αυτό εν τέλει επιτεύχθηκε από τους Σλοβάκους στο 63’, μετά από ένα τραγικό λάθος του Παπασταθόπουλου.

Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός, στην προσπάθειά του να γυρίσει την μπάλα στον Βατσλίκ, είδε τον Γκριν να του την κλέβει και να κάνει το 0-1 με πλασέ. Aξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή τη φάση ο Παπασταθόπουλος ζήτησε επιθετικό φάουλ για σπρώξιμο του Γκριν, πριν ο τελευταίος σκοράρει, ωστόσο δεδομένου ότι δεν υπάρχει VAR τίποτα δεν θα μπορούσε να αλλάξει.

Στη συνέχεια ο Κορμπεράν έκανε τρεις διορθωτικές κινήσεις, περνώντας στο ματς τους Eλ Αραμπί, Βαλμπουενά και Ροντρίγκες αντί των Τικίνιο, Μαντί Καμαρά και Μασούρα, με τους δύο τελευταίους μάλιστα να αποδοκιμάζονται από τον κόσμο των Πειραιωτών κατά την αντικατάστασή τους.

Ο Ισπανός είδε δύο παίκτες που πέρασε στο ματς να τον δικαιώνουν, καθώς στο 86’ ο Βαλμπουενά με εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα… συστημένη στον Eλ Αραμπί, ο οποίος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (68’ Βαλμπουενά), Κούντε, Μασούρας (79’ Ροντρίγκες), Ζινγκερνάγκελ (55’ Ραντζέλοβιτς), Τικίνιο (68’ Eλ Αραμπί)

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ: Τσόβαν, Πάουσεκ, Κάσια, Αμπένα, Ντε Μάρκο, Κανκάβα, Κούτσκα, Ζμράλ, Κακβετάτζε, Μπαρσεγκιάν (82’ Ραμίρες), Γκριν.

Εχασε με 2-0 ο Παναθηναϊκός από τη Σλάβια

Δυσκόλευσε το έργο του Παναθηναϊκού εν όψει της ρεβάνς στη Λεωφόρο μετά την ήττα με 2-0 από τη Σλάβια για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Στο 40ο λεπτό ο Παλάσιος είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο και οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε το γκολ της Σλάβια στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με τον Στρανζ να παραβιάζει την εστία του Μπρινιόλι με ένα σκαστό σουτ.

Στο 55’ διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα. Σε επίθεση των γηπεδούχων ο Ολαγίνκα έγινε κάτοχος της μπάλας, έκανε το πλασέ, με την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι του Μπρινιόλι. Εντούτοις αυτή έφτασε στον Ουσόρ, ο οποίος με πλασέ παραβίασε την εστία της ελληνικής ομάδας, κάνοντας το 2-0.

Από το 51’ πάντως και οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Σάντος.

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ (Γίντριχ Τρπισόφσκι): Μαντούς, Ντουντέρα, Ούσου, Σάντος, Ντόρλεϊ, Τιλ, Χόλες, Στραντς (72’ Μάζοπουστ), Ολαγίνκα, Τραορέ (88’ Πρόβοντ), Λινγκρ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια (88’ Πούγγουρας), Μάγκνουσον, Γκάνεα, Ρουμπέν, Κουρμπέλης (72’ Καμπετσής), Τσέριν, Παλάσιος, Ιωαννίδης (46’ Σπόραρ), Αϊτόρ (46’ Βαγιαννίδης).

Με 2-0 ηττήθηκε και ο Αρης

Ο Αρης έχασε με το ίδιο σκορ (2-0) στην έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον 3ο προκριματικό γύρο.

Οι Ισραηλινοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και αφού έχασαν ευκαιρίες με τους Κανικόβσκι (9’) και Σάμποριντ (14’) πέτυχαν το 1-0 με τον Γιοβάνοβιτς στο 23’, που σκόραρε με πλασέ έπειτα από αντεπίθεση.

Στο 49’ οι γηπεδούχοι είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν, ωστόσο ο Κουέστα αναδείχθηκε νικητής στο τετ-α-τετ του με τον Κανιτσόφσκι, ενώ στο 66’ απείλησαν δις με τον Κουέστα να αποκρούει την κεφαλιά του Ζάχαβι, με τον Γκλοχ στη συνέχεια να σουτάρει μόλις άουτ.

Στο 75ο λεπτό ήταν σειρά του Άρη να απειλήσει με ένα ωραίο σουτ του Καμάτσο, παρολ’ αυτά δεν έγινε το 1-1.

Εννέα λεπτά αργότερα τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τους Θεσσαλονικείς, καθώς, μετά από ωραία ενέργεια του Πέριτσα, ο Ζάχαβι πήρε την μπάλα και πλάσαρε εύστοχα, διπλασιάζοντας τα τέρματα των γηπεδούχων.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Βλάνταν Ίβιτς): Πέρετζ, Ζεράλντες, Γεϊνί, Σαμπορίτ, Χοζέζ (62’ Γκλουχ), Μπίτον (62’ Ναχμίας), Γκλέιζερ, Βαν Όβεριμ, Κουβάς (66’ Πέριτσα), Κανιτσόβσκι, Γιοβάνοβιτς (66’ Ζάχαβι)

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα – Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (81’ Μαζικού), Νταμπό (81’ Ντιόπ), Ντουκουρέ – Μαντσίνι (62’ Καμάτσο), Ματέο Γκαρσία (51΄Μάνου Γκαρθία), Ιτούρμπε (62’ Πάλμα) – Γκρέι

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου