ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οταν οι φανέλες της Εθνικής Γκάνας «ταξίδεψαν» αντί για τον Βόλο στο Λονδίνο

οταν-οι-φανέλες-της-εθνικής-γκάνας-τα-854679

Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 που έγιναν στην Ελλάδα, αλλά πριν λίγες μέρες το αθλητικό ειδησεογραφικό σάιτ sportsbrief.com θυμήθηκε ότι πριν τον πρώτο αγώνα της Γκάνας στο Πανθεσσαλικό για το ποδοσφαιρικό τουρνουά εκείνης της διοργάνωσης οι φανέλες της αφρικανικής ομάδας αντί για τον Βόλο … «ταξίδεψαν» για τον Λονδίνο.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα του sportsbrief.com αναφέρει (απόδοση taxydromos.gr):

«Η μεγάλη επιστροφή της ομάδας ποδοσφαίρου της Γκάνας έμελλε να γίνει πραγματικότητα στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 στην Αθήνα. Οι Black Meteors κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο με τις ομάδες της Ιταλίας, της Παραγουάης και της Ιαπωνίας.

Ο αθλητικογράφος Saddik Adams αναφέρει ότι ο Γ.Γ της ομοσπονδίας της Γκάνα Kofi Nsiah είχε παραλάβει τις εμφανίσεις της ομάδας (φανέλες, σορτς). Την ίδια ημέρα ταξίδευε, για να παρακολουθήσει τους αγώνες ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας Dr Nyaho-Nyaho Tamakloe. Ο Γ.Γ., λοιπόν, μπερδεύτηκε κι αντί να στείλει τις εμφανίσεις με την αποστολή, αποφάσισε να τις στείλει με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας ερήμην του!

Αντιλαμβάνονται, λοιπόν, το περιστατικό την ημέρα της παρουσίασης της επίσημης στολής της κάθε ομάδας. Μην μπορώντας να αποφύγει την παρουσία του στη συνέντευξη Τύπου, ο τιμ μάνατζερ της αποστολής, ονόματι Owoahene, κατάφερε να πείσει τους παρευρισκόμενους ότι η Γκάνα θα εμφανιστεί με τις κίτρινες στολές της, τις οποίες απλά είχε ξεχάσει στο ξενοδοχείο!

Ο προπονητής Barreto, λοιπόν, έχοντας διασυνδέσεις με τη Nike, βρήκε ένα κουτί με 18 κίτρινες φανέλες, χωρίς, όμως, τα σορτς και τα ονόματα/αριθμούς των παικτών. Ο πρώην αντιπρόεδρος της αποστολής, Fred Pappoe, ξεκινά έναν αγώνα δρόμου στην πόλη του Βόλου προς αναζήτηση κίτρινων σορτς και τρόπο να αριθμήσουν τις φανέλες! Δυστυχώς, όμως, κάτι τέτοιο ήταν εφικτό μόνο στην Αθήνα!

Ναυλώνει, λοιπόν, ένα ταξί, κατεβαίνει στην Αθήνα, μα το μοναδικό μαγαζί που θα μπορούσε να τον εξυπηρετήσει ήταν κλειστό! Αποφάσισε τότε να διανυκτερεύσει σε ένα φθηνό ξενοδοχείο ακριβώς απέναντι από το μαγαζί. Το επόμενο πρωί ήταν ο πρώτος πελάτης του καταστήματος και κατάφερε να βρει σορτς, να αριθμήσουν τις μπλούζες και να βάλουν τα ονόματα σε αυτές!

Κι έτσι, ήταν στην ώρα τους όλοι οι παίκτες και οι παράγοντες της ομάδας της Γκάνας, για να αγωνιστούν στο πρώτο ματς του Βόλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου