ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Δεν μπορεί να πάει κάτι στραβά»

δεν-μπορεί-να-πάει-κάτι-στραβά-854700

Δεύτερη μέρα δουλειάς χθες στις εγκαταστάσεις της Αλλης Μεριάς για τον Ολυμπιακό Βόλου, η οποία θα συνεχιστεί στον ίδιο χώρο έως το τέλος της τρέχουσας βδομάδας, ενώ από την επόμενη η προετοιμασία θα διεξάγεται στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Γεωργίου Φερών.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Οι 25 προς το παρόν παίκτες ένιωσαν στην προχθεσινή «πρώτη» τη θερμή συμπαράσταση του κόσμου, η παρουσία του οποίου τους γέμισε με αισιοδοξία, ώστε να επικεντρωθούν με μεγάλη διάθεση στη σκληρή δουλειά που τους περιμένει.

Το θετικό κλίμα αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις του αρχηγού της ομάδας, Φίλιππου Σκοπελίτη, που τόνισε: «Είναι μία ιδιαίτερη χρονιά και θέλω να πιστεύω ότι θα είναι μία πολύ καλή χρονιά. Πολύ συγκινητικό ξεκίνημα για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου. Βλέπω ότι ο κόσμος εδώ είναι πάρα πολύς σήμερα (σ.σ. προχθές). Οι Παλαίμαχοι δίπλα μας και η διοίκηση δίπλα μας. Πιστεύω ότι δεν μπορεί να πάει κάτι στραβά φέτος. Μεγάλο στοίχημα για μένα προσωπικά και για τους υπόλοιπους αρχηγούς να καταφέρουμε να βάλουμε τα μικρά παιδιά από νωρίς στο κλίμα, πράγμα που δεν πετύχαμε πέρσι και έχουμε φυσικά μεγάλο μερίδιο ευθύνης που έπεσε η ομάδα. Με τη στήριξη του κόσμου όπως σήμερα και κάθε Κυριακή με γεμάτο γήπεδο θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, που θα θέσουμε με τον προπονητή και τη διοίκηση».

Δηλώσεις έκανε και ο Βολιώτης Κλεβί Κόλα, εκ των αρχηγών επίσης της ομάδας: «Μία καινούργια αρχή σήμερα για την ομάδα, με πολλά νέα πρόσωπα και με πολλή αισιοδοξία, απ’ ό,τι είδαμε. Θέλω πολύ να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που ήρθαν. Εδωσαν το δικό τους χρώμα σ’ αυτήν την πρώτη προπόνηση για φέτος. Να ευχηθώ να είμαστε υγιείς και να γίνει αυτό το χτίσιμο της ομάδας που θέλουμε σε στέρεες βάσεις, ώστε στο τέλος όλοι μαζί να καταφέρουμε να εκπληρώσουμε τον στόχο».

Από κει και πέρα μίλησαν και οι:

Γιάννης Ντινιωτάκης: «Καλή χρονιά με υγεία. Εχουμε έρθει σε μία μεγάλη ομάδα και όλοι ξέρουμε ότι στόχος είναι να πρωταγωνιστεί ο Ολυμπιακός. Δεν αφήνει γι’ αυτό αμφιβολίες το σήμα και η φανέλα. Από κει και πέρα δεν έχουμε να πούμε πολλά λόγια και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί, οι παίκτες, οι προπονητές, ο κόσμος, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο».

Ζαχαρίας Καβουσάκης: «Χαίρομαι που έχω έρθει στον Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι είναι μία από τις μεγάλες επαρχιακές ομάδες. Ελπίζω να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι να ξαναγυρίσει ο Ολυμπιακός εκεί που του αξίζει. Αυτό που με έπεισε να έρθω ήταν η προσέγγιση από τον Ερασιτέχνη μαζί με όλους όσοι θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα και ότι πηγαίνω σε μία ομάδα που είναι ιστορική. Όταν πας σε μία ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, είναι εύκολη η απόφαση, ακόμη κι αν είναι σε χαμηλότερη κατηγορία».

Στέργιος Ψιάνος: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στον Ολυμπιακό Βόλου. Είναι μία μεγάλη και ιστορική ομάδα με πολύ κόσμο δίπλα της. Σίγουρα τα τελευταία χρόνια την έφεραν σ’ αυτή τη δύσκολη θέση και σ’ αυτήν την κατηγορία, στην οποία δεν ανήκει. Είμαστε εδώ, για να τη βοηθήσουμε να αναδειχθεί και να φέρει τον κόσμο δίπλα της. Θέλουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, να χαίρεται ο κόσμος να μας βλέπει και να καταφέρουμε να κάνουμε ένα βήμα πιο πάνω και την αρχή για ένα νέο ξεκίνημα. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο».

Το παρών στην πρώτη του Ολυμπιακού Βόλου έδωσε και ο βουλευτής Μαγνησίας με τη Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο οποίος είχε και θερμό εναγκαλισμό και σύντομη συζήτηση με τον τεχνικό Σάκη Θεοδοσιάδη. Ο κ. Μαραβέγιας επεσήμανε από την πλευρά του: «Πρώτη προπόνηση και καινούργια χρονιά για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου. Είμαστε όλοι εδώ συμπαραστάτες σε μία χρονιά γεμάτη προκλήσεις. Είναι μία ομάδα νεανική και πρέπει να δείξουμε όλοι πολλή εμπιστοσύνη στην τεχνική ηγεσία και τη διοίκηση και σίγουρα ο καθένας από μας με τον θεσμικό του ρόλο να συνεχίσει να συμπαρίσταται στις τοπικές ομάδες. Σκοπός δεν πρέπει να είναι τίποτε άλλο από τα να έχουμε τον Βόλο και στο επίκεντρο και των αθλητικών δραστηριοτήτων, έχοντας καλή συνεργασία και με το υπουργείο αθλητισμού. Θεωρώ ότι ο καθένας από μας θα βρεθεί συμπαραστάτης και στον Ολυμπιακό Βόλου και σε όλες τις ομάδες του Βόλου, που σκοπό έχουν να αναδειχθεί το αθλητικό προφίλ της περιοχής μας».

Συνεχίζεται η μεταγραφική αναζήτηση

Την απόκτηση κάποιων έμπειρων ποδοσφαιριστών που θα συμπληρώσουν το ρόστερ του Ολυμπιακού Βόλου αναζητούν τεχνική ηγεσία και διοίκηση, αλλά, όπως φαίνεται, αυτές θα είναι πολύ μελετημένες και κυρίως απαιτούν και υπομονή.

Και αυτό γιατί αρκετοί παίκτες έχουν προτεραιότητα τη Σούπερ Λιγκ 2, πολλές ομάδες της οποίας δεν λειτουργούν. Το στίγμα για το πώς θα κινηθούν από δω και στο εξής οι ερυθρόλευκοι έδωσε ο Σάκης Θεοδοσιάδης: «Δεν θέλω να μπαίνω σε διαδικασία να μιλάω για παίκτες από το πάνω ή το κάτω ράφι. Για μας είναι πολύ σημαντικό η ουσία κι αυτή είναι να έρθουν παιδιά που θα έχουν προτεραιότητα την ομάδα μας.

Προσπαθούμε να κάνουμε προσθήκες που θα είναι στοχευμένες. Σίγουρα γίνονται συζητήσεις, αλλά η αγορά είναι δύσκολη. Πολλές ομάδες και από την παραπάνω κατηγορία δεν λειτουργούν και πολλοί παίκτες δεν έχουν πάρει οριστικές αποφάσεις για το πού θέλουν να συνεχίσουν, οπότε είναι μία περίοδος για μας υπομονής.

Καθημερινά έχουμε συζητήσεις με ποδοσφαιριστές, αλλά για να υπάρξει μία τελική συμφωνία είναι πολλοί παράγοντες που την επηρεάζουν. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου