ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Λέει ψέματα ο Νταόπουλος»

λέει-ψέματα-ο-νταόπουλος-854720

Τη δική του απάντηση μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ έδωσε ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος στον Γιάννη Νταόπουλο, που στην πρώτη προπόνηση του Ολυμπιακού Βόλου καταφέρθηκε εναντίον του ισχυρού άνδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας των ερυθρόλευκων τα τελευταία έξι χρόνια.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο κ. Τσιμπανάκος τονίζει ότι ο κ. Νταόπουλος λέει ψέματα για τις μετοχές, αφού δεν προχώρησε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες ο ίδιος, για να γίνει μεγαλομέτοχος, ενώ του ζητά να πει δημόσια ποιος έβαλε τα χρήματα που δόθηκαν από τη μεριά του, υποστηρίζοντας ότι δεν τα έβαλε όλα ο ίδιος ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας και πως αυτός απλώς συμμετείχε με ένα ποσό.

Ακόμη, ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος επισημαίνει ότι κάποιοι άνθρωποι του Ερασιτέχνη επηρεάζουν αρνητικά τον Γιάννη Νταόπουλο εναντίον του και γι’ αυτό έκανε και αυτές τις δηλώσεις, προσθέτοντας ότι κανείς δεν μπορεί να αναιρέσει τι πέτυχε στα έξι χρόνια που ήταν ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού Βόλου.

Αναλυτικά ο κ. Τσιμπανάκος ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ:

Για το πώς απαντά στον κ. Νταόπουλο, ο οποίος είπε ότι δεν πήρε ποτέ μετοχές της περσινής ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου:

«Ο κ. Νταόπουλος δεν προσκόμισε ποτέ στον δικηγόρο Χάρη Γρηγορίου -και μπορείτε να το επιβεβαιώσετε- μία φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και μία μετάφραση από την αμερικανική γλώσσα στην ελληνική.

Δεν πήγε ποτέ με λίγα λόγια τα χαρτιά του στον κ. Γρηγορίου, έτσι ώστε να προχωρήσει η μεταβίβαση του 51% και να πάρει ειδική άδεια μετόχου. Ο άνθρωπος είναι μεγάλος ψεύτης και ανίκανος. Οπως ακριβώς το λέω.

Ο κ. Νταόπουλος έδωσε ένα τίμημα για το 51%, γιατί είχα πει εγώ ότι το καλοκαίρι θα αποσυρθώ. Παρόλ’ αυτά η ομάδα είναι ένας οργανισμός με 40 άτομα προσωπικό, που έπρεπε να πληρωθούν και υπήρχαν καθημερινά έξοδα. Δεν παίρνουμε ένα χωράφι και το φράζουμε. Πρέπει να πληρωθούν οι υποχρεώσεις, τα πρόστιμα, η ΕΠΟ, η Λίγκα, οι μετακινήσεις, οι μισθοδοσίες. Ο κ. Νταόπουλος δεν έδωσε τίποτα από αυτά. Στην ουσία έδωσε ένα τίμημα και μέχρι εκεί. Τα υπόλοιπα χρήματα τα έβαλα εγώ και το μπάτζετ της ομάδας έφτασα ένα εκατομμύριο ευρώ.

Και από αυτά τα χρήματα που δόθηκαν από τη μεριά του κ. Νταόπουλου, δεν τα έδωσε όλα αυτός. Ας πει την αλήθεια ποιος τα έδωσε τα χρήματα, γιατί δεν μπορούσε να τα δώσει όλα ο ίδιος. Άλλος άνθρωπος έβαλε τα χρήματα και ο κ. Νταόπουλος είχε μία συμμετοχή. Εγώ δεν λέω ότι δεν έβαλε.

Απ’ ό,τι κατάλαβα ο κ. Νταόπουλος δεν ήθελε να γίνει μεγαλομέτοχος, γιατί θα έπρεπε να πληρώνει μετά από την επόμενη μέρα. Όταν έχεις το πλειοψηφικό πακέτο είσαι και αφεντικό και πρέπει να πληρώνεις».

Για το πώς εκτιμά τη δήλωση του κ. Νταόπουλου ότι θα έχει ηγετικό ρόλο στον νέο Ολυμπιακό: «Δεν γνωρίζω τις προθέσεις του και δεν με αφορά. Από κει και πέρα μακάρι και αυτός και ο κ. Τσεκούρας να πάρουν την ομάδα και να την πάνε Super League. Εγώ όταν πήρα την ομάδα το 2016 πήγα δεν είχα μπάλες, δεν είχα σημαιάκια, δεν είχα τίποτα και πήγα και απέναντι στον Μπέο».

Για το πώς απαντά στα λεγόμενα του κ. Νταόπουλου ότι έκανε φοβερά σφάλματα: «Πιστεύω ότι οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη συνέβαλαν, ώστε να διαμορφώσει μία άποψη εναντίον μου. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος «γιατρός» όμως και θα αποδείξει κάποια πράγματα. Εγώ στον Ολυμπιακό έχω πετύχει και άνοδο και κράτησα την ομάδα σε μία δύσκολη εποχή με τον κορονοϊό. Φυσικά και παίρνω την ευθύνη για το ότι η ομάδα έπεσε και παραδέχομαι ότι έκανα και λάθη, αλλά δεν μπορεί κανείς να αναιρέσει τι έχω πετύχει στα έξι χρόνια που ήμουν στον Ολυμπιακό Βόλου και ότι έκανα ένα προπονητικό κέντρο με δικά μου χρήματα, ενώ όλοι αυτοί από τον Ερασιτέχνη δεν έβαλαν ούτε ένα ευρώ».

Για τη δήλωση του κ. Νταόπουλου πως ήταν καλύτερο που έφυγε ο κ. Τσιμπανάκος: «Εμένα τελείωσε η θητεία μου βάσει του γεγονότος ότι η ομάδα σταμάτησε να είναι ΠΑΕ και πήγε σε μία ερασιτεχνική κατηγορία.

Ηταν επιλογή μου να φύγω εδώ και δύο χρόνια. Παρακαλούσα κάποιος να έρθει να πάρει την ομάδα και δεν βρισκόταν κανένας. Άκουγα μόνο σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Και πάλι βρήκαν έναν άνθρωπο από το δικό μου «περιβάλλον». Όμως η πραγματικότητα είναι πως τα χρήματα πέρσι στην ΠΑΕ δεν τα έβαλε όλα αυτός (σ.σ. ο κ. Νταόπουλος). Από το ένα εκατομμύριο ευρώ μπάτζετ έβαλε γύρω στο 20%-30%. Η ομάδα όμως έχει υποχρεώσεις μέρα με τη μέρα.

Εντάξει, έδωσε ένα ποσό. Την επόμενη μέρα δεν έχει υποχρεώσεις η ομάδα; Δεν έχει έξοδα; Εγώ δεν του πήρα λεφτά και δεν τον κορόιδεψα. Εγώ του πούλησα κάτι. Τον έχουν επηρεάσει αρνητικά κάποιοι άνθρωποι εναντίον μου. Δεν χρειάζεται να πω ποιοι είναι αυτοί και οι οποίοι δεν έχουν βάλει ευρώ στον Ολυμπιακό Βόλου.

Εγώ το πλήρωσα το λάθος μου, γιατί εγώ έπαθα ζημιά και όχι αυτοί. Στην τελική με την εγγυητική που κατατέθηκε οι ποδοσφαιριστές πήραν τα λεφτά τους πίσω και θα πάρουν κι άλλοι, συνολικά 13 άτομα. Και τα ποσά που τους χρωστάει ο Ολυμπιακός Βόλου είναι λίγα, να το ξέρετε.

Η ομάδα είναι ξεχρεωμένη. Όταν όμως εγώ την πήρα, γιατί έπρεπε να πληρώνω την προσφυγή του Γουόρντεν και άλλες; Τότε όμως δεν βγήκε ούτε οργανωμένος να μιλήσει κατά των προηγούμενων διοικήσεων ούτε ο Ερασιτέχνης. Γιατί δεν ήρθαν να κατηγορήσουν όλοι αυτοί οι «Ολυμπιακάρες» τις προηγούμενες διοικήσεις;

Στις δύσκολες στιγμές πάντα ήμουν μόνος μου, αλλά εγώ δεν φοβήθηκα ποτέ ούτε φοβάμαι. Επειδή αγαπάω πραγματικά την ομάδα, εύχομαι να πάει καλά και τώρα και εφόσον πάει καλά, θα τη στηρίξω και εγώ με μία χορηγία. Δεν κρατάω κακίες, γιατί είμαι Ολυμπιακός».

Για το αν υπάρχει κίνδυνος να αναβιώσουν κάποια χρέη, όταν η ομάδα ξαναγίνει ΠΑΕ και ανέβει στη Superleague 2:

«Όταν με το καλό ανέβει και πάλι η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ 2, από την εγγυητική τα χρήματα έχουν δεσμευτεί. Αρα δεν υπάρχει κάποιος απλήρωτος ποδοσφαιριστής. Ήδη 13 ποδοσφαιριστές έχουν «πατήσει» πάνω στην εγγυητική επιστολή και θα πάρουν τα χρήματά τους».

Σε ερώτηση, τέλος, για το αν κάποια δικά του περιουσιακά στοιχεία που υπήρχαν στο προπονητικό κέντρο τα πήρε πίσω, ο κ. Τσιμπανάκος απάντησε:

«Πλήρωσε κάνεις κάτι από αυτά; Ακόμη και το air condition και τις κάμερες τα πλήρωσα εγώ. Πήρα μόνο πίσω κάποια πλυντήρια. Το ένα μου το ζήτησε ο Βόλος 2004 κι άλλα 4-5 πλυντήρια που ήταν δικά μου τα έδωσα σε φτωχές οικογένειες στον Αγιο Γεώργιο. Θα μας κατηγορήσουν και για τα δικά μου πράγματα;

Γιατί δεν λένε ότι άφησα μέσα όλα τα όργανα γυμναστικής και όλον τον εξοπλισμό στο φυσικοθεραπευτήριο για τον Ερασιτέχνη; Και στην τελική δικά μου ήταν και δεν τα πήρα δανεικά. Θα μπορούσα να τα πάρω πίσω, όμως δεν το έκανα. Ακόμη και το υλικό προπόνησης υπάρχει στο προπονητικό κέντρο και είναι καταγεγραμμένο. Εξάλλου κι όταν έγινε παραλαβή-παράδοση μου είπαν ευχαριστώ. Αν είχαν παράπονο, δεν θα δέχονταν την παραλαβή. Εγώ τα άφησα για την ομάδα, γιατί Ολυμπιακός δεν είναι ο Τσεκούρας ούτε κανείς, αλλά είναι ένας.

Αυτή είναι η τελευταία μου τοποθέτηση στα δρώμενα του Ολυμπιακού έστω και αν ακόμη προκληθώ. Εκλεισε ο κύκλος για εμένα στην ομάδα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου