Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Εκανε την πρώτη προπόνηση ο Ματίγια

εκανε-την-πρώτη-προπόνηση-ο-ματίγια-854782

Επισημοποίησε την απόκτηση του Χαβιέ Ματίγια ο Βόλος, που βάζει έναν πρωτοκλασάτο μέσο στο ρόστερ του. O ποδοσφαιριστής, όπως έγραψε χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, είναι από προχθές Δευτέρα στον Βόλο κι αφού πέρασε τις απαραίτητες εξετάσεις με επιτυχία, έβαλε χθες την υπογραφή του στο συμβόλαιο συνεργασίας με τους κυανέρυθρους, ενώ έκανε χθες και την πρώτη του προπόνηση.

Το βιογραφικό του Ματίγια δείχνει γιατί η επιλογή που έκανε ο Βόλος είναι εξαιρετική. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον Άρη έπαιξε 118 ματς πρωταθλήματος (με 7 γκολ) και άλλα 12 στο κύπελλο, ενώ και στη χώρα του, πριν έρθει Ελλάδα, ήταν διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα U-21 της Ισπανίας, φορώντας τη φανέλα γνωστών ομάδων.

Ο Ματίγια έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στη Βιγιαρεάλ B το 2007 (συνολικά 101 συμμετοχές και 11 γκολ), ενώ το 2009 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα της Βιγιαρεάλ.

Από το καλοκαίρι του 2011 μέχρι αυτό του 2016 φορούσε τη φανέλα της Μπέτις (52 συνολικά συμμετοχές και 1 γκολ) μ’ ένα διάλειμμα μιας σεζόν (2012-2013), όταν παραχωρήθηκε με υποσχετική στη Μούρθια (34 συμμετοχές και 12 γκολ).

Επόμενοι σταθμοί στην καριέρα του, πριν έρθει Ελλάδα, ήταν η Ελτσε (2016-2017 με 14 συμμετοχές και 3 γκολ) και η Ταραγόνα (10 συμμετοχές).

Ο Ματίγια έρχεται να πλαισιώσει τους Τσοκάνη, Μπαριέντος, Μεταξά και Ιννο στη θέση του αμυντικού χαφ και ασφαλώς η μεταγραφή του έκανε αίσθηση.

Στον Βόλο δουλεύουν με ορίζοντα τον πρώτο επίσημο αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στο Πανθεσσαλικό στις 19 Αυγούστου, αλλά θέλουν να παρουσιάσουν και καλή εικόνα και στο φιλανθρωπικό τουρνουά στις 7 και 9/8 στο Πανθεσσαλικό. Να σημειωθεί βέβαια ότι ο μικρός τελικός αυτού του τουρνουά ίσως τελικά να μη διεξαχθεί στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού, σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε η βολιώτικη ΠΑΕ, αφού σ’ αυτήν την περίπτωση δεν μπορεί να γίνει ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από το Cosmote Tv.

Πιθανό πρώτο παιχνίδι

στην Αγια Σοφιά το ΑΕΚ-Βόλος

Στο επίσημο site της ΠΑΕ ΑΕΚ και στο πρόγραμμα των αγώνων τονίζεται ότι στις 28 Αυγούστου η ομάδα θα υποδεχθεί τον Βόλο στην Αγιά Σοφιά.

Η ΑΕΚ και οι εργάτες που δουλεύουν στην OPAP Arena καθημερινά δίνουν τεράστια μάχη, προκειμένου η ομάδα να καταφέρει να παίξει το πρώτο της εντός έδρας παιχνίδι με τον Βόλο στο νέο της γήπεδο.

Γίνεται όντως μεγάλη προσπάθεια να γίνει αυτό το ματς εκεί, όμως όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες και αν τελικά ο Βόλος θα έχει την τιμή να είναι η πρώτη φιλοξενούμενη ομάδα στο νέο υπερσύγχρονο γήπεδο της ΑΕΚ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου