ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χρυσή η Δαλίδου, χάλκινος ο Αδάμ του ΟΕΑ/ΝΑΒ στο Παγκόσμιο Κωπηλασίας U19

χρυσή-η-δαλίδου-χάλκινος-ο-αδάμ-του-οε-862354

Ασυναγώνιστες παρουσιάστηκαν στον χθεσινό τελικό του διπλού σκιφ Νεανίδων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας U19 και U23 στο Βαρέζε της Ιταλίας η Βολιώτισσσα Σοφία Δαλίδου του ΟΕΑ/ΝΑΒ και η συναθλήτριά της, Στυλιανή Νάτσιουλα.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Με δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί και να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο, με συνέπεια να στεφθούν παγκόσμιες πρωταθλήτριες, ακούγοντας προς τιμήν τους τον εθνικό ύμνο κατά την απονομή. Ο χρόνος τους ήταν 6:57.40 που αποτελεί, όπως αναφέρθηκε, νέο παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο βελτίωσαν σε σχέση με το δικό τους προχθές Σάββατο κατά 55 δευτερόλεπτα, αφήνοντας στη 2η θέση την ιταλική βάρκα (7:02.60) και 3η τη γερμανική (7:03.15).

Η Σοφία Δαλίδου μίλησε για την τεράστια επιτυχία της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της Δευτέρας, αναφέροντας τα εξής: «Θα ήταν έκπληξη σήμερα, αν δεν βγαίναμε πρώτες. Από την αρχή του κοινοβίου φαινόταν ότι ήμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το Ευρωπαϊκό (σ.σ. κι εκεί κατέκτησαν το χρυσό).

Από το ξεκίνημα των αγώνων δείχναμε ότι θέλαμε πολύ το χρυσό και στοχεύαμε στο παγκόσμιο ρεκόρ. Το καταρρίψαμε στα ημιτελικά το Σάββατο και κάναμε κι ένα δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ στον τελικό. Η κούρσα ήταν εύκολη γενικά, γιατί από τα πρώτα 500 μέτρα ήμασταν μπροστά και κοντρολάραμε καλά τις Γερμανίδες. Από θέμα καιρού δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου, γιατί είχαμε συνηθίσει στον Σχοινιά και στον Βόλο με τον αέρα.

Η τακτική μας από την αρχή ήταν να βγούμε μπροστά και να τις βλέπουμε όλες πίσω μας και αν υπήρχε κάποια βάρκα σχεδόν το ίδιο γρήγορη με μας, να βγούμε μπροστά στο «χιλιάρι».

Η Στυλιανή με βοήθησε με την εμπειρία της, γατί είναι το δεύτερο παγκόσμιο που πάει και συνεργαστήκαμε πολύ καλά. Την άκουγε και με άκουγε και έκανε υπομονή στα λάθη μου».

Σοφία Δαλίδου (δεξιά) και Στυλιανή Νάτσιουλα πανηγυρίζουν αγκαλιασμένες το χρυσό στο Παγκόσμιο

… και στη συνέχεια με τον προπονητή τους, Γ. Φώτου, με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ο Αδάμ

Μετά το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό, ο Παναγιώτης Αδάμ πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ εφήβων (U19) στο Παγκόσμιο, μαζί με τον επίσης Βολιώτη Απόστολο Λυκομήτρο, που ανήκει στον ΝΟ Θεσσαλονίκης, και τους Νίκο Χωλόπουλο και Δημήτρη Παπάζογλου.

Οι τέσσερις αθλητές έκαναν μία μεγάλη κούρσα και τερμάτισαν σε 5:53.18 πίσω από την Τσεχία, που πήρε το χρυσό με 5:50.83, και την Ιταλία, που πήρε το ασημένιο με 5:51.19.

«Σκεφτόμασταν πριν τον αγώνα ότι έχουμε τις δυνατότητες για το μετάλλιο και ότι ήταν εφικτό. Κάναμε μία καλή εκκίνηση, ξεκινήσαμε πολύ καλά, ήμασταν στην πρώτη τετράδα, το κυνηγούσαμε και το πετύχαμε, κάνοντας ένα καλό φίνις, ξεπερνώντας τους Γερμανούς. Ήταν μία κούρσα με δυσκολίες και νομίζω ότι και οι έξι βάρκες θεωρούνταν φαβορί. Το πιστέψαμε και οι τέσσερίς μας και τα καταφέραμε. Λόγω του ολυμπιακού κωπηλατοδρομίου, όπου προπονούμαστε με αέρα, είχαμε ένα πλεονέκτημα, γιατί σήμερα (σ.σ. χθες) αντιμετωπίσαμε ίδιες καιρικές συνθήκες», ήταν το σχόλιο που έκανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της Δευτέρας ο Παναγιώτης Αδάμ του ΟΕΑ/ΝΑΒ.

Η τετράδα των χάλκινων παγκόσμιων Ελλήνων πρωταθλητών (δεξιά) κατά την απονομή

… ενώ στη συνέχεια μπροστά στη βάρκα τους επιδεικνύουν τα μετάλλιά τους (μπροστά στ’ αριστερά οι Βολιώτες Αδάμ και Λυκομήτρος)

Εξαιρετικό πλασάρισμα για

Κουκλουμπέρη-Μιχαηλίδου

Πολύ καλό πλασάρισμα και για τις Βολιώτισσες Ευθυμία Κουκλουμπέρη και Σωτηρία Μιχαηλίδου του ΝΟΒΑ, που στην κατηγορία U19, ενώ είναι γεννημένες το 2005, στον μικρό τελικό Β’ βγήκαν δεύτερες με χρόνο 6:52,02 και κατετάγησαν συνολικά όγδοες στον κόσμο.

Η Ευθυμία Κουκλουμπέρη ανέφερε: «Θέλαμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε και στόχος μας ήταν να περάσουμε στον τελικό, αλλά δυστυχώς δεν κατά καταφέραμε», ενώ η Σωτηρία Μιχαηλίδη επεσήμανε: «Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα η 8η θέση, καθώς είμαστε ένα πολύ καινούργιο πλήρωμα στην ελληνική κωπηλασία και ελπίζουμε ότι του χρόνου θα πάμε πολύ καλύτερα».

Φώτου: «Πάντα ψηλά

η βολιώτικη κωπηλασία»

Στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της Δευτέρας μίλησε και ο Βολιώτης ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Φώτου, δηλώνοντας τα εξής: «Όλα αυτά τα παιδιά στηρίζονται πρώτα απ’ όλα από τους συλλόγους τους και τους γονείς τους και μετά είμαστε εμείς εδώ στην Εθνική ομάδα, για να τους δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Εχουμε ένα άψογο κλίμα συνεργασίας στην Εθνική μεταξύ μας οι προπονητές και αυτό περνά και στα παιδιά.

Στα αγόρια που πήραν το χάλκινο η κούρσα ήταν πολύ δύσκολη, γιατί ήταν αντιμέτωποι με τους παγκόσμιους πρωταθλητές Τσέχους. Μέχρι το τέλος το πάλεψαν, γιατί οι Γερμανοί είχαν φύγει στην αρχή πολύ γρήγορα και κατάφεραν να τους πιάσουν και να τους ξεπεράσουν.

Τα κορίτσια είναι ένα πλήρωμα που όλο και ανεβαίνει και έκαναν δύο παγκόσμια ρεκόρ. Είναι ένα πολλά υποσχόμενο δίδυμο, αν και η Στέλλα ανεβαίνει του χρόνου κατηγορία. Ως Βόλος επανερχόμαστε δυνατά. Η βολιώτικη κωπηλασία είναι πάντα ψηλά και έχει μεγάλη ιστορία. Να δώσουμε και τα συγχαρητήρια στους προπονητές που έχουν τα παιδιά στους συλλόγους τους, στον Σίμο Σάμιο και στη Σοφία Τασιού του ΟΕΑΝΑΒ καθώς και στους Κώστα Καμμένο, Νίκο Σκιαθίτη, Ευθύμη Τσούνη από τον ΝΟΒΑ».

Από αριστερά ο Βολιώτης ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Φώτου, μαζί με τους Π. Αδάμ, Σ. Δαλίδου, Απ. Λυκομήτρο, Σ. Μιχαηλίδου και Ευθ. Κουκλουμπέρη

Πρώτη δύναμη στον κόσμο

στην κατηγορία U19 η Ελλάδα

Πρώτη δύναμη στον κόσμο στην κατηγορία Εφήβων-Νεανίδων αναδείχθηκε η Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας του Βαρέζε, με τα τρία χρυσά και το ένα χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησαν οι αθλητές μας. Στην κατηγορία Κ23 με τα δυο χρυσά η χώρα μας κατέλαβε την 5η θέση στον πίνακα των μεταλλίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου