Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Δεύτερη εβδομάδα προετοιμασίας

δεύτερη-εβδομάδα-προετοιμασίας-877102

Στη δεύτερη εβδομάδα μπαίνει από σήμερα η προετοιμασία του Βόλου για την 4η συνεχόμενη χρονιά στη Super League 1, που συνεχίζεται στην Πορταριά του Πηλίου υπό τις οδηγίες του νέου Γάλλου προπονητή Οσβάλντ Τανσό, ο οποίος έχει ρίξει αρχικά το βάρος στη φυσική κατάσταση, ενώ μαθαίνοντας κάθε μέρα καλύτερα την ομάδα και τους παίκτες κάνει και την τακτική του.

Ο Βόλος, που και φέτος έχει βάλει ψηλά τον πήχη, συνεχίζει και την ενίσχυσή του, θέλοντας να έχει λύσεις για κάθε θέση στο ρόστερ του, ενώ σε σχέση με προηγούμενες χρονιές έχει ρίξει το μέσο όρο ηλικίας και έχει στις τάξεις του περισσότερο ελληνικό στοιχείο.

Η ομάδα βάζει τις βάσεις για τη νέα χρονιά, που θα έχει διαφορά, λόγω της μεγάλης διακοπής για το Μουντιάλ και οι περισσότερες αγωνιστικές θα γίνουν το 2023, ενώ το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 20 Αυγούστου και πριν το μεγάλο διάλειμμα θα έχουν παιχτεί περίπου 8 αγωνιστικές.

Ενώ απομένει ακόμη ένας μήνας μεταγραφικής περιόδου για τον Βόλο έχουν αποκτηθεί εννέα ποδοσφαιριστές. Ο δεξιός μπακ Αντώνης Οικονομόπουλος, ο επίσης ακραίος αμυντικός Στάθης Τάχατος, ο διεθνής Φινλανδός στόπερ Ζούχα Πίρινεν, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν στη Σλοβακία με την Τρέντσιν, ο Ισπανός μέσος Βίκτορ Φερνάντες, ο επιθετικός Μπόγκνταν Σταμένκοβιτς, ο μέσος Ηλίας Τσέλιος, ο Σέρβος μεσοεπιθετικός Μίλος Ντέλετιτς, ο Ουρουγουανός μέσος Νικολάς Μεθκίδα και ο νεαρός τερματοφύλακας Παναγιώτης Αυγερινός.

Στην προετοιμασία μετέχουν και τρεις παίκτες που προωθήθηκαν από την Κ19 και είναι οι Θωμάς Μαλαμούλης, Μίλτος Ιννος και Αλέξανδρος Παπαθανασίου.

Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα δείχνουν να προσαρμόζονται εύκολα στο νέο τους ποδοσφαιρικό περιβάλλον, αφού μόνον οι Μεθκίδα, Βίκτορ Φερνάντες και Ζούχα Πίρινεν είναι για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα γνωρίζουν και αλλά ονόματα που έχουν ακουστεί πως μπορεί να έρθουν στον Βόλο. Την ώρα που η περίπτωση του Κυριάκου Παπαδόπουλου για το κέντρο της άμυνας φαίνεται να έχει ατονήσει, είναι πάντα στην επικαιρότητα ο Έργκους Κάτσε και ο Βίλιους Αρμάλας.

Ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν πέρσι στον Ατρόμητο, ο 28χρονος διεθνής Αλβανός μέσος Έργκους Κάτσε από φέτος τον Φεβρουάριο αγωνίστηκε στη Βέροια, ενώ ο Λιθουανός στόπερ Βίλιους Αρμάλας που είναι διεθνής με την Κ21 της Λιθουανίας με ύψος 1,91, έπαιξε στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν στην Καβάλα και μέτρησε 18 συμμετοχές (14 90λεπτα) και σημείωσε ένα γκολ.

Ο Βόλος εστιάζει το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της άμυνας, εκεί που αποκτήθηκε ήδη ο 30χρονος Ζούχα Πίρινεν, έχοντας και την εμπειρία, μια και πρόκειται για διεθνή ποδοσφαιριστή με 20 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της Φινλανδίας και μάλιστα σμίγει με τον συμπατριώτη του Νικολάι Άλχο.

Στις 10/7 με Θησέα

Στην Πορταριά θα δώσει το πρώτο φιλικό ο Βόλος και αυτό έχει οριστεί για τις 10 Ιουλίου, με αντίπαλο όπως κάθε χρόνο τον Θησέα Αγριάς, ενώ την Κυριακή 17/7 ο Βόλος θα έχει το πρώτο δυνατό τεστ στο Πανθεσσαλικό με αντίπαλο τον Ιωνικό, για να ακολουθήσει ένα ακόμη, την Τετάρτη 20/7 με τον Ατρόμητο.

Την Κυριακή 24 Ιουλίου θα παίξει στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, με την επιστροφή της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την Αυστρία, ενώ μετά από 15 μέρες η ομάδα του Βόλου έχει προγραμματίσει τουρνουά στο Πανθεσσαλικό, φιλοξενώντας τους ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης.

Την Κυριακή 7/8 ο Βόλος θα παίξει αρχικά με τον ΠΑΣ Γιάννινα και την Τρίτη 9/8 είτε με τον Αστέρα Τρίπολης είτε με τον ΟΦΗ, ενώ το τελευταίο φιλικό που θα αποτελέσει και πρόβα τζενεράλε θα είναι στον Βόλο με αντίπαλο την ΑΕΚ το Σάββατο 13 Αυγούστου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου