ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Ευκαιρία να ξαναχτιστεί από την αρχή»

ευκαιρία-να-ξαναχτιστεί-από-την-αρχή-877596

Στην αθλητική εγκατάσταση της Αλλης Μεριάς πραγματοποιήθηκε χθες η Γενική Συνέλευση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, με την τοποθέτηση του προέδρου του συλλόγου, κ. Νίκου Τσεκούρα, για το ποδοσφαιρικό τμήμα να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Παράλληλα, έγινε ο διοικητικός απολογισμός της περιόδου Ιούλιος-Δεκέμβριος 2021 και η έγκριση του οικονομικού απολογισμού 2021 και του προϋπολογισμού 2022 παμψηφεί.

Μετά την εκλογή προέδρου και γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης, που ήταν ο Ζάκος Σαχίνης και ο Δημήτρης Μουρτζίνος, ο πρώτος ανέφερε: «Χαίρομαι που είναι τόσα άτομα εδώ, πάντοτε οι συνελεύσεις του Ολυμπιακού μας είναι δυναμικές και έτσι είναι και η σημερινή».

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο κ. Τσεκούρας, που θέλησε να κάνει πρώτα την ενημέρωση στον κόσμο για τις εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα, τονίζοντας τα εξής: «Αυτή τη φορά δεν έχω γραπτό κείμενο μαζί μου, ήρθα αποφασισμένος να σας μιλήσω με την καρδιά μου, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, για να κρατήσουμε ζωντανή αυτή τη μεγάλη ομάδα. Ποτέ δεν πρέπει να λέμε «εγώ έκανα, αλλά εμείς κάναμε».

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και είναι ευκαιρία να ξαναχτιστεί από την αρχή. Η ομάδα πριν δύο μήνες ήρθε στη δικαιοδοσία μας. Δεν πήγαμε εμείς στην ομάδα.

Μπορούσαμε εύκολα να την εγκαταλείψουμε, λέγοντας ότι δεν μπορούμε να την κρατήσουμε. Δεν το κάναμε όμως και επιλέξαμε το δύσκολο. Το δύσκολο είναι να ξαναχτίσουμε τον Ολυμπιακό.

Πώς θα γίνει αυτό; Χτίζεις ένα σπίτι χωρίς καλό μηχανικό; Ποτέ! Αφού επί ενάμιση μήνα κανείς δεν ζήτησε να αναλάβει το οικονομικό βάρος, έπρεπε να κάνουμε κάποιες κινήσεις και κατά τη γνώμη μας πήραμε τον καλύτερο προπονητή που υπάρχει στη Σούπερ Λιγκ 2. Είναι ένας τίμιος άνθρωπος, έχει επαφές με παίκτες και είμαστε βέβαιοι ότι μπορεί να χτίσει τον Ολυμπιακό. Επειδή δεν μπορεί να το κάνει μόνος του, πήραμε τον καλύτερο γυμναστή και τον καλύτερο προπονητή τερματοφυλάκων. Εμείς κάναμε το σωστό, γιατί κάποιοι απαξιώνουν. Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν να χτίσουν την ομάδα, εμείς πρέπει να τους βοηθήσουμε.

Θεωρώ ότι πρέπει να βασιζόμαστε σε έξι άξονες: οργάνωση σε σχέση με την καθημερινότητα, πειθαρχία, με το να σταματήσει να επεμβαίνει ο ένας στη δουλειά του άλλου, αγώνας, που είναι δύσκολος, αλλά δεν θα κάνουμε πίσω, θα προχωρήσουμε, ήθος, σεβασμός και αλήθεια.

Δεν θα σας πω ότι έχουμε εμείς τη δυνατότητα να δώσουμε ένα εκατομμύριο να πάρουμε πρωτάθλημα, έχουμε τη δυνατότητα όμως να κάνουμε μία αξιοπρεπή ομάδα και να προχωρήσουμε.

Για την ύπαρξη του κ. Νταόπουλου έχω να πω τα εξής: εγώ δεν τον γνωρίζω, όμως ξέρετε ότι δεν κλήθηκα στην κοπή της πίτας. Ο άνθρωπος μετά τα γενέθλια για τα 85 χρόνια με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι θέλει να βοηθήσει την προσπάθειά μας. Του είπα ότι αυτά τα πράγματα είναι σοβαρά και δεν δουλεύουμε στην τύχη.

Γι’ αυτό του ζήτησα να στείλει ένα μέιλ, ώστε να υπάρχει γραπτώς η πρότασή του. Το δέχθηκε με μεγάλη ευχαρίστηση και το διάβασα στη συνέντευξη Τύπου την περασμένη Παρασκευή.

Αυτό για μας δεν είναι αρκετό. Περιμένω να ‘ρθει 17 του μηνός, να δούμε τις σκέψεις του, να καθίσουμε σε ένα τραπέζι, να οριοθετήσουμε τι θα κάνει ο καθένας και μετά θα πούμε καθαρά στον κόσμο ότι έχουμε κι αυτή τη βοήθεια και πάμε για πρωτάθλημα ή δεν έχουμε τη βοήθεια.

Εχουμε έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τον Δήμο για τη Νεάπολη και περιμένουμε να δούμε τους όρους και θα πάμε να συνεννοηθούμε με τη Νίκη, για να πάρουμε και μία προπόνηση. Ο προπονητής μας δουλεύει, έρχεται σε επαφή με εγνωσμένης αξίας παίκτες.

Δεν είμαστε μεγαλοπαράγοντες και όποιος θέλει μπορεί να ‘ρθει μαζί μας. Δεν είμαστε ούτε λαμόγια ούτε απατεώνες ούτε κλέφτες που μας λένε.

Είμαστε άνθρωποι που έχουμε αφήσει τις δουλειές μας και τις οικογένειές μας για τον Ολυμπιακό. Είμαστε άνθρωποι που αγαπούμε τον Ολυμπιακό. Θέλει ώρες και ταλαιπωρία αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσουμε ευχαριστώ, αλλά να μην κατηγορούμαστε και για λαμόγια.

Είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος θέλει την καθαρότητα και θα έχουμε τη στήριξή του.

Αν παρουσιαστεί θέμα αλλαγής διοίκησης, θα κάνει κακό στον σύλλογο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου