ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με δέκα ολυμπιακά αθλήματα το καμπ του ΑΣ Βόλος

με-δέκα-ολυμπιακά-αθλήματα-το-καμπ-του-892313

Συνεχίζεται το αθλητικό καμπ του Βόλου με μεγάλη συμμετοχή μικρών αθλητών-τριων που καθημερινά γυμνάζονται και διδάσκονται διάφορα ολυμπιακά αθλήματα.

Από νωρίς το πρωί, το κλειστό του ΕΑΚ (όπου γίνεται η συγκέντρωση των παιδιών) κατακλύζεται από παιδιά, παιδικές φωνές και χαμόγελα, με το σκηνικό να θυμίζει γιορτή.

Πραγματοποιούνται καθημερινά δύο προπονήσεις με γνωριμία δυο ολυμπιακών αθλημάτων (διαφορετικά κάθε μέρα) και μία διάλεξη με θέματα, όπως διατροφή, ψυχολογία, πρώτες βοήθειες κ.α.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Α.Σ. Βόλος σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους (Ανόρθωση-μπάσκετ, Αργώ-βόλεϊ, Τιτάνες-Κικ Μπόξινγκ, Α.Ο. Αντισφαίρισης-τένις, Ατλας-στίβος, Ολυμπιονίκης-πάλη, Κένταυρος Αγριάς-χάντμπολ).

Οι συγκεκριμένοι σύλλογοι, με εξειδικευμένους προπονητές και με ειδικότητα ανά άθλημα, γνωρίζουν στα παιδιά το κάθε άθλημα που καλλιεργούν.

Οι προπονήσεις μέχρι στιγμής ήταν εντυπωσιακές, ενώ ο μοναδικός σκοπός του αθλητικού αυτού καμπ είναι τα παιδιά να παίξουν, να χαρούν, να κάνουν νέους φίλους, να γνωρίσουν νέα αθλήματα -κάποιο μπορεί να τους κινήσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον- και πάνω από όλα να αθληθούν υγιώς και οργανωμένα, αφού τα ομαδικά αθλήματα είναι κάτι που τους είχε λείψει λόγω πανδημίας και συνεπώς τα τελευταία δυο χρόνια στερήθηκαν ανάλογων εμπειριών.

Μέχρι και την τρίτη ημέρα του καμπ, τα παιδιά έχουν γνωρίσει το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το κικ μπόξινγκ, το τένις και τον στίβο. Τις υπόλοιπες ημέρες της πρώτης περιόδου (έως αύριο Παρασκευή 24/6) διδάχθηκαν και θα διδαχθούν τα αθλήματα χάντμπολ, πάλη, πινγκ πονγκ, κολύμβηση, ενώ την τελευταία μέρα θα γίνουν και αγώνες “survivor”.

Όλα τα παιδιά καθημερινά αθλούνται υπό την επίβλεψη γυμναστών, προπονητών με αντίστοιχη ειδικότητα του αθλήματος που διδάσκονται, ενώ σε όλη τη διάρκεια του καμπ υπάρχει ιατρική κάλυψη με παρουσία ιατρού αλλά και πιστοποιημένου διασώστη.

Λόγω της τεράστιας συμμετοχής μικρών αθλητών στο αθλητικό καμπ, θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη περίοδος την ερχόμενη εβδομάδα (27/6 έως 1/7). Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έγκαιρα, καθώς είναι περιορισμένες οι θέσεις, γιατί οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε μικρές ομάδες ηλικιακά.

Η διοίκηση του Α.Σ. Βόλου θέλει δημόσια να ευχαριστήσει τις τοπικές ομάδες για τη συνεργασία, αλλά και για την παραχώρηση των προπονητών τους για το άθλημα που καλλιεργούν, αφού πιστεύει ακράδαντα στη συνεργασία και στην ένωση δυνάμεων-γνώσεων που μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει στους μικρούς μας αθλητές και στην τοπική μας κοινωνία.

Επίσης, ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Δήμο Βόλου και τον Δήμαρχο κ. Αχιλλέα Μπέο, τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και τον πρόεδρο κ. Βλιώρα για την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων για μια διοργάνωση με επίκεντρο ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ και μόνο…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου