ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Κικίλιας: «Επιτυχία όλων η αδειοδότηση για 3η χρονιά»

κικίλιας-επιτυχία-όλων-η-αδειοδότησ-892379

Από τις 10 Φεβρουαρίου του 2022 ξεκίνησε η προσπάθεια της Νίκης Βόλου να εξασφαλίσει άδεια για το πρωτάθλημα της Super League 2, προκειμένου η ομάδα να μπορεί σήμερα να προχωρήσει κανονικά με τον μεταγραφικό σχεδιασμό και να μην αντιμετωπίσει κυρώσεις, όπως άλλες ΠΑΕ.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι έμαθαν το βράδυ της περασμένης Τρίτης τα θετικά νέα από το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και για 3η χρονιά θα μπορούν να προχωρήσουν απρόσκοπτα τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό και να συμμετάσχουν φυσικά στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Η Νίκη Βόλου συνεχίζει τον σχεδιασμό της κανονικά, σε αντίθεση με άλλες ΠΑΕ, που δεν μπόρεσαν για την ώρα να εξασφαλίσουν άδεια και πρέπει να καταθέσουν ένσταση έως αύριο.

Σημειώνεται πως κάποιες ΠΑΕ της Super League 2 από την περσινή χρονιά εξασφάλισαν άδεια για τη Super League 1, επειδή θεωρούσαν πως μπορεί να ανέβουν κατηγορία, έστω κι αν αυτή τελικά δεν ήρθε.

«Όταν είχε καταθέσει η Νίκη τον φάκελο δεν βρισκόταν μέσα στην τριάδα «ανόδου» στη Super League 1, άρα δεν υπήρχε λόγος να καταθέσει αίτημα για αδειοδότηση για τη συγκεκριμένη κατηγορία», σχολίασε μεταξύ άλλων ο διευθυντής των γραφείων της κυανόλευκης ΠΑΕ, Ανδρέας Κικίλιας, και επικεφαλής του τμήματος για την αδειοδότηση.

Μιλώντας χθες το πρωί στον Βόλος 9.86 και την εκπομπή Clasico ο Ανδρέας Κικίλιας σχολίασε αρχικά: «Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλο το τμήμα της ΠΑΕ, που ασχολείται με τα κομμάτια της αδειοδότησης και δεν είναι μόνο ο Κικίλιας, είναι πάρα πολλοί. Είναι όλα τα παιδιά από το γραφείο, είναι οι λογιστές, είναι φυσικά ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης και άλλοι πολλοί συντελεστές, για να βγει αυτό το αποτέλεσμα.

Η προσπάθεια δεν είναι ατομική, αλλά συλλογική και είναι πολύ σημαντικό που αδειοδοτείται η ομάδα για 3η σερί χρονιά. Είναι η 3η χρονιά στην οποία ο προπονητής θα μπορεί να κάνει, όπως πρέπει, τον σχεδιασμό».

Για τις ομάδες που δεν πήραν άδεια σε πρώτο βαθμό: «Αυτή η απόφαση είναι σε πρώτο βαθμό. Αυτό σημαίνει πως κάποιες ομάδες πιστεύουν πως είτε δεν έγινε σωστή εισήγηση ή πως είναι κάπως αλλιώς τα πράγματα που είδε η επταμελής επιτροπή. Αυτές οι ομάδες έχουν δικαίωμα να ασκήσουν πλέον έφεση μέχρι την Παρασκευή. Γενικά έχει να κάνει και με το πόσο «ελαστική» μπορεί να είναι η επιτροπή. Για παράδειγμα, αν μια ομάδα πληρώνει, δεν χρωστάει και δεν έχει προσφυγές, αλλά μπορεί να έχει ξεφύγει μια δόση στο ΙΚΑ ή στην εφορία για 500-700 ευρώ, εκεί μπορούν να το ξεπεράσουν το πρόβλημα.

Βέβαια αν μια ομάδα έχει άνοιγμα 1 εκ. ευρώ ή 2εκ., αυτό δεν μπορεί να μαζευτεί σε δύο ημέρες».

Για την αδειοδότηση και τους πυλώνες της: «Το βασικότερο κομμάτι που ελέγχεται από την ΕΠΟ είναι το οικονομικό. Το οικονομικό κομμάτι είτε κάνεις αίτηση για τη Super League 1, είτε για τη Super League 2, είναι ο ίδιος έλεγχος. Η αδειοδότηση έχει πέντε πυλώνες. Ο πρώτος αφορά στην ακαδημία και τα τμήματα υποδομής. Η Νίκη Βόλου έχει πλήρη ακαδημία από Κ8 μέχρι Κ20. Υπάρχουν και τα διοικητικά κριτήρια, που εκεί είναι η διαφορά των αδειών σε SL1 και SL2. Εκεί είναι περισσότερα γραφειοκρατικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα να έχεις κάποιον οικονομικό διευθυντή, γραμματεία, υπεύθυνο τύπου, φροντιστές ασφαλείας. Ο τρίτος είναι τα νομικά κριτήρια που είναι τα ίδια και στις δύο κατηγορίες, όπως και τα οικονομικά. Ο τέταρτος είναι τα ζητήματα υποδομής, δηλαδή το γήπεδο που παίζεις και προπονείσαι και μετά πέμπτο είναι τα οικονομικά κριτήρια. Τα βασικά είναι τα οικονομικά και τα νομικά και είναι ακριβώς ίδια για όποια κατηγορία αιτηθείς αδειοδότηση. Αν τα οικονομικά κριτήρια δεν είναι αυτά που πρέπει, δεν θα αδειοδοτηθείς ποτέ.

Η Νίκη είναι πλήρως αδειοδοτημένη από την Ομοσπονδία τον Σεπτέμβριο που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα μέχρι και τον Μάιο κι εάν ανέβει κατηγορία θα κάνει νέα αίτηση για αδειοδότηση στη Super League 1. Εάν είναι πρώτη μέχρι τον Μάιο ή διεκδικεί την άνοδο, θα έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την επόμενη χρονιά».

Για την αδειοδότηση της ΕΕΑ: «Παίρνουμε μια ανάσα σήμερα και ξεκινάμε για την αδειοδότηση της ΕΕΑ μέχρι τις 15 Ιουλίου, που υπάρχει προθεσμία».

Για τα διαρκείας: «Κοιτάμε να είμαστε σε όλα έτοιμοι. Οι τιμές θα είναι στα περσινά επίπεδα για το αναβαθμισμένο Πανθεσσαλικό. Μετά τα παιχνίδια με την Εθνική το Πανθεσσαλικό πήρε άλλη πνοή».

Για τη νέα σεζόν και τις επόμενες κινήσεις: «Θέλουμε φέτος να βάλουμε ένα λιθαράκι παραπάνω σε σχέση με πέρυσι. Θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις και στα προϊόντα στο e-shop. Θα έχουμε και διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά και στους φιλάθλους μας, αλλά και τους χορηγούς μας. Θα δούμε περισσότερα πράγματα, ακόμη και για όσους δεν μπορούν να έρχονται στο γήπεδο. Θα το πάμε σε λίγο πιο ευρωπαϊκό επίπεδο».

Οι ομάδες που πήραν άδεια

Αναλυτικά η ανακοίνωση για τις ομάδες που πήραν άδεια, αλλά και αυτές που αναμένεται

να καταθέσουν ένσταση-έφεση μέχρι αύριο Παρασκευή: «Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε τους φακέλους 28 ΠΑΕ της Super League 2 και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Χορηγεί άδεια Super League 1 για την περίοδο 2022-23 στις ακόλουθες ΠΑΕ: ΑΙΓΑΛΕΩ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ και ΒΕΡΟΙΑ.

Χορηγεί άδεια Super League 2 για την περίοδο 2022-23 στις ακόλουθες ΠΑΕ: ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, ΚΗΦΙΣΙΑ και ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ.

Δεν χορηγεί άδεια Super League 2 για την περίοδο 2022-23 στις ακόλουθες ΠΑΕ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ, ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ, ΠΙΕΡΙΚΟΣ, ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, ΕΠΙΣΚΟΠΗ, ΚΑΒΑΛΑ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΕΛ, ΞΑΝΘΗ, ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΗΡΟΔΟΤΟΣ και ΖΑΚΥΝΘΟΣ.

Κατά των ανωτέρω απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών εργασίμων ημερών από την κοινοποίησή τους».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου