ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιτυχημένη η συμμετοχή των Βολιωτών αθλητών στο 35ο ευρωπαϊκό kyokushinkai

επιτυχημένη-η-συμμετοχή-των-βολιωτών-892659

Στη Βάρνα της Βουλγαρίας ταξίδεψαν και αγωνίστηκαν Βολιώτες αθλητές το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουνίου, συμμετέχοντας στο 35ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα knock-down όλων των κατηγοριών (παίδων – κορασίδων, εφήβων, ανδρών και γυναικών) του δυναμικού kyokushinkai καράτε.

Στο εν λόγω πρωτάθλημα, που είναι από τα πλέον δυναμικότερα της Ευρώπης, συμμετείχαν περίπου 750 αθλητές από 29 ευρωπαϊκά κράτη.

Την πόλη του Βόλου και την Ελλάδα εκπροσώπησαν επάξια οι Ελληνες αθλητές του αρχηγού και εκπροσώπου Ιωάννη Στεφάνου.

Συγκεκριμένα οι Βολιώτες αθλητές συμμετείχαν με επιτυχία στην κατηγορία παίδων-κορασίδων, δίνοντας δυνατές μάχες με τους αντιπάλους τους.

Πιο αναλυτικά οι δύο αθλητές αγωνίστηκαν:

Ο Αντρέας Μπουτιούκ στην κατηγορία παίδων 12-13 ετών στα -40κιλά, όπου μετά από ένα καλό αγώνα έχασε στα σημεία από τον Ουκρανό αθλητή της κατηγορίας του, η οποία αποτελούνταν από 35 αθλητές. Η απειρία του Βολιώτη αθλητή, καθώς ήταν η πρώτη του συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έκανε τη διαφορά, ενώ το ίδιο συνέβη και με την δεύτερη αθλήτρια Σοφία Μπουτιούκ, η οποία έχασε στα σημεία από την Ουγγαρέζα αθλήτρια της κατηγορίας της με ψήφο διαιτητών 4-1.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι λόγω των νέων κανονισμών δεν υπήρχε ισοπαλία στις κατηγορίες των παίδων και οι αθλητές έπαιζαν πολύ επιθετικά για τη νίκη, προσφέροντας ωραίο θέαμα.

Μία μέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 10 Ιουνίου, διεξήχθη σεμινάριο διαιτητών και το meeting αρχηγών εκπροσώπων κρατών, στα οποία συμμετείχαν ο κ. Ιωάννης Στεφάνου και ο πρωταθλητής Μάριος Στεφάνου.

Στο σεμινάριο διαιτησίας δίδαξε για τρεις ώρες ο παγκόσμιος γραμματέας της IKO kyokushinkaikan Shihan Γκοράι Κατσουχίτο (7 Dan), εξηγώντας τους νέους κανονισμούς αγώνων στα κάτα και στο κούμιτε, αναβαθμίζοντας το αγωνιστικό επίπεδο του kyokushin καράτε σε πιο γρήγορο, δυνατό και τεχνικό στυλ.

Στο meeting των αρχηγών εκπροσώπων υπήρξε αναφορά στα επόμενα πρωταθλήματα τόσο στο Ευρωπαϊκό το 2023 στην Πολωνία, αλλά και στο Παγκόσμιο στο Τόκιο τον Νοέμβριο του 2023.

Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας, κ. Ιωάννης Στεφάνου, κατέθεσε πρόταση ανάληψης διεθνούς πρωταθλήματος του kyokushinkai καράτε από τη χώρα μας τον Σεπτέμβριο του 2023. Η πρόταση θα συζητηθεί στο αρχηγείο της Ιαπωνίας (Hombu), το οποίο θα πάρει απόφαση, που θα γίνει γνωστή στον εκπρόσωπό της Ελλάδας.

Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, κ. Ιωάννης Στεφάνου, προσέφερε τις υπηρεσίες του ως διαιτητής των αγώνων. Η μεγάλη εμπειρία του ως διαιτητής και η σωστή και δίκαιη κρίση του είχαν ως αποτέλεσμα να τον επιλέξουν στην καλύτερη πεντάδα των διαιτητών, οι οποίοι διαιτήτευσαν όλους τους τελικούς αγώνες του πρωταθλήματος.

Προπονητής των αθλητών μας ήταν ο διεθνής πρωταθλητής Μάριος Στεφάνου, τον οποίο συγχαίρει ο κ. Ιωάννης Στεφάνου, ευχαριστώντας τους αθλητές μας για τη συμμετοχή τους και την επιτυχή παρουσία τους, όπως και τους γονείς των αθλητών για την αμέριστη συμπαράστασή τους και τους υπόσχεται ότι θα είναι πάντα δίπλα τους για κάθε μελλοντική διοργάνωση.

Τόσο ο εκπρόσωπος της Ελλάδας Shihan Ιωάννης Στεφάνου όσο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου ευχαριστούν θερμά από καρδιάς τους χορηγούς της ελληνικής αποστολής, που παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση συνέβαλαν στην κάλυψη των εξόδων της ομάδας, καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος της συμμετοχής, και βοήθησαν ουσιαστικά στην επιτυχή παρουσία.

Πρόκειται για τα καταστήματα της πόλης του Βόλου:

STATE COFFEE του κ. Δημήτρη Πουρδάλα

ECO TECHNICAL SOLUTIONS

ΚΡΕΑΤΟΣ ΤΕΧΝΗ του κ. Δάκη Τσίντρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου