Ιστορική πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου για τη ΣΕ Βόλου  

Τελευταία ενημέρωση: 2022-06-23, 09:51:57
Ιστορική πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου για τη ΣΕ Βόλου   

 

Το βήμα υπέρβασης έκανε η ομάδα κυπέλλου της Σκακιστικής Eνωσης Βόλου την περασμένη Κυριακή, κόντρα στην αξιόμαχη ομάδα του Σ.Ο. Φιλιατρών και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η συνάντηση έληξε ισόπαλη, αλλά οι νίκες στις δυο πρώτες σκακιέρες έδωσαν την πρόκριση στην ομάδα της Σ.Ε. Βολου.

Η ομάδα με τους Αγγελή Μιχάλη (Ομοσπονδιακό Μαιτρ - ελο 2119), Χατζηπολίτη Γιώργο (Υποψήφιο Μαιτρ - ελο 1769), Κορώνα Βασίλη (πρόεδρο του συλλόγου - ελο 1779) και ενισχυμένη με τον Ιnternational Μaster Vladimir Doncea (ελο 2342) στη σύνθεσή της, κατόρθωσε να πάρει τις νίκες στις δυο σημαντικότερες σκακιέρες με τους Αγγελή και Doncea και να ηττηθεί στην 3η και 4η σκακιέρα.

Οι τέσσερις παρτίδες έληξαν σχεδόν ταυτόχρονα, με το αποτέλεσμα να ξεκινάει αρνητικά για την ομάδα, αλλά η σταθερή υπεροχή στις δυο πρώτες σκακιέρες δεν απειλήθηκε και έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι αντίπαλοι κατά σειρά σκακιέρας ήταν οι: 1. Κόρμας Γ. (ελο 2071), 2. Γεωργανάς Π. (ελο 2018), 3. Κυριακόπουλος Αντ. (ελο 1835) και 4. Χαραρής Γ. (ελο 1987).

Τον αγώνα διαιτήτευσε η Μαρία Χαραλαμπίδου Α κατηγορίας της ΕΣΣΝΘΧ.

Αρχηγός της ομάδας ήταν ο Β. Κορώνας που μαζί με τον Θ. Καρανικόλα επιμελήθηκαν τη σύνθεση της ομάδας. Η συνάντηση φιλοξενήθηκε σε αίθουσα του Οικονομικού τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το οποίο η διοίκηση της ΣΕ Βόλου ευχαριστεί.

Οι υπόλοιπες ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση των «8», η οποία θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη 18 και 19 Αυγούστου, είναι: ΣΟ Καβάλας, ΣΟ Ν. Φιλαδέλφειας, Ευβοϊκή ΕΣ, ΙΠΠΟΤΗΣ Ρόδου, ΕΣ Θεσσαλονίκης, ΝΕ Πατρών και ΣΑ Χανίων.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
4
=