ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολοκληρώνεται σήμερα το διεθνές σκακιστικό τουρνουά στην Αγριά

ολοκληρώνεται-σήμερα-το-διεθνές-σκακ-892695

Την περασμένη Κυριακή 19/6 ξεκίνησε στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά το Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Agria international open 2022» με 73 σκακιστές απ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, το οποίο διοργανώνουν ο Αθλητικός Oμιλος Αγριάς Μαγνησίας «Αθλος» και η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου, με την υποστήριξη της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλίας (Τ.Ε.Σ.Σ.Θ.).

Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος, που έκανε την πρώτη κίνηση στην 1η σκακιέρα και ο οποίος μάλιστα πριν την έναρξη του αγώνα αντιμετώπισε σε φιλική παρτίδα Rapid 10’ + 5’’ την πρωταθλήτρια Κ16 Θεσσαλίας, αθλήτρια της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου, Κωνσταντίνα Ραφτοπούλου, από την οποία ηττήθηκε μεν, αλλά απέδειξε ότι είναι πολύ καλός γνώστης του αθλήματος.

Την έναρξη των αγώνων τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι βουλευτές Μαγνησίας, Αθανάσιος Λιούπης και Κατερίνα Παπανάτσιου, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Κολυνδρίνη Δωροθέα και ο αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Ο. Χρήστος Τοζάρος.

Οι αγώνες κύλησαν στον 1ο γύρο ομαλά, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, με εξαίρεση τη νίκη του αθλητή της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου Βασίλη Φαράντου (1207 ELO) απέναντι στον Ευάγγελο Βιδάλη (1854 ELO) και τη νίκη του Παναγιώτη Πατεράκη του Συλλόγου Ιωαννιτών Σκακιστών (1071 ELO) απέναντι στον Αθανάσιο Κουτίδη (1445 ELO).

Τη Δευτέρα 20/6 έγιναν δύο γύροι πρωί-απόγευμα, με αρκετές εκπλήξεις, που κάνουν το τουρνουά ακόμα πιο συναρπαστικό.

Το τουρνουά συνεχίστηκε με έναν απογευματινό γύρο την Τρίτη 21/6, δύο γύρους πρωί-απόγευμα την Τετάρτη 22/6 και ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη 23/6 με έναν πρωινό γύρο και την τελετή λήξης.

Οι αγώνες είναι συναρπαστικοί, καθώς σε πολλές περιπτώσεις τα ELO έχουν μικρή σημασία και οι συμμετέχοντες παίζουν σαν ίσος προς ίσο, ανεξαρτήτου δυναμικότητας, με πολλές επιτυχίες των θεωρητικά αδυνάτων έναντι των ισχυρότερων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ισοπαλία στον 4ο γύρο του GM Σκέμπρη Σπύρου (2421 ELO) με τον Γκούντρα Κλέαρχο της ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων (1960 ELO).

Στις πρώτες θέσεις μέχρι τώρα φιγουράρουν οι FM Χατζημανώλης Αντώνιος, η WGM Trabert Bettina, ο (GM) Σκέμπρης Σπύρος και ο Ναούμ Σπύρος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου