«Μεγάλη υπόθεση για τα παιδιά του Βόλου»

Τελευταία ενημέρωση: 2022-06-22, 10:31:55
Λάμπρος Πρέκας και Νίκος Μπουντούρης θεωρούν ότι η ουσία στο μπάσκετ είναι τα παιδιά
«Μεγάλη υπόθεση για τα παιδιά του Βόλου»

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε συνάντηση των αθλητών των υποδομών μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, οι οποίοι μαζί με τους γονείς τους ενημερώθηκαν για την αρχή της νέας προσπάθειας που θα γίνει με την ανάληψη της λειτουργίας της ακαδημίας από τον σπουδαίο Νίκο Μπουντούρη.

Ο στενός συνεργάτης και φίλος του παλαίμαχου διεθνούς άσου, Λάμπρος Πρέκας, μίλησε για το καινούργιο εγχείρημα, τονίζοντας στην εκπομπή «Στο Πέταλο» του Sport Fm 89.5 ότι είναι πάρα πολύ μεγάλη υπόθεση για τα παιδιά που ο Νίκος Μπουντούρης ήρθε στον Βόλο και στον Ολυμπιακό, κάνοντας γνωστό ότι οι αθλητές της ακαδημίας θα δουλέψουν μέσα στο καλοκαίρι και έως το τέλος Ιουλίου με τον ίδιο και τον Αντώνη Μυριτζή, ενώ από αρχές Ιουλίου θα έρθει στον Βόλο και ο Νίκος Μπουντούρης, τελειώνοντας και τυπικά τις υποχρεώσεις του στην Αθήνα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λάμπρος Πρέκας: «Hταν κάτι που συζητούσαμε με τον Νίκο τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια. Θέλαμε να έρθει η κατάλληλη στιγμή, για να μπορέσουμε να το ξεκινήσουμε. Και οι δύο θεωρούσαμε ότι χρωστούσαμε κάτι στον σύλλογο, από τη στιγμή που απ’ αυτόν αναδειχθήκαμε και παίξαμε μπάσκετ για αρκετά χρόνια, ο Νίκος βέβαια σε υψηλότερο επίπεδο.

Η μεγάλη μας αγάπη είναι τα παιδιά. Θέλουμε να στήσουμε κάτι πολύ ωραίο και να δουλέψουμε με νεαρούς παίκτες, δίνοντάς τους ό,τι μπορέσουμε από τη δική μας φιλοσοφία. Σίγουρα στόχος αυτά τα παιδιά είναι να προχωρήσουν και να πλαισιώσουν την ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου. Να βγαίνουν παίκτες και η ομάδα να μην μπαίνει σε άλλες διαδικασίες και με σταθερές βάσεις να έχει μέλλον».

Για το έλλειμμα παικτών στις υποδομές που είχε ο Ολυμπιακός Βόλου τα τελευταία χρόνια: «Οι υποδομές δεν είναι εύκολο πράγμα. Είσαι υποχρεωμένος να βάλεις το κεφάλι κάτω και να δουλέψεις πάρα πολύ. Επειδή έχω την εμπειρία και των ανδρικών τμημάτων, θα έλεγα ότι είναι πιο εύκολα, γιατί έχεις να κάνεις με μεγαλύτερους παίκτες, αλλά πολλές φορές δεν υπάρχει η σωστή νοοτροπία, για να ακολουθήσουν οι παίκτες αυτό που θέλει ο προπονητής.

Το να δουλέψεις τις υποδομές είναι κάτι το δύσκολο. Πρέπει να γνωρίζεις πάρα πολύ καλά τον τρόπο και τη διαδικασία που θα ασχοληθείς με τα παιδιά, διότι πέρα από το μπασκετικό κομμάτι, έχεις να κάνεις με τον χαρακτήρα του κάθε παιδιού, το οποίο θες να βοηθήσεις, για να γίνει σωστός άνθρωπος στην κοινωνία. Επίσης θες να του περάσεις την αγάπη για το μπάσκετ και τον αθλητισμό και για μένα αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος.

Αυτό όμως θέλει πολύ ιδρώτα, να το αγαπάς πάρα πολύ και να είσαι συνέχεια από πάνω από το παιδί.

Θέλει το παιδί να σε νιώθει δίπλα του, ότι πέρα από τη δική του οικογένεια έχει την οικογένεια της ομάδας. Πάνω απ’ όλα, χρειάζεται χρόνο και δουλειά. Ο Νίκος είναι ένας άνθρωπος, που έχει επιλέξει καθαρά να κάνει αυτό το πράγμα.

Αντιλήφθηκε γρήγορα μετά το τέλος της καριέρας του και έπειτα από την ενασχόλησή του ως μάνατζερ με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό Πειραιώς, ότι η ουσία δεν είναι αυτό, αλλά τα παιδιά.

Γι’ αυτό και ασχολήθηκε με τις υποδομές στη γειτονιά, όπως τη λέει αυτός, των Βριλησσίων. Εκεί έστησε μία μεγάλη ακαδημία και παρότι είναι μία ακαδημία γειτονιάς, συναγωνίζεται τις μεγαλύτερες ακαδημίες του χώρου, με τη δική του φιλοσοφία και το δικό του έργο.

Παρόλ’ αυτά αποφάσισε να έρθει στον Βόλο κι αυτό για τα παιδιά του Βόλου είναι πάρα πολύ μεγάλη υπόθεση.

Εγώ το παιδί μου, επειδή ήθελα να ακούσει τον Νίκο και να τον ζήσει, ταξίδευα 600-700 χιλιόμετρα να πάω στην αρχαία Ολυμπία, όπου ο Νίκος έκανε καμπ. Δεν είναι μόνο η τεχνική κατάρτιση και τι θα κάνεις στο γήπεδο, αλλά τι θα ακούσεις, καθώς ο Νίκος έχει δουλέψει με όλους τους μεγάλους προπονητές, όπως τον Ίβκοβιτς, τον Ομπράντοβιτς, τον Σάκοτα, τον Γιαννάκη.

Τα παιδιά του Βόλου πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να τον έχουν στην πόρτα τους. Και δεν θα τον έχουν για μία μέρα, αλλά συνέχεια».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
4
=