ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στις 4 Ιουλίου στην Αλλη Μεριά

στις-4-ιουλίου-στην-αλλη-μεριά-893754

Το διοικητικό συμβούλιο του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 αποφάσισε προχθές το βράδυ πως η Γενική Συνέλευση του συλλόγου θα γίνει στις 4 Ιουλίου, ημέρα Δευτέρα, που ήταν εξ αρχής και η ημερομηνία που συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες. Για μία ακόμη φορά ο χώρος που θα τη φιλοξενήσει θα είναι το γήπεδο της Αλλης Μεριάς, όπου λειτουργεί και η ποδοσφαιρική ακαδημία των ερυθρολεύκων.

Η Γ.Σ. είναι Τακτική, κάτι που σημαίνει ότι θα γίνει ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός όλων των τμημάτων ενώπιον των μελών, με αναφορά ασφαλώς και στις σημαντικές επιτυχίες που καταγράφηκαν, όπως η άνοδος της γυναικείας ομάδας βόλεϊ στη Β’ Εθνική, η συμμετοχή της ομάδας μπάσκετ κορασίδων στα τελικά του Πανελληνίου μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος σε επίπεδο Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος και τα μετάλλια σε κλασική και τεχνική κολύμβηση.

Φυσικά θα τονιστούν η κλήση έξι μπασκετμπολιστριών στα κλιμάκια της Εθνικής κορασίδων, η συμφωνία με τον Νίκο Μπουντούρη, που ανέλαβε τη λειτουργία της ακαδημίας μπάσκετ, η υψηλή κατάταξη στη λίστα αξιολόγησης της ομοσπονδίας άρσης βαρών του αντίστοιχου τμήματος του Ολυμπιακού Βόλου και η ειδική αθλητική αναγνώριση που πήρε το τμήμα τζούντο, το οποίο με την καθοδήγηση του διπλωματούχου προπονητή Σωτήρη Τσόχα, κάνει μεγάλη προσπάθεια για εμπλουτισμό των τμημάτων.

Δυστυχώς, εξαίρεση αποτελεί η ποδοσφαιρική ομάδα, που υποβιβάστηκε από τη Σούπερ Λιγκ 2 στη Γ’ Εθνική, τερματίζοντας στην προτελευταία θέση του πρώτου ομίλου με 29 βαθμούς, με συνέπεια να επιστρέψει στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική και η ευθύνη της πλέον περνά στο μητρικό σωματείο, καθώς μέχρι πρότινος ανήκε στην ΠΑΕ.

Ετσι, μετά και από μία περίοδο που δεν εμφανίστηκε κανείς ισχυρός οικονομικός παράγοντας, που θα ζητούσε να αναλάβει την ομάδα, όπως είχε συμβεί, όταν είχε αγωνιστεί και πάλι στη Γ’ Εθνική είτε με τον Π. Μποτσιβάλη είτε με τον Ευρ. Τσιμπανάκο, εκ των πραγμάτων τη λειτουργία της θα αναλάβει ο Ερασιτέχνης.

Σήμερα μάλιστα που θα εκδοθεί η επίσημη ανακοίνωση-πρόσκληση για τη Γενική Συνέλευση, καθώς πρέπει να παρέλθει ένα δεκαήμερο βάσει νόμου για τη διεξαγωγή της, από τη στιγμή που θα προκηρυχθεί, στα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα περιλαμβάνεται κι αυτό της ενημέρωσης για το ποδοσφαιρικό τμήμα, το οποίο αναμένεται να κυριαρχήσει, καθώς ενδιαφέρει πρώτιστα τον κόσμο, που αγωνιά για το αν οι ερυθρόλευκοι θα μπορέσουν να παρουσιαστούν δυνατοί και να θέσουν πρωταγωνιστικούς στόχους, ώστε να επιστρέψουν αμέσως στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Διερευνητική η συζήτηση με Σταματίου

Μία πρώτη διερευνητική συζήτηση έγινε προχθές Δευτέρα μεταξύ του παλαίμαχου άσου και πρώην προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Κώστα Σταματίου, και του προέδρου του Ερασιτέχνη, Νίκου Τσεκούρα, για το πώς πρέπει να κινηθεί η ομάδα.

Ο κ. Σταματίου διατύπωσε τη γνώμη του για το τι πρέπει να γίνει, ώστε το ποδοσφαιρικό τμήμα να έχει μία σωστή και εύρυθμη λειτουργία, ενώ καμία από τις δύο πλευρές δεν μπήκε στα οικονομικά δεδομένα μίας πιθανής συνεργασίας, ωστόσο είναι ξεκάθαρα στις προθέσεις των διοικούντων να δώσουν το πόστο του τεχνικού διευθυντή στον συγκεκριμένο παλαίμαχο άσο.

Ουσιαστικό βήμα δεν έγινε, όμως θα υπάρχει πάντως νέο τετ-α-τετ μεταξύ των δύο πλευρών την επόμενη βδομάδα, στο οποίο θα πρέπει να αναλυθούν διεξοδικά πολλά σημαντικά θέματα, που χρήζουν απαντήσεων, με τον ίδιο τον Κώστα Σταματίου να θέλει εγγυήσεις, για να αναλάβει.

Κατά τα λοιπά, στο θέμα του προπονητή, η διοίκηση θέλει ένα όνομα που θα συναντά τη μεγάλη αποδοχή του κόσμου και θα είναι γνωστή η πορεία του και σε μεγαλύτερες κατηγορίες και φυσικά τέτοιο δεν είναι του Αλέξανδρου Κούρτογλου, που ακούστηκε, ενώ έστω και ως εναλλακτική λύση αυτή τη στιγμή παραμένει στο προσκήνιο το όνομα του Στέφανου Ξηροφώτου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου