ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη συνέχισε ο Νικόμαχος

με-διακρίσεις-σε-ελλάδα-και-ευρώπη-συν-900511

Με επιτυχίες και διακρίσεις συνεχίζει ο Νικόμαχος Βόλου, είτε αγωνίζεται στο εξωτερικό είτε στην Ελλάδα και όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου ο βολιώτικος σύλλογος: «Η διαρκής ανοδική πορεία των αθλητών φαίνεται έμπρακτα από τα συνεχή καλά αποτελέσματα που έχει ο σύλλογος και από τα μετάλλια που κατακτά.

Οι αθλητές του Νικόμαχου αγωνίστηκαν ως μέλη των κλιμακίων της ΕΤΑΒΕ στο Νις της Σερβίας στις 14 και 15 Μαΐου. Στο πρωτάθλημα αυτό η Ελένη Ψαρογιάννη κατάφερε να αποσπάσει την 2η θέση – ασημένιο μετάλλιο, σε ένα πολύ δύσκολο και με πολύ γεμάτες κατηγορίες πρωτάθλημα με συμμετοχή 1600 αθλητών από 20 χώρες.

Αξίζει να αναφερθεί πως η ομάδα κλιμακίων της ΕΤΑΒΕ ανακηρύχτηκε πρώτη ομάδα στις κατηγορίες παίδων – κορασίδων και παμπαίδων – παγκορασίδων καθώς και πρώτη ομάδα στο σύνολο.

Με τους αθλητές του συλλόγου και παρών στο πρωτάθλημα ήταν και ο Δημήτριος Τόρης, προπονητής του συλλόγου και προπονητής κλιμακίων Βορείου Ελλάδος.

Μια εβδομάδα αργότερα, στις 21 και 22 Μαΐου, οι αθλητές του συλλόγου αγωνίστηκαν στο 2ο προκριματικό πρωτάθλημα της Ενωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος, καταφέρνοντας να κατακτήσουν 8 χρυσά μετάλλια (περισσότερα από κάθε άλλη φορά), 3 ασημένια και 5 χάλκινα. Η συγκομιδή αυτή των μεταλλίων και των πόντων φέρνει τον σύλλογο στην 5η θέση ανάμεσα σε 110 ενεργά αγωνιστικούς συλλόγους της Βορείου Ελλάδος. Πιο συγκεκριμένα, χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Ανάργυρος Χλίτσιος στην κατηγορία ανδρών αλλά και εφήβων -80 και -78 αντίστοιχα, ο Αθανάσιος Σανιδάς στην κατηγορία -59 Εφήβων, ο Χρήστος Αντωνίου στην κατηγορία -73 Εφήβων, η Παναγιώτα Τσιούμα στην κατηγορία +59 Κορασίδων, η Ελένη Ψαρογιάννη στην κατηγορία -33 Κορασίδων, ο Δημήτριος Κατούνης στην κατηγορία -37 Παίδων και ο Μάριος Φραδέλος στην κατηγορία -41 παμπαίδων.

Ασημένια μετάλλια, που όμως θα μπορούσαν να είναι και χρυσά, κατέκτησαν η Μαριτίνα Ζαχαράκη στην κατηγορία -67 Γυναικών, ο Σωτήρης Χειμωνίδης στην κατηγορία -68 Εφήβων και ο Απόστολος Καραγιαννόπουλος στην κατηγορία -45 Παίδων. Στο χάλκινο μετάλλιο έχοντας πολύ καλή απόδοση αλλά χάνοντας στις λεπτομέρειες έμειναν οι Ευάγγελος Τόρης στην κατηγορία -58 Ανδρών, η Ελένη Κρητικού στην κατηγορία -53 Γυναικών, η Βικτώρια Εμερτζιάδη στην κατηγορία -42 νεανίδων, η Κατερίνα Τσιούμα στην κατηγορία -53 παγκορασίδων και η Λαμπρινή Καραπάνου στην κατηγορία -33 παγκορασίδων.

Το Δ.Σ. εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλο το σύλλογο και ευχαριστεί ιδιαιτέρως τους γονείς που έμπρακτα βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν το σύλλογο με την επίλυση οργανωτικών θεμάτων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου