ΤΟΠΙΚΟ

Ετοιμες για πρόκριση στην τετράδα

ετοιμες-για-πρόκριση-στην-τετράδα-900526

Αντιμέτωπες με μία τεράστια πρόκληση, που είναι η πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, βρίσκονται σήμερα οι Μικτές ομάδες της ΕΠΣ Θεσσαλίας (Κ15 και Κ17).

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Κι αυτό γιατί αγωνίζονται για την προημιτελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων 2021-2022 με τις αντίστοιχες ομάδες της ΕΠΣ Εύβοιας στο ουδέτερο Ενωσιακό γήπεδο Φθιώτιδας. Το ματς της Κ15 αρχίζει στις 15:00 και της Κ17 στις 17:00.

Προβλήματα δεν υπάρχουν για τον προπονητή Αντώνη Μάνδαλο, ο οποίος, όπως και οι ποδοσφαιριστές του, περίμεναν να ισχύσει η αρχική προκήρυξη της ΕΠΟ και να δώσουν τους σημερινούς αγώνες στην έδρα τους, το Βασδέκειο, αλλά η Ομοσπονδία … ανακάλυψε δικό της λάθος και άλλαξε την αρχική της απόφαση, ορίζοντας τα ματς των «8» σε ουδέτερα γήπεδα.

Έστω κι έτσι, άπαντες δηλώνουν πανέτοιμοι, για να γυρίσουν στον Βόλο με το εισιτήριο της τετράδας, κάτι που θα αποτελέσει μία μεγαλειώδη επιτυχία για το ποδόσφαιρο της Μαγνησίας.

Ο Αντώνης Μάνδαλος, που την περασμένη Πέμπτη έκλεισε τα 61 του, θέλοντας σήμερα το καλύτερο δώρο γενεθλίων από τους παίκτες του, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τις σημερινές κρίσιμες αναμετρήσεις. Αναλυτικά ρωτήθηκε:

Για το αν εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι οι δύο ομάδες που δημιούργησε, είναι δεμένες και έχουν αποκτήσει ομοιογένεια: «Καταστάλαξα γρήγορα σε μία 25άδα παικτών, οπότε αποκτήσαμε ομοιογένεια και μέσω των προπονήσεων. Εχω πάντα εικοσάδα στις αποστολές και σίγουρα για την εντεκάδα υπάρχει πάντα ένας κορμός, αλλά σε κάποια παιχνίδια αυτός ο κορμός άλλαζε, γιατί έκανα και τις πέντε αλλαγές. Πάντως, στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Λάρισα στην προηγούμενη φάση κοίταξα και την πρόκριση».

Για το αν τώρα είναι διαφορετικά παιχνίδια σε σχέση με την πρώτη αγωνιστική των ομίλων απέναντι στην Εύβοια, που ακόμη οι Μικτές της ΕΠΣΘ δεν είχαν την απαιτούμενη αγωνιστική ετοιμότητα: «Ετσι είναι. Να φανταστείτε ότι η ενδεκάδα τώρα σε σχέση με εκείνα τα ματς έχει αλλάξει κατά 50% τώρα. Η Εύβοια είναι κι αυτή μία καλή ομάδα και πιστεύω ότι θα γίνει ένας δυνατός αγώνας και στους μικρούς και στους μεγάλους. Δεν μπορείς να φτάσεις στους 8, αν δεν έχεις καλή ομάδα».

Για την πιθανή πρόκριση στην τετράδα του πανελλήνιου πρωταθλήματος: «Είναι φυσικό να αποτελεί έναν πολύ μεγάλο στόχο. Είναι μία πολύ καλή διάκριση και για τα παιδιά και για όλους, γιατί ακούγεται και η ΕΠΣΘ. Αλλά πιο πολύ είναι για τα παιδιά, γιατί έρχονται πολλοί, για να τους δουν από τις μεγάλες ομάδες κι αυτό είναι το ζητούμενο. Σίγουρα είναι μεγάλη διάκριση να φτάσουμε στους 4, αλλά το κυριότερο είναι να μπορέσουν ν’ αγωνιστούν τα παιδιά σε μεγαλύτερες κατηγορίες».

Για το γεγονός ότι άλλαξε η έδρα των σημερινών αγώνων και δεν γίνονται στο Βασδέκειο βάσει της αρχικής προκήρυξης: «Από την ΕΠΟ είπαν ότι έκαναν λάθος. Γιατί δεν έκαναν λάθος και στους αγώνες που δώσαμε με την ΕΠΣ Λάρισας, ώστε να παίξουμε σε ουδέτερο; Σίγουρα υπάρχει στεναχώρια στα παιδιά, γιατί περίμεναν να έρθουν να τους δουν οι γονείς τους, οι φίλοι τους και οι συμμαθητές τους.

Από την άλλη οι παίκτες μας έχουν πεισμώσει και τους είπα ότι η αδικία πρέπει να μας κάνει να τα δώσουμε όλα για την πρόκριση στη Λαμία. Πιστεύω θα ακολουθήσουν οι γονείς των ποδοσφαιριστών και θα είναι δίπλα τους. Το κακό είναι ότι δεν είχε την ευκαιρία ο κόσμος του Βόλου να δει αυτά τα παιδιά παρά μόνο σε ένα ματς με την Ευρυτανία στο Βασδέκειο».

Για την ποιότητα του αγωνιστικού χώρου του Ενωσιακού Κέντρου Φθιώτιδας: «Είναι κακός αγωνιστικός χώρος, σαν να παίζεις σε μπετόν. Ο χλοοτάπητας έχει «φαγωθεί» πολύ και είναι σαν να πατάς σε τσιμέντο. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να πορευτούμε, όπως ορίζει η ΕΠΟ. Αυτή είναι η διοργανώτρια αρχή, αλλά κάποιες φορές δεν κοιτά την ουσία, αλλά άλλα πράγματα».

Για την αγωνιστική κατάσταση των ποδοσφαιριστών: «Δόξα τω Θεώ είναι καλή και μάλιστα τις δύο τελευταίες εβδομάδες κάναμε δύο προπονήσεις μέσα στη βδομάδα, γιατί οι ομάδες που παίζουν έχουν σταματήσει, και θέλαμε να κρατηθούν σε ένα καλό επίπεδο. Πηγαίνουμε έτοιμοι στα ματς με την Εύβοια. Σ’ αυτό το σημείο που φτάσαμε είναι κίνητρο για τους παίκτες να θέλουν να πάνε και στους τέσσερις και να ανταγωνιστούν ακόμη και καλύτερες ομάδες σε πανελλαδικό επίπεδο».

Για το αν είναι αυτοσκοπός η πρόκριση στην τετράδα ή είναι άλλα πράγματα, όπως η βελτίωση των παιδιών: «Είναι συνδυασμός. Είναι και ο στόχος μας, αλλά και η καθοδήγηση με βάση αυτά που έχω πει στα παιδιά, δίνοντας ο ίδιος παράλληλα και τα εύσημα στις ακαδημίες και τις ομάδες που παίζουν για τη δουλειά που κάνουν.

Επειδή έχω τους ποδοσφαιριστές για λίγες προπονήσεις, εγώ κάνω μία διαχείριση, η οποία αφορά είτε στην επιλογή τους είτε στις παρεμβάσεις μου την ώρα του ματς. Βέβαια εδώ που φτάσαμε είναι και αυτοσκοπός να περάσουμε, γιατί είναι μεγάλο κίνητρο η πρόκριση στην τετράδα.

Δεν θα αλλάξουμε κάτι στο παιχνίδι μας. Όπως αγωνιστήκαμε στα προηγούμενα, το ίδιο θα παίξουμε και τώρα. Αν είναι καλύτερος ο αντίπαλος, θα του πούμε συγχαρητήρια. Είπα στα παιδιά ότι θέλω να μου δείξουν αγωνιστικότητα, κάτι που έχουν δείξει μέχρι τώρα και για αυτό είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Είμαι προπονητής στις Μικτές έξι χρόνια και βλέπω ότι υπάρχει ταλέντο στον νομό και απ’ ό,τι βλέπετε τα προηγούμενα χρόνια, έχουν φύγει πιτσιρίκια για μεγαλύτερες ομάδες. Εφυγε ο Χριστόπουλος για τον Αστέρα Τρίπολης, ο Κωστόπουλος για τον Παναθηναϊκό, οι αδερφοί Κωστούλα για τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Οι μεγάλες ομάδες κυνηγάνε τα δικά μας πιτσιρίκια, γιατί το σκεπτικό τους είναι να τα δουλέψουν από μικρά».

Πώς έφτασαν έως εδώ

Οι Μικτές της ΕΠΣΘ τοποθετήθηκαν στην πρώτη φάση στον 4ο όμιλο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων. Η Κ15 τερμάτισε δεύτερη με 12 βαθμούς σε έξι αγώνες με 4 νίκες και 2 ήττες, πίσω από τη σημερινή αντίπαλό της Εύβοια, η οποία ήταν πρώτη με το απόλυτο των 18 βαθμών, ενώ δεύτερη ήταν στη φάση των ομίλων και η Κ17 με 13 πόντους με 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα πίσω από την Εύβοια, που είχε 16 βαθμούς.

Θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη φάση των 16 μέσα στο Αλκαζάρ η Κ15 της ΕΠΣΘ νίκησε με 1-3 στα πέναλτι την ΕΠΣ Λάρισας μετά το 0-0 του κανονικού αγώνα (σ.σ. δεν προβλέπεται παράταση για την Κ15), ενώ η Κ17 επιβλήθηκε με 2-3 στο ίδιο γήπεδο με δυο γκολ του Καφετζή των Νέων Αγίας Αννας κι ένα του Νούλα του Ρήγα Φεραίου.

Η Κ15 της Εύβοιας από τη μεριά της επικράτησε κι αυτή στα πέναλτι με 3-2 (κανονική διάρκεια 0-0) της ΕΠΣ Ηπείρου στους 16, ενώ η Κ17 της Εύβοιας επιβλήθηκε της ΕΠΣ Κέρκυρας με 3-0 επίσης στα πέναλτι (κ.α. και παράταση 1-1).

Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής της Κ15 της ΕΠΣΘ ήταν τα εξής:

4ος όμιλος

1η αγωνιστική

ΕΠΣ Θεσσαλίας-ΕΠΣ Εύβοιας 0-1

2η αγωνιστική

ΕΠΣ Φθιώτιδας-ΕΠΣ Θεσσαλίας 0-1

3η αγωνιστική

ΕΠΣ Θεσσαλίας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 4-0

4η αγωνιστική

ΕΠΣ Φωκίδας-ΕΠΣ Θεσσαλίας 2-0

5η αγωνιστική

ΕΠΣ Θεσσαλίας-ΕΠΣ Βοιωτίας 1-0

6η αγωνιστική

ΕΠΣ Καρδίτσας-ΕΠΣ Θεσσαλίας 2-3

7η αγωνιστική

Ρεπό

Φάση των 16

ΕΠΣ Λάρισας-ΕΠΣ Θεσσαλίας 1-3 πεν. (0-0 κ.α.)

(Αλκαζάρ)

Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής της Κ17 της ΕΠΣΘ ήταν τα εξής:

4ος όμιλος

1η αγωνιστική

ΕΠΣ Θεσσαλίας-ΕΠΣ Εύβοιας 2-2

2η αγωνιστική

ΕΠΣ Φθιώτιδας-ΕΠΣ Θεσσαλίας 0-2

3η αγωνιστική

ΕΠΣ Θεσσαλίας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 8-0

4η αγωνιστική

ΕΠΣ Φωκίδας-ΕΠΣ Θεσσαλίας 0-1

5η αγωνιστική

ΕΠΣ Θεσσαλίας-ΕΠΣ Βοιωτίας 2-3

6η αγωνιστική

ΕΠΣ Καρδίτσας-ΕΠΣ Θεσσαλίας 1-4

7η αγωνιστική

Ρεπό:

Φάση των 16

ΕΠΣ Λάρισας-ΕΠΣ Θεσσαλίας 2-3

(Αλκαζάρ)

Οι αποστολές

Η αναχώρηση των Μικτών ΕΠΣΘ Κ15 και Κ17 γίνεται σήμερα από το γραφεία της ΕΠΣΘ (Μυτιλήνης-Κυρίλλου) στις 11:30π.μ. και από τον Ενωσιακό προπονητή των Μικτών ομάδων, κ. Αντώνη Μάνδαλο, έχουν κληθεί οι παρακάτω ποδοσφαιριστές:

Κ15 (2007-2008)

Πέτρος Κόκκορης (Ν. Αγ. Αννας), Νίκος Τζέκας (Ολυμπιακός Βόλου), Νίκος Παναγούλας (Αγ. Παρασκευή), Δημήτρης Θωμαΐδης (Αθλος), Κώστας Μπέκος (Ν. Αγ. Αννας), Λεωνίδας Ράιος (Αγ. Αννα), Θανάσης Μαυρουδής (Αγ. Παρασκευή), Αγγελος Παπαστεργίου (Αγ. Αννα), Γιώργος Κρομμύδας (Αγ. Αννα), Γιώργος Κρομμύδας (Πύρασος), Θεόκλητος Παππάς (Αγ. Παρασκευή), Αλέξανδρος Γκαραβέλας (Πύρασος), Αναστάσιος Καραγεώργος (ΝΠΣ Βόλος), Γιώργος Βελετζάκος (Αγ. Αννα), Αντώνης Ζαχαριουδάκης (Αγ. Αννα), Παναγιώτης Τουλγαρίδης (Αγ. Παρασκευή), Απόστολος Κοκκώνης (Αγ. Παρασκευή), Σωτήριος Πλιακοστάθης (Ν. Αγ. Αννας), Βασίλης Βαμβακάς (Αγ. Αννα), Δημήτρης Σιαφαρίκας (Ν.Α. Νίκης).

Η Κ15

Κ17 (2005-2006)

Δημήτρης Δαμασιώτης (Ν.Α. Νίκης), Θεοφάνης Καλόγηρος (Τοξότης), Αγγελος Χασιώτης (Ανθιμος Γαζής), Ηρακλής Βαρελόπουλος (Ακρόπολη Σέσκλου), Αλέξανδρος Χασάπης (Ρήγας Φεραίος), Δημήτρης Στάμος (Ν. Αγ. Αννας), Κώστας Λυκουρίνος (Αγ. Παρασκευή), Ανδρέας Τίτου (Αθλος Αλμυρού), Χρήστος Νούλας (Ρήγας Φεραίος), Οδυσσέας Γκουγκούλης (Αγ. Παρασκευή), Βασίλης Χριστοδούλου (ΝΠΣ Βόλος), Λεονάρντο Καφετζή (Ν. Αγ. Αννας), Λάμπρος-Παναγιώτης Δημόπουλος (Σαρακηνός), Γιάννης Γεωργακόπουλος (ΦΘ Αγχίαλος), Μάριος Καραγιαννόπουλος (Ανθιμος Γαζής), Νίκος Νικούδης (Πανιώνιος), Χαράλαμπος Κανούτας (Ν.Α. Νίκης), Φίλιππος Γεωργιτζίκης (Ν. Αγ. Αννας), Δήμος Μακρονάσιος (Αστέρας Ριζομύλου), Σωτήρης Κόπανος (Ν.Α. Νίκης).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου