ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κυπελλούχος Θεσσαλίας η ΣΕ Βόλου

κυπελλούχος-θεσσαλίας-η-σε-βόλου-900545

Με απόλυτη επιτυχία για την ομάδα της Σκακιστικής Ενωσης Βόλου ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες το Final 4 Κυπέλλου Θεσσαλίας για το 2022, που διοργάνωσε η Τ.Ε.Σ.Σ. Θεσσαλίας.

Οπως αναφέρει η ΣΕ Βόλου σε ανακοίνωσή της: «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα κατακτά το κύπελλο, επικρατώντας της ομάδας του ΣΣ Λάρισας με σκορ 3-1 στην τελική φάση που έγινε στο εντευκτήριο του συλλόγου της Λάρισας.

Ηταν μια συνάντηση υψηλού επιπέδου και τα αποτελέσματα ανά σκακιέρα αποτέλεσαν μια δυνατή δοκιμασία και έκπληξη τουλάχιστον στις δυο από τις τέσσερις σκακιέρες.

Στην 1η σκακιέρα ο πρόεδρος του συλλόγου Βασ. Κορώνας απέσπασε ισοπαλία από τον FM Τριμίτζιο Πέτρο. Στην 3η σκακιέρα ο νεαρός Βίκτωρας Κουκουβίνος έδωσε το έναυσμα της επιτυχίας της ομάδας με νίκη επί του έμπειρου Πάρη Ζιώγα. Στη 2η σκακιέρα ο Ρουμάνος σκακιστής του συλλόγου, FM Ντάνιελ Σκριπκάρου ήλθε ισόπαλος του έμπειρου Κων/νου Κόγια, το δε τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στην 4η σκακιέρα με τη νίκη του Αγγελή Μιχάλη (ΟΜ) επί του Κ. Κωνσταντέλια στην παρτίδα που τελείωσε τελευταία.

Η ομάδα στον πρωινό ημιτελικό απέκλεισε την ομάδα του ΣΟ Φαλάνης με 4-0 με την εξής σύνθεση: Ντάνιελ Σκριπκάρου (FM), Μιχ. Αγγελής (ΟΜ), Γ. Χατζηπολίτης (ΥΜ) και Βικτ. Κουκουβίνος.

Στον μικρό τελικό του Final 4 η ομάδα της ΑΣ Βόλου νίκησε την ομάδα του ΣΟ Φαλάνης με 3-1, ενώ στον πρωινό ημιτελικό ηττήθηκε από την ομάδα του ΣΣ Λάρισας με 3,5-0,5.

Την ομάδα καθ’ όλη την πορεία της στο κύπελλο επιμελήθηκαν ο έφορος αγώνων του συλλόγου Θ. Καρανικόλας και ο πρόεδρος Β. Κορώνας.

Με την κατάκτηση του κυπέλλου Θεσσαλίας η ομάδα της Σ.Ε. Βόλου προκρίθηκε στη φάση των 16 του 40ου Πανελλήνιου Ομαδικού Κυπέλλου Ελλάδος που θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 διαδικτυακά και θα αντιμετωπίσει ως γηπεδούχος την ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Φιλιατρών Πελοποννήσου.

Ομαδικό πρωτάθλημα φιλίας Θεσσαλίας 2022

Επιτυχημένη ήταν και η συμμετοχή 6μελους ομάδας της ΣΕ Βόλου στο πρωτάθλημα «ΦΙΛΙΑΣ», όπου συμμετείχαν ομάδες οκτώ συλλόγων της Θεσσαλίας αφού αναδείχθηκε νικήτρια με σύνολο 8 βαθμών πετυχαίνοντας 3 νίκες και 2 ισοπαλίες. Την ομάδα του Βόλου ακολούθησαν βαθμολογικά η ΑΣ Βόλου με 7 βαθμούς και ο ΣΟ Φαλάνης με τον ΣΣ Λάρισας με 5 βαθμούς εκάστη. Συμμετείχαν επίσης ο Φοίνικας Βόλου, ο ΣΟ Αλμυρού, η ΣΛ Φαρσάλων και η ΣΚΑΚΙ Τρικάλων.

Για την ομάδα της ΣΕ Βόλου αγωνίστηκαν στα πέντε παιχνίδια οι παρακάτω 12 σκακιστές: Απ. Κούντριας, Π. Χαχούδης, Θεοφ. Βλάχος, Θ. Μπουγάς, Κ. Κούντριας, Παρασκευή Καβούρα, Κ. Παπαθανασίου, Κ. Ευαγγελινός, Απ. Ψυχογιός, Αντ. Χατζημιχαήλ, Ζ. Μαρίτσης και Φ. Αλεξόπουλος.

Τις συνθέσεις της ομάδας για κάθε αγώνα επιμελήθηκε ο έφορος αγώνων του συλλόγου Θεοδ. Καρανικόλας.

Περιφερειακό Ομαδικό Πρωτάθλημα

Επιτυχημένη θεωρείται και η συμμετοχή της ΣΕ Βόλου με ομάδα 10μελους σύνθεσης στο περιφερειακό πρωτάθλημα Θεσσαλίας για την άνοδο στην Α’ Εθνική του αγωνίσματος, όπου ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με την ομάδα του ΣΣ Λάρισας. Οι δυο ομάδες τερμάτισαν αήττητες, αλλά η άνοδος χάθηκε στη διαφορά των συνολικών πόντων κατ’ αγώνα. Τελικά η ΣΕ Βόλου κατέκτησε τη 2η θέση, αήττητη με 9 βαθμούς (3 νίκες επί: Α.Σ. Βόλου, ΣΚΑΚΙ Τρικάλων και ΣΛ Φαρσάλων και μια ισοπαλία με ΣΣ Λάρισας).

Για την ομάδας μας αγωνίστηκαν συνολικά οι παρακάτω 12 σκακιστές: Ντάνιελ Σκριπκάρου, (FM), Ρόμπερτ Ντράτσι, Αγγελής Μιχάλης (ΟΜ), Γ. Χατζηπολίτης (ΥΜ), Παρασκευή Καβούρα, Μαρία Κρικελά, Χριστίνα Θεοχαροπούλου, Βικτ. Κουκουβίνος, Αθ. Τζίκας, Κ. Κούντριας, Β. Κορώνας και Αντωνία Χριστοδουλοπούλου. Την ομάδα επιμελήθηκε ο έφορος αγώνων Θ. Καρανικόλας.

Τελικά ο απολογισμός από τις τρεις ομαδικές συμμετοχές της ΣΕ Βόλου υπήρξε θετικός, αφού νίκησε στις δυο και ισοβάθμησε σε μία. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, έμπειρους και νέους σκακιστές και στους υπεύθυνους της ομάδας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου