ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Δίχτυα στη Σερβία ρίχνει η Νίκη

δίχτυα-στη-σερβία-ρίχνει-η-νίκη-901754

Μετά την ανακοίνωση ανανέωσης με τον προπονητή Αλέκο Βοσνιάδη, η Νίκη Βόλου ξεκίνησε και τον μεταγραφικό σχεδιασμό ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, ρίχνοντας δίχτυα και στη Σερβία.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Χωρίς καιρό για χάσιμο η Νίκη Βόλου προχωρά στον σχεδιασμό της νέας χρονιάς, έχοντας την «πολυτέλεια» της αδειοδότησης και για τη νέα αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Η Νίκη Βόλου έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με έναν 23χρονο Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό που αγωνίστηκε τελευταία στο πρωτάθλημα της Ινδονησίας, ενώ η αναζήτησή της δεν σταματά εδώ.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο άνθρωπος των κυανόλευκων θα βρεθεί στη Σερβία, προκειμένου να παρακολουθήσει αγώνα μπαράζ του σερβικού πρωταθλήματος και ειδικά ποδοσφαιριστή που έχει προταθεί στον σύλλογο.

Εφόσον δοθεί το πράσινο φως, τότε η Νίκη θα μπορεί να προχωρήσει και σε διαπραγματεύσεις με τον ποδοσφαιριστή, με στόχο να ενισχύσει το ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Το μόνο βέβαιο σε σχέση με την περσινή περίοδο είναι πως οι μεταγραφές δεν θα αγγίξουν τον αριθμό που έφτασε πέρυσι, με τη Νίκη να κινείται στοχευμένα για απόκτηση ποδοσφαιριστών, θέλοντας παράλληλα να ρίξει και τον ηλικιακό μέσο όρο.

Από το ψάξιμο δεν αποκαλείται φυσικά και η ελληνική αγορά, αλλά πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να γίνουν γνωστές και οι ανανεώσεις με το υπάρχον ποδοσφαιρικό υλικό. Οκτώ και πλέον ποδοσφαιριστές δεσμεύονται με συμβόλαιο και για τη νέα χρονιά, χωρίς να αποκλείεται κάποιο από αυτά να «σπάσει», ενώ υπάρχουν και ποδοσφαιριστές, που από την 1η Ιουνίου μένουν ελεύθεροι και η Νίκη θέλει να τους διατηρήσει στις τάξεις της, όπως είναι η περίπτωση του Σταύρου Τσουκαλά, ο οποίος πέρυσι αποκτήθηκε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών και όπως αποδείχθηκε έκανε αγωνιστικά τη διαφορά.

Στόχος είναι το ρόστερ να έχει κλείσει κατά μεγάλο ποσοστό μέχρι τον Ιούνιο και από κει και πέρα να ξεκινήσει η ομάδα την προετοιμασία, με την ευχή το πρωτάθλημα να αρχίσει, όπως έχει γίνει γνωστό, στις 11 Σεπτέμβρη.

«Τρέχει» και για τη Νεάπολη

Εκτός από το αγωνιστικό σκέλος όμως η Νίκη κοιτάζει και πού θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά. Πέρυσι οι κυανόλευκοι είχαν κάνει «έδρα» στην προετοιμασία τους το ΕΑΚ Βόλου, δίνοντας εκεί αρκετά φιλικά παιχνίδια, μια τόσο το Πανθεσσαλικό, όσο και η Νεάπολη ήταν εκτός «λειτουργίας».

Φέτος και μετά τη σύμβαση με τον δήμο Βόλου για το γήπεδο της Νεάπολης, η Νίκη πρέπει να «τρέξει» και την αναμόρφωση του συγκεκριμένου δημοτικού γηπέδου, το οποίο θα χρησιμοποιεί είτε για προπονήσεις και φιλικά είτε για επίσημους αγώνες, ως δεύτερη έδρα, μετά το Πανθεσσαλικό.

Φάτσης για μπάσκετ

Την ίδια ώρα αγωνία επικρατεί στις τάξεις των φίλων της Νίκης Βόλου αναφορικά με το τμήμα μπάσκετ της ομάδας και το μέλλον του, για το οποίο έχει προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής την Δευτέρα 6 Ιουνίου. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Στέργιος Φάτσης τοποθετήθηκε με τηλεφωνική παρέμβαση στον Blue Heart Fm, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως το τμήμα δεν διαλύεται. «Έχουν γίνει ήδη δύο συζητήσεις για το μέλλον του μπάσκετ. Μία με ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη, με όλη τη Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος, η οποία έγινε σε ένα πάρα πολύ καλό κλίμα. Μάλιστα, η συγκεκριμένη συνάντηση έχει μαγνητοφωνηθεί, για να μην υπάρχουν παραπλανητικές δηλώσεις για εκείνη.

Σε αυτήν, ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου εξέφρασε την επιθυμία να μην είναι, πλέον, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, αλλά, παράλληλα, ανέφερε πως δε θα είναι μακριά από την ομάδα. Θα υποστηρίξει οποιαδήποτε Διοικούσα, είτε αυτή θα είναι ολοκαίνουρια, είτε θα είναι ένα μείγμα της παλιάς με κάποια νέα άτομα. Θα είναι στην ομάδα, θα είναι στο τμήμα, το τμήμα το αγαπά, είναι δικό του δημιούργημα τα τελευταία επτά χρόνια και θα βοηθήσει σε ό,τι του ζητηθεί, σε ό,τι μπορεί.

Συμφωνήσαμε να μην κάνουμε βαρύγδουπες δηλώσεις, το μπάσκετ θα περάσει σε ένα μεταβατικό στάδιο, στο οποίο θα υπάρχει μία προσθήκη νέων στελεχών και θα γίνει μία ενημέρωση από την Ακαδημία, μέχρι την πρώτη ομάδα. Εγώ δε σας κρύβω ότι δεν έχω αναλυτικά στοιχεία για τίποτα, σχετικά με το τμήμα. Πρέπει να γίνουν συναντήσεις επί συναντήσεων, για να πάρουμε μία εικόνα, να δούμε πού είμαστε και τί μπορούμε να κάνουμε. Θα είναι μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, θα είναι 14 ομάδες, μία θα ανέβει και έξι από τις υπόλοιπες 13, θα πέσουν. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό, για να μην πέσεις.

Παράλληλα, υπάρχει τρομερός ανταγωνισμός που δημιουργούν άλλες ομάδες της πόλης, καινούριες ομάδες που έχουν δραστηριοποιηθεί. Πρέπει να τα βάλουμε όλα κάτω, να δραστηριοποιηθούμε, ώστε την επόμενη χρονιά να παίξουμε το μπάσκετ που αναλογεί στο όνομα της Νίκης Βόλου.

Στη δεύτερη συνάντηση, παρουσία και του Ανδρέα Μαύρου, μπήκαμε κάπως πιο «βαθιά» στο κομμάτι της ανδρικής ομάδας, πήραμε κάποια στοιχεία και τώρα πάλι είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με όλους. Με τον Μπάμπη μιλήσαμε, μόνο σήμερα (σ.σ. την περασμένη Τρίτη), 4-5 φορές. Δεν ισχύουν αυτά που γράφονται ότι διαλύεται το τμήμα, ότι ο Μπάμπης εξαφανίστηκε. Όσοι ενδιαφέρονται για το τμήμα, πρέπει να πάρουν στοιχεία στα χέρια τους».

Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον από άλλους: «Όποιος αγαπάει το τμήμα, τον σύλλογο, το μπάσκετ, οι πόρτες είναι ανοικτές. Ας έρθουν σε μία συνάντηση, ας πάρουν ένα τηλέφωνο, αν θέλει να κάνει και το κάτι παραπάνω. Είναι ευπρόσδεκτοι άπαντες».

Για την «προίκα» του τμήματος: «Φυσικά υπάρχει υποδομή στο συγκεκριμένο τμήμα. Το τμήμα ήταν διαλυμένο, δεν είναι τώρα. Λειτουργεί πολύ καλά, απ’ όλες τις απόψεις. Έχει πολλά παιδιά στην ακαδημία, μία χορηγική και διαφημιστική κληρονομιά, θα παραμείνουν τα νεαρά παιδιά της ομάδας, μακάρι η ομάδα να απαρτίζεται ολόκληρη από τέτοια παιδιά και να μην πληρώνουμε στο μέλλον ξένους παίκτες. Υπάρχει μαγιά και δεν θα χαθεί. Αν συμβεί κάτι διαφορετικό, θα είμαι ο πρώτος που θα σας ενημερώσω».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου