ΠΟΛΟ

Εκανε νταμπλ ο Ολυμπιακός του Βολιώτη Θοδωρή Βλάχου

εκανε-νταμπλ-ο-ολυμπιακός-του-βολιώτη-901771

Πρωταθλητής για 36η φορά στην ιστορία του και 10η σερί αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός Πειραιώς. Οι ερυθρόλευκοι μετά από έναν δραματικό σε εξέλιξη τελικό επικράτησαν 14-12 στα πέναλτι (10-10 κ.δ.) της Βουλιαγμένης και κατέκτησαν το πρωτάθλημα στην Α1 πόλο των ανδρών, υπό τις οδηγίες του Βολιώτη τεχνικού Θοδωρή Βλάχου, που το πανηγύρισε έξαλλα.

Ο αγώνας άρχισε με τρία διαδοχικά δοκάρια του Ολυμπιακού, όμως το πρώτο γκολ ήρθε από τον Καλογερόπουλο για τη Βουλιαγμένη. Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με επί μέρους 2-0 και με τέρματα του Κολόμβου και του Γκίλλα πέρασε μπροστά στο σκορ, όμως ο ΝΟΒ με γκολ από τους Τρούλο και Χαλυβόπουλο κατάφερε να κλείσει το πρώτο οκτάλεπτο με το σκορ υπέρ της στο 3-2.

Ο Μουρίκης στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου έφερε το ματς στα ίσα. Ο ΝΟΒ με τέρματα των Αλαφραγκή και Σκουμπάκη ξέφυγε για πρώτη φορά με δύο γκολ (3-5), πριν ο Γενηδουνιάς διαμορφώσει το 4-5 του πρώτου ημιχρόνου.

Όπως στη δεύτερη περίοδο έτσι και στην τρίτη ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με γκολ. Ο Φιλίποβιτς με σουτ από την περιφέρεια έκανε το 5-5, όμως στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Κουρούβανης κέρδισε το πέναλτι από τον Κολόμβο και ο Σκουμπάκης έβαλε ξανά μπροστά τον ΝΟΒ με 5-6.

Ο Κουρούβανης έδωσε αέρα δύο τερμάτων ξανά στην ομάδα του Κόλιανιν, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε αμέσως με γκολ από τον Φουντούλη και τον Φιλίποβιτς. Ο Σκουμπάκης με τρομερό σουτ από την περιφέρεια έκανε το 7-8, με τον Φιλίποβιτς στον παραπάνω να διαμορφώνει το 8-8 με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος.

Ο Γκίλλας με τρομερό σουτ έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό, με τον Καλογερόπουλο να απαντά. Ο Κολόμβος στον παραπάνω έβαλε εκ νέου μπροστά τους ερυθρόλευκους, όμως ο Χαλυβόπουλος στον παραπάνω και αυτός έκανε το 10-10.

Στα τελευταία πέντε λεπτά του τελικού καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να σκοράρει και έτσι οδηγηθήκαμε στη διαδικασία των πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι:

11-10 Φιλίποβιτς

Αστόχησε Καπότσης

12-10 Χρυσοσπάθης

12-10 Δοκάρι Μυλωνάκης

13-10 Φουντούλης

13-11 Καλογερόπουλος

Αστόχησε Γκίλλας

13-12 Γκιουβέτσης

14-12 Γενηδουνιάς

Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη (10-10 κ.δ.)

Οκτάλεπτα: 2-3, 2-2, 4-3, 2-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας 2, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Κολόμβος 2, Χρυσοσπάθης, Φιλίποβιτς 3, Σύρμας, Μαθιόπουλος

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Χρβόγιε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης, Τρούλος 1, Πάπαριτς, Λόζινα, Καλογερόπουλος 2, Χαλυβόπουλος Άρ. 2, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Σκουμπάκης 3, Λεβαντής, Καστρινάκης, Σαπουνάκης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου