ΤΟΠΙΚΟ

Με ηγέτη τον Οικονόμου, 2-0 ο Πύρασος τον Μακεδονικό Φούφα

με-ηγέτη-τον-οικονόμου-2-0-ο-πύρασος-τον-μ-901903

Ο Πύρασος ήταν φανερά ανώτερος του Μακεδονικού Φούφα στο πρώτο μέρος, παρουσιάστηκε σοβαρός και με μεγαλύτερο κίνητρο, αφού η απώλεια βαθμών θα μπορούσε να είναι καταδικαστική, και κυρίως διέθετε έναν ηγέτη, τον Κώστα Οικονόμου, ο οποίος τον οδήγησε στη νίκη με 2-0 σήμερα στο «Παντελής Μαγουλάς».

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ο έμπειρος μέσος μπορεί να έπαιζε με μερική ρήξη μηνίσκου, αλλά ήταν ο καλύτερος της ομάδας του στο πιο κρίσιμο ματς του 4ου ομίλου των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ στο 38’ και σεντράροντας στο πρώτο, που σημειώθηκε με αυτογκόλ στο 22’, ενώ και η γενικότερη παρουσία του έκανε τη διαφορά στο γήπεδο.

Οι Αγχιαλίτες ευνοήθηκαν και από το 2-2 του Δωτιέα Αγιάς με τον Αστέρα Καρδίτσας, φτάνοντας παράλληλα στους δέκα βαθμούς. Ετσι μείωσαν στους δύο πόντους την απόσταση από την κορυφή, όπου εξακολουθεί να βρίσκεται ο σημερινός του αντίπαλος, ενώ, χωρίς η ομάδα του Γιάννη Σιαμέτη να έχει κάνει το ρεπό της, είναι στο +3 από Α.Ο. Στυλίδας και Διγενή Νεοχωρίου, που έπονται σε 3η και 4η θέση και παίζουν μεταξύ τους στο φινάλε (σ.σ. οι τρεις πρώτες ομάδες ανεβαίνουν κατηγορία).

Πίεσαν από την αρχή οι γηπεδούχοι

Ο Πύρασος μπήκε δυνατά στον αγώνα, γνωρίζοντας ότι δίνει ένα ματς ζωής ή θανάτου, και μόλις στο 1’ ο Αραπίτσας βρέθηκε σε θέση βολής εντός περιοχής και έκανε ένα «σκαστό» σουτ, το οποίο μπλόκαρε με σχετική ευκολία ο Τρύφωνας Δημητριάδης.

Στο 5’ επίσης μέσα από την περιοχή ο Ροτζέριο πιεζόμενος αστόχησε με την μπάλα να φεύγει πολύ άουτ, ενώ στο 6’ ο Βλάχος προσπάθησε να βγάλει για τον Βραζιλιάνο, που αν περνούσε η μπάλα, θα ήταν φάτσα με το γκολ, αλλά έκοψε σωτήρια ο … Σωτηριάδης. Ακολούθως, στο 14’ ο Βλάχος έχασε μία μεγάλη ευκαιρία, με το καλοζυγισμένο σουτ του φορ των γηπεδούχων από τον άξονα και έξω από την περιοχή, να πηγαίνει στο εσωτερικό μέρος του οριζόντιου δοκαριού, με την μπάλα στη συνέχεια να σκάει εκτός γραμμής.

Ο Πύρασος υπερείχε και τελικά στο 22’ προηγήθηκε. Ο Οικονόμου, που έπαιξε τραυματίας (σ.σ. μερική ρήξη μηνίσκου), μπήκε μόνος από τα αριστερά της περιοχής και σέντραρε για τον Ροτζέριο, αλλά στην προσπάθειά του να διώξει ο Σεκουλίδης προ του Βραζιλιάνου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, για να γίνει έτσι το 1-0.

Η ομάδα του Γιάννη Σιαμέτη συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στο ματς, προσπαθώντας να πετύχει και δεύτερο τέρμα, ενώ οι φιλοξενούμενοι, που είχαν παθητικό ρόλο, φάνηκαν επιθετικά για πρώτη φορά στο 33’. Σ’ αυτό το λεπτό ο Παππάς από την αριστερή πλευρά σέντραρε για τον Θεοδουλίδη, που έπιασε την κεφαλιά από θέση βολής, αλλά μπλόκαρε με σχετική ευκολία ο Κεφαλάς.

Πέντε λεπτά αργότερα (38’) ο Πύρασος πέτυχε και δεύτερο γκολ, με τον Αραπίτσα να εκτελεί κόρνερ από την αριστερή πλευρά και τον Οικονόμου με κεφαλιά στην αριστερή γωνία από κοντά, τη στιγμή που άμυνα του Μακεδονικού τον έχει ξεχάσει, να γράφει το 2-0.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ο Βλάχος εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη συνεννόηση του αντίπαλου τερματοφύλακα και αμυντικών, μπήκε στη φάση και προσπάθησε να σκοράρει περνώντας την μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο Τρ. Δημητριάδη, ωστόσο αυτή πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Σωστή διαχείριση στην επανάληψη

Στο 50’ ο Τοπάλης σούταρε συρτά εκτός περιοχής, αλλά ο Κεφαλάς έπεσε και μπλόκαρε, χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ενώ στο 60’ χάθηκε τεράστια ευκαιρία για το 3-0, καθώς από λάθος της άμυνας του Μακεδονικού Φούφα, ο Ροτζέριο βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι κα σούταρε συρτά, με την μπάλα να κοντράρει ελαφρώς στον Σεκουλίδη και να φεύγει ελάχιστα έξω από τη δεξιά δοκό σε κόρνερ.

Στο 73’ οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν επικίνδυνοι με το σουτ του Πολυχρονίδη μέσα από την περιοχή να πηγαίνει πάνω από την εστία, ενώ στο 78’ ο Μακεδονικός Φούφα πλησίασε ακόμη περισσότερο στη μείωση του σκορ, με τον Κεφαλά να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία το σουτ από θέση μέσα δεξιά της περιοχής του Θεοδουλίδη.

Τελευταία φάση της αναμέτρησης, αφού αμέσως μετά ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης, όταν ο Θεοδουλίδης έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια φάτσα με το γκολ, με το σκορ να μην αλλάζει.

ΠΥΡΑΣΟΣ: Κεφαλάς, Αρκ. Δημητριάδης, Θ. Παπαδόπουλος, Ρακής, Μιχόπουλος, Αγιασιώτης, Οικονόμου (82’ Θεοδωρόπουλος), Ροτζέριο, Ζάχος (91’ Καραδήμας), Αραπίτσας (74’ Φουρκιώτης), Βλάχος (82’ Κατής)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑ: Τρυφ. Δημητριάδης, Σιδηρόπουλος, Παππάς, Σωτηριάδης, Σεκουλίδης, Αμαραντίδης (84’ Μπεσπάρας), Κοντογουλίδης (64’ Πολυχρονίδης), Ρέλκας (88’ Ρωσίδης), Θεοδουλίδης, Τοπάλης, Χάιτας.

Αποτελέσματα (5η)

Πύρασος-Μακεδονικός Φούφα 2-0

Δωτιέας Αγιάς-Αστέρας Καρδ. 2-2

Πυρσός Γρεβ.-ΑΟ Στυλίδας 0-1

Ρεπό: Διγενής Νεοχωρίου

Βαθμολογία

  1. Μακεδονικός Φούφα 12
  2. Πύρασος 10
  3. Α.Ο. Στυλίδας 7
  4. Διγενής Νεοχωρίου 7
  5. Δωτιέας Αγιάς 5
  6. Αστέρας Καρδίτσας 1
  7. Πυρσός Γρεβενών 0

*Ρεπό δεν έχουν κάνει Πύρασος και Μακεδονικός Φούφα.

Επόμενη (6η, 29/5)

Πυρσός Γρεβ.-Δωτιέας Αγιάς

Α.Ο. Στυλίδας-Μακεδονικός Φ.

Διγενής Νεοχ.-Αστέρας Καρδ.

Ρεπό: Πύρασος

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου