ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στα Τίρανα διεκδικούν το πρώτο Κόνφερενς Ρόμα και Φέγενορντ

στα-τίρανα-διεκδικούν-το-πρώτο-κόνφερ-902195

Οι τελικοί των Κυπέλλων Ευρώπης ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα, με την αρχή να γίνεται απόψε στις 22:00, στα Τίρανα, όπου διεξάγεται ο τελικός του Conference League, ανάμεσα στη Ρόμα και τη Φέγενορντ, ενώ η αυλαία πέφτει το Σάββατο (22:00), στο Παρίσι, με τον τελικό του Champions League, Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο και η Φέγενορντ του Άρνε Σλοτ, διεκδικούν το πρώτο τρόπαιο της νεοσύστατης ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο αισιοδοξεί να κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο και με τους «τζαλορόσι», μετά τις Πόρτο, Ίντερ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ οι Ολλανδοί επιστρέφουν σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από 20 χρόνια.

Από τη μία η Ρόμα έχει κατακτήσει το Κύπελλο Εκθέσεων το 1961 και ηττήθηκε σε 2 τελικούς, το 1984 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών και το 1991 στο Κύπελλο UEFA. Για να φθάσει μέχρι τον αποψινό τελικό, πήρε την 1η θέση στον 3ο όμιλο με αντιπάλους την Μπόντο Γκλιμτ, τη Ζόρια Λουγκάνσκ και την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και στα νοκ-άουτ παιχνίδια απέκλεισε τη Φίτεσε, την Μπόντο Γκλιμτ και τη Λέστερ.

Από την άλλη η Φέγενορντ έχει στην τροπαιοθήκη της 1 Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1970 και 2 Κύπελλα UEFA, το 1974 και το 2002. Τη φετινή σεζόν τερμάτισε 1η στον 5ο όμιλο, με αντιπάλους τη Σλάβια Πράγας, την Ουνιόν Βερολίνου και τη Μακάμπι Χάιφα. Στα νοκ-άουτ ματς απέκλεισε την Παρτιζάν Βελιγραδίου, τη Σλάβια Πράγας και τη Μαρσέιγ.

Αχαστος σε τελικούς ο Μουρίνιο

Ο 59χρονος Ζοσέ Μουρίνιο έχει καταφέρει να κερδίσει…τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο ωστόσο απόψε έχει την ευκαιρία να κατακτήσει και το UEFA Europa Conference League σε περίπτωση που η ομάδα του επικρατήσει της Φέγενορντ.

Εκτός από τους πολλούς εγχώριους τίτλους, ο Πορτογάλος προπονητής κέρδισε το Κύπελλο UEFA και το Champions League σε διαδοχικές σεζόν με την Πόρτο, προτού κερδίσει τον τίτλο του Champions League 2009/10 στην Ίντερ και το στέμμα του Europa League 2016/17 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Πορτογάλος προπονητής μέχρι τώρα δεν έχει χάσει σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης και όπως τονίζει ο ίδιος η…πείνα του για επιτυχία παραμένει πολύ δυνατή.

«Οι τελικοί είναι 50-50, αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να κάνουμε το 51-49. Αυτό πρέπει να γίνει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, όχι πριν. Η εργασία που οδηγεί στον τελικό για αρκετούς μήνες είναι η βάση για αυτά τα 90 ή 120 λεπτά. Είναι η μέρα των παικτών. Είμαστε εκεί για να δώσουμε μια μικρή βοήθεια. Ήμουν τυχερός μέχρι στιγμής που κέρδισα όλους τους ευρωπαϊκούς τελικούς μου. Οι παίκτες μου ήταν παρόντες στους τελικούς που έχω φτάσει. Στη στιγμή της αλήθειας ήταν πάντα εκεί», είπε ο Μουρίνιο.

Ενας τελικός, δύο κανάλια

Το αποψινό παιχνίδι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από δύο κανάλια, συγκεκριμένα, από την Cosmotesport2 και την ΕΡΤ1. Ο τελικός θα προβληθεί κι ελεύθερα για το κοινό μέσα από το επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου