ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης φώναξε «παρών» στο 3ο Κύπελλο ΝΟΒΑ

το-μέλλον-της-ελληνικής-κολύμβησης-φώ-902543

Με παιδικά χαμόγελα «πλημύρισε» το κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου «Ιωάννης Αντωνόπουλος» το Σαββατοκύριακο 21/22 Μαΐου, με τον ΝΟΒΑ να διοργανώνει το 3ο Κύπελλο ΝΟΒΑ.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Δύο χρόνια μετά την πανδημία, με τις αθλητικές δραστηριότητες να «παγώνουν», ο ΝΟΒΑ συνέχισε τη «δράση» του, διοργανώνοντας με μεγάλη επιτυχία αυτή τη φορά το 3ο Κύπελλο ΝΟΒΑ κολύμβησης.

Περισσότερα από 850 παιδιά από 20 σωματεία της Ελλάδας και ένα της Κύπρου έδωσαν το «παρών» και ευχαριστήθηκαν τους αγώνες, που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο βολιώτικος όμιλος, που φέτος συμπληρώνει 90 χρόνια ζωής, έχοντας ιδρυθεί το 1932. Ο ΝΟΒΑ ξεκίνησε τις εορταστικές του εκδηλώσεις και μετά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα SUP, σειρά πήρε το 3ο Κύπελλο, που εκτός από τον οικοδεσπότη ΝΟΒΑ, συμμετείχαν επίσης από τον Βόλο οι: Υδάτινος Κόσμος, ΟΕΑ/ΝΑΒ, Ολυμπιακός Βόλου, ΑΣ Αξιον Εστί, Νίκη Βόλου, Μαγνησιακός, ΟΦΑ Μαγνησίας και Δελφίνια Βόλου.

Από την Κύπρο πήρε μέρος ο ΝΟ Λεμεσού, ενώ από την υπόλοιπη Ελλάδα το «παρών» έδωσαν οι: ΝΟ Λάρισας, Πανιώνιος, Νηρέας Καρδίτσας, Γλαύκος Περιστερίου, ΚΑ Νάουσα, Λαρισαϊκός Τιτάνες, Νηρέας Λαμίας, Ολυμπιακός Πειραιώς, Δελφίνια Περιστερίου, Ιωνικός Νίκαιας και ΑΚΑ Καρδίτσας.

Πολυνίκης σύλλογος στην προαγωνιστική κατηγορία αναδείχθηκε ο ΝΟ Λάρισας, κατακτώντας συνολικά 52 μετάλλια, εκ των οποίων 21 χρυσά, 15 αργυρά και 16 χάλκινα, με το σωματείο της Λάρισας να παίρνει την πρώτη θέση και στα κορίτσια, συγκεντρώνοντας συνολικά 28 μετάλλια (13,5-7,5-7), ενώ στα αγόρια πρώτευσε ο Πανιώνιος με 18 μετάλλια εκ των οποίων 10 χρυσά, 3,5 αργυρά και 4,5 χάλκινα.

«Παρών» από Βλάχο

Το «παρών» στους αγώνες έδωσε και ο Βολιώτης ολυμπιονίκης προπονητής, Θεόδωρος Βλάχος, ο οποίος προέρχεται από τα σπλάχνα του ΝΟΒΑ, παρακολουθώντας τους αγώνες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς συμμετείχε και η κόρη του με το σκουφάκι του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Ο Βολιώτης ομοσπονδιακός τεχνικός στο πόλο Θοδωρής Βλάχος και ο πρόεδρος του ΝΟΒΑ Λάμπης Τσουκαλάς

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΝΟΒΑ ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Μια ακόμη διοργάνωση έφτασε στο τέλος της! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο το 3ο Κύπελλο ΝΟΒΑ σε συνδυασμό με τα 90 χρόνια ιστορίας μας! Εθελοντές και κριτές παρά τις συνθήκες έβαλαν τα δυνατά τους, για να ολοκληρωθούν οι αγώνες και να είναι όλοι ευχαριστημένοι! Ειδική μνεία σε όλους τους χορηγούς που έβαλαν το πολύτιμο λιθαράκι τους! Ελπίζουμε όλοι να το ευχαριστηθήκατε και να το χαρήκατε όσο εμείς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου