ΠΟΛΟ

Δεύτερος ο ΟΥΚ Βόλου

δεύτερος-ο-ουκ-βόλου-312163

Μετά τον α΄ γύρο στο Πρωτάθλημα της Α2 πόλο

Ρεπορτάζ: ΔΑΝΑΗ ΨΑΡΡΑ

Με επιτυχία τελείωσε ο α΄ γύρος του Πρωταθλήματος της Α2 πόλο για τον ΟΥΚ Βόλου, με απολογισμό τρεις νίκες και δύο ήττες. Η ομάδα του Βόλου κατάφερε και πέτυχε τον στόχο της και η εμφάνιση της στο Πρωτάθλημα της Α2 θεωρείται επιτυχημένη, μιας και βρίσκεται στην δεύτερη θέση με εννέα βαθμούς με προοπτική να περάσει στα πλέι οφ

(θέσεις 1-6) του πρωταθλήματος.

Ο προπονητής της ομάδας Ζαφείρης Μαρινάγης για τους αγώνες στην Κέρκυρα στηρίχθηκε στην εξής 16άδα:

Τέλης Τουριόγλου, Μάριος Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Μπλάνας, Νίκος Γλύκας, Γιώργος Βαμβουνάκης, Βασίλης Βαμβουνάκης, Νίκος Κοκκάλας, Σταύρος Μανώλης, Νίκος Θέος, Σπύρος Μυκονιάτης, Γιάννης Ευαγγελός, Χρήστος Μαρινάγης, Γιώργος Μαρινάγης, Αργύρης Μαρασλής, Γιάννης Ιωαννίδης και Μάριος Χατζηγούλας.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο παιχνίδι με τον Ηρακλή ο Ουκ Βόλου ηττήθηκε με σκορ 3-6. Στην αρχή ο αγώνας ήταν ισόπαλος, όμως στην τελευταία περίοδο οι Ηρακλειδείς πέτυχαν τρία γκολ και έκαναν το τελικό 3-6. Στο δεύτερο παιχνίδι, ο ΟΥΚ Βόλου κέρδισε με 10-6 ένα γνώριμο αντίπαλο το Ν.Ο Λάρισας. Στο τρίτο παιχνίδι, η ομάδα του Βόλου αντιμετώπισε την γηπεδούχο ομάδα της Κέρκυρας γνωρίζοντας την ήττα με 6-10. Στο τέταρτο αγώνα για το Πρωτάθλημα, ο ΟΥΚ Βόλου, κέρδισε την ομάδα Τρίτων με 7-6, σ ένα παιχνίδι αρκετά εύκολο για την βολιώτικη ομάδα. Στον τελευταίο αγώνα, η βολιώτικη ομάδα έδωσε «ρεσιτάλ» κερδίζοντας τον Ν.Ε Πατρών με το συντριπτικό σκορ 13-3.

Ο δεύτερος γύρος του βόρειου ομίλου του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στην Λάρισα το τριήμερο 11-13 Μαΐου. Στη συνέχεια, οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου θα αγωνιστούν στην τελική φάση (22-24 Ιουνίου και 13-15 Ιουλίου) για τις θέσεις 1-6 και οι 3 τελευταίες τις ίδιες ημερομηνίες για τις θέσεις 7-12.

Στην Α1 Εθνική του πόλο κατηγορία ανεβαίνουν οι 2 πρώτες ομάδες (1η, 2η), ενώ στην Β’ Εθνική υποβιβάζονται οι 2 τελευταίες (11η, 12η).

Βαθμολογία (σε 5 αγώνες)

1. Κέρκυρα 15

2. ΟΥΚ Βόλου 9

3. Ηρακλής 7

4. Ν.Ο Λάρισας 7

5. Ν.Ε Πατρών 3

6. Τρίτων 3

Σήμερα η κλήρωση στο κύπελλο πόλο

Με τον ΟΥΚ στην 8άδα και ένταση στη χθεσινή διαδικασία

Απρόσμενη εξέλιξη είχε η κλήρωση του Κυπέλλου πόλο όπου μετέχει και ο ΟΥΚ Βόλου, με τις 8 ομάδες που θα διεκδικήσουν τα τέσσερα εισιτήρια για το Final Four που θα διεξαχθεί στις 18-19 Μαΐου στο Αργοστόλι.

Τόσο η διαδικασία που περιελάμβανε μπαλάκια και χαρτάκια όσο και η παρουσία των εκπροσώπων των οκτώ σωματείων (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Βουλιαγμένη, Πανιώνιο, ΝΟ Αργοστολίου, Χίο, ΟΥΚ Βόλου και ΠΑΟΚ) έδωσε αφορμή για έντονες αντεγκλήσεις ανάμεσα στα μέλη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας που ήταν παρόντα όσο και στους προπονητές και εκπροσώπους των ομάδων.

Μάλιστα η ένταση ανέβηκε κάποια στιγμή κατακόρυφα οδηγώντας τον αντιπρόεδρο της ΚΟΕ Γιώργο Κατσαρό -που είχε έντονη λογομαχία με τον παλιό πολίστα και μάνατζερ της Χίου Τάσο Παπαναστασίου- να ακυρώσει την διαδικασία που είχε ξεκινήσει με το Αργοστόλι να βγαίνει γηπεδούχος για το πρώτο ζευγάρι.

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ως αιτία της αναβολής "διαδικαστικούς λόγους".

Αναλυτικά αναφέρει: "Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα κλήρωση της Προημιτελικής (Γ’) φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας στην υδατοσφαίριση για διαδικαστικούς λόγους.

Η κλήρωση θα γίνει σήμερα Τρίτη στις 13.30 στα γραφεία της ΚΟΕ με την παρουσία των επισήμων εκπροσώπων των διαγωνιζομένων σωματείων.

Υπενθυμίζουμε ότι στην κληρωτίδα θα μπουν οι εξής οκτώ ομάδες: Ολυμπιακός, ΝΟ Βουλιαγμένης, ΝΟ Χίου, Πανιώνιος, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΝΟ Αργοστολίου και ο ΟΥΚ Βόλου που είναι η μόνη ομάδα της Α2!

Οι αγώνες της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας θα γίνουν την Τετάρτη 2 Μαΐου. Το φάιναλ φορ θα διεξαχθεί στις 18-19 Μαΐου στο Αργοστόλι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου