ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Αποθεωτικό φινάλε με χρυσό για τις Βολιώτισσες Φραγκάκη-Καράγγελου

αποθεωτικό-φινάλε-με-χρυσό-για-τις-βολ-903032

Με τον πιο ιδανικό και αποθεωτικό τρόπο για τα ελληνικά χρώματα έκλεισε το αγωνιστικό πρόγραμμα του FINA World Series Super Final, στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, την Κυριακή (22/5) το βράδυ. Η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Κόμπο, ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και αποθεώθηκε από τον κόσμο στις εξέδρες, που άκουσε τον Εθνικό μας ύμνο και είδε τη σημαία μας στον πιο ψηλό ιστό.

Οι εκπληκτικές και πολλά υποσχόμενες εκπρόσωποι της Ελλάδας με τις Βολιώτισσες Ελένη Φραγκάκη, Ζωή Καράγγελου και τις Ζωή Αγραφιώτη, Μαρία Αλζιγκούζη – Κομινέα, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου, Αντριάνα Μισίκεβιτς, Λυδία Παπαναστασίου, Ευαγγελία Πλατανιώτη βαθμολογήθηκαν με 85,9333 β. μετά από τη θαυμάσια εκτέλεση του προγράμματός τους. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε το Ισραήλ με 85,1667 β. και το χάλκινο το Καζακστάν με 80.8000 β. Κυπελλλούχος του FINA World Series Super Final αναδείχθηκε η Εθνική των ΗΠΑ.

Νέες πρωτιές για Αλεξανδρή

Το Σάββατο η Βολιώτισσα Βασιλική Αλεξανδρή κατέκτησε για την Αυστρία το δεύτερο χρυσό της μετάλλιο. Στον πρώτο τελικό της δεύτερης ημέρας της διοργάνωσης η Αλεξανδρή αγωνίστηκε με την Εθνική Αυστρίας στο ελεύθερο σόλο και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, όπως είχε κάνει και στο τεχνικό σόλο την περασμένη Παρασκευή. Βαθμολογήθηκε με 89,4333 β. και δήλωσε έτοιμη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα σε ένα μήνα. Το ασημένιο μετάλλιο στο ελεύθερο σόλο πήρε η Ισπανίδα Iρις Τίο Κάσας με 88,2000 β. και το χάλκινο η Αμερικανίδα Αννίτα Αλβάρεζ με 87,1000 β. Στο συγκεκριμένο αγώνισμα δεν είχαμε ελληνική συμμετοχή.

Πρωτιά Αλεξανδρή σε τεχνικό και ελεύθερο ντουέτο

Με μια αρκετά καλή εμφάνιση και σαφώς βελτιωμένες σε σχέση με το Παρίσι, οι νεαρές εκπρόσωποι της Ελλάδας, η Βολιώτισσα Ελένη Φραγκάκη του ΝΟΒΑ, μαζί με την Κρυσταλένια Γιαλαμά (αναπλ. Ιφιγένεια Κρομμυδάκη) κατέκτησαν την 5η θέση στον τελικό του τεχνικού ντουέτου. Τα κορίτσια της Εθνικής Ελλάδος, που είναι σαφώς πιο μικρά σε ηλικία και πιο άπειρα σε σχέση με τα υπόλοιπα ντουέτα που μετείχαν -καθώς η ομοσπονδιακή προπονήτρια Νάστια Γκούτσεβα επέλεξε να έχει σε αυτούς τους αγώνες το ντουέτο των νεανίδων (εν όψει συμμετοχής στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας), βαθμολογήθηκαν με 82,7249 β.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Αυστρία με τις Βολιώτισσες αδερφές Αννα Μαρία και Ειρήνη Αλεξανδρή (αναπλ. η Βασιλική Αλεξανδρή), που πήραν ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία 90,4430 β. Το ασημένιο πήραν οι Μπρέγκι Ντε Μπρόουερ – Μαρλό Στίμπενκ από το Βέλγιο με 84,8617 β. και το χάλκινο οι Αμερικανίδες Μεγκούμι Φιλντ – Ντανιέλα Ραμίρεζ με 84,3622 β.

Αμέσως μετά στο μικτό ντουέτο, το χρυσό μετάλλιο πήραν η Εμμα Γκαρσία και ο Πο Ρίμπες από την Ισπανία με 83,3138 β., το ασημένιο η Κλαούντια Κολλέτι και ο Κένεθ Γκοντέτ από τις ΗΠΑ με 78,3346 β. και το χάλκινο η Ζακλίν Γιακίμοβα και ο Έντουαρντ Κιμ από το Καζακστάν με 78,2740 β.

Οπως και στο τεχνικό, έτσι και στο ελεύθερο ντουέτο, την 5η θέση στον τελικό κατέλαβαν οι Ελληνίδες εκπρόσωποι Ελένη Φραγκάκη – Κρυσταλένια Γιαλαμά (αναπλ. Ιφιγένεια Κρομμυδάκη).

Οι νεαρές Ελληνίδες μπαλαρίνες της πισίνας εκτέλεσαν όμορφα το πρόγραμμά τους, τα πήγαν αρκετά καλά σε σχέση με τα υπόλοιπα ντουέτα με πολύ μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας και βαθμολογήθηκαν με 84,1333 β.

Το χρυσό μετάλλιο, κατέκτησαν, όπως και στο Τεχνικό, οι Βολιώτισσες αδερφές Αννα Μαρία και Ειρήνη Αλεξανδρή, για την Αυστρία με 91,6000 β., το ασημένιο πήραν οι Ολλανδέζες Μπρέγκι Ντε Μπρόουερ και Μερλό Στίμπενκ και το χάκινο οι Ισραηλινές Εντεν Μπλέτσερ και Σέλι Μπομπρίτσκι.

Ασημένιες στο highlight

Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση στον τελικό του μικτού highlight η Εθνική ομάδα της Ελλάδας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και αποθεώθηκε από τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του ΟΑΚΑ χθες Κυριακή, ενώ έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για τις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού.

Η Εθνική Ελλάδος με την Βολιώτισσα Ελένη Φραγκάκη και αναπληρωματική τη Ζωή Καράγγελου επίσης του ΝΟΒΑ, αγωνίστηκε επίσης με τις Ζωή Αγραφιώτη, Μαρία Αλζιγκούζη – Κομινέα, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου, Αντριάνα Μισίκεβιτς, Λυδία Παπαναστασίου και βαθμολογήθηκε με 85,000 β., ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Τις ξεπέρασαν μόνο οι ΗΠΑ (είχαν μικτή συμμετοχή με εννέα γυναίκες και έναν άνδρα) που πήραν το χρυσό με 86,8333, ενώ το χάλκινο κατέκτησε το Ισραήλ με 84,5667 β.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου