ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θριάμβευσαν στο Βαρέζε οι Βολιώτες κωπηλάτες

θριάμβευσαν-στο-βαρέζε-οι-βολιώτες-κω-903063

Θριαμβευτική εμφάνιση και ιδανικό ξεκίνημα στις επίσημες διεθνείς διοργανώσεις, για τα γαλανόλευκα κουπιά, που κατέκτησαν τέσσερα μετάλλια -τρία χρυσά κι ένα ασημένιο-, ενώ συμμετείχαν συνολικά σε 7 τελικούς στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων, Νεανίδων, που ολοκληρώθηκε στο Βαρέζε της Ιταλίας.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε στο σκιφ νεανίδων η Κατερίνα Γκόγκου, που τερμάτισε σε 7:40.99 μπροστά από τις αντιπάλους της από Ιταλία και Ελβετία, που ακολούθησαν.

Ο Εθνικός ύμνος ακούστηκε και για τις Ιωάννα Ασβεστά-Ελβίρα Αργυράκη, που τερμάτισαν πρώτες στον τελικό της δικώπου άνευ των νεανίδων με 7:20.15, κερδίζοντας στο φώτο φίνις την ιταλική βάρκα, ενώ 3η ήταν η Γαλλική.

Άρωμα γυναίκας είχε και το τρίτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας, αφού το κέρδισαν στον τελικό του διπλού σκιφ νεανίδων η Βολιώτισσα Σοφία Δαλίδου του ΟΕΑΝΑΒ, με την Στυλιανή Νάτσιουλα με χρόνο 7:05.47, αφήνοντας αρκετά πίσω τη 2η βάρκα από τη Γαλλία αλλά και την 3η από τη Λιθουανία.

Η Βολιώτισσα Σοφία Δαλίδου με τη Στυλιανή Νάτσιουλα κατέκτησαν το τρίτο κατά σειρά χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα, αγωνιζόμενες στο διπλό σκιφ νεανίδων

Πολύ κοντά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου έφτασε και το τετραπλό σκιφ των εφήβων που έχασε το χρυσό για κάτι παραπάνω από ένα δευτερόλεπτο κατάφερε όμως να κατακτήσει το ασημένιο με την πολύ καλή παρουσία του Βολιώτη κωπηλάτη Παναγιώτη Αδαμ, επίσης αθλητή του ΟΕΑ/ΝΑΒ, με τον έτερο Βολιώτη Απόστολο Λυκομήτρο του ΝΟΘ και τους Νικόλαο Χολόπουλου, Δημήτριο Παπάζογλου. Την 5η θέση στο τελικό του διπλού σκιφ εφήβων κατέλαβαν οι Κοπίδης, Μακρυγιάννης.

Τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το τετράπλο σκιφ των εφήβων αποτελούμενο από τους Βολιώτες Παναγιώτη Αδάμ και Απόστολο Λυκομήτρο, που αγωνίστηκαν μαζί με τους Νικόλαο Χολόπουλο και Δημήτριο Παπάζογλου

Τέλος, την 6η θέση στο τελικό του τετραπλού σκιφ Νεανίδων πήραν οι Ελ. Λεβεντέλη, Βικ. Λαπίκοφ, Σωτ. Ανγκου, Νεφ. Ντάρα, όπως 6οι ήταν και στο τελικό της δικώπου εφήβων οι Βασίλης Κωστούλας, Δημήτρης Κούτρας, καταγράφοντας και αυτά τα πληρώματα μια σημαντική εμπειρία στο ενεργητικό τους. Την πρώτη θέση στον μικρό τελικό και την 7η συνολικά κατέλαβε η τετράκωπος άνευ των εφήβων με τους Λαζ. Γεωργίου, Γεω. Χαρίσιο, Παν.Φοροζίδη, Θαν. Κολοβό.

Δεύτερη η Ελλάδα στον πίνακα μεταλλίων

Η ελληνική αποστολή στο Βαρέζε

Με τα τέσσερα αυτά μετάλλια η Ελλάδα πήρε τη δεύτερη θέση στο σχετικό πίνακα των μεταλλίων πίσω από τη Ρουμανία, που πήρε τα ίδια συν ένα χάλκινο, αλλά και μπροστά από την Ιταλία (2-5-1), την Τουρκία (2-0-0) και τις Μεγάλη Βρετανία, Τσεχία και Σερβία που κατέκτησαν από ένα χρυσό. «Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές , τους προπονητές και τους συνοδούς της αποστολής αρχηγός της οποίας ήταν ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Βράμπας», τονίζεται σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Φώτου: «Πρώτη φορά τόσο ψηλά»

Την αποστολή συνόδευσε ο τεχνικός σύμβουλος της ομοσπονδίας Τζιάννι Ποστιλιόνε και ο Γιάννης Τσαλούχος, παλιός αθλητής του ΟΕΑΝΑΒ. Παρών στο Βαρέζε ήταν και ο Βολιώτης ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Φώτου, υπό τις οδηγίες του οποίου οι Ελληνες αθλητές θριάμβευσαν. Ο προπονητής της Εθνικής μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της Δευτέρας σχολίασε: «Η συγκομιδή των μεταλλίων, που μας έφερε στη 2η θέση της γενικής κατάταξης αποτελεί σίγουρα επιστέγασμα της δουλειάς που γίνεται από τα παιδιά. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας βρίσκεται τόσο ψηλά σε επίπεδο νεανίδων και εφήβων».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου