ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Πρωτιά για τη Βολιώτισσα Αλεξανδρή, 7η η Καράγγελου

πρωτιά-για-τη-βολιώτισσα-αλεξανδρή-7η-η-903351

Το πρώτο αγώνισμα του FINA World Series Super Final της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, του οποίου η αυλαία άνοιξε το απόγευμα της Παρασκευής (20/5) στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, ήταν το τεχνικό σόλο, με τη Βολιώτισσα Βασιλική Αλεξανδρή να καταλαμβάνει την πρώτη θέση.

Η Βασιλική Αλεξανδρή κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τεχνικό σόλο, ως εκπρόσωπος της Αυστρίας, με τη Βολιώτισσα αθλήτρια να βαθμολογείται με 86,9450 β.

Το ασημένιο πήρε η Αμερικανίδα Αννίτα Αλβάρεζ με 84.6848 β. και το χάλκινο η Γερμανίδα Μαρλίν Μπόγερ με 80.0743. Στον τελικό του Τεχνικού Σόλο μετείχαν 12 αθλήτριες, ενώ την 7η θέση, πήρε η νεαρή Ελληνίδα εκπρόσωπος Ζωή Καράγγελου.

Η 17χρονη Βολιώτισσα αθλήτρια του ΝΟΒΑ, που δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση γυναικών (και ετοιμάζεται να μας εκπροσωπήσει στο σόλο στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων) έκανε μια αρκετά καλή εμφάνιση και βαθμολογήθηκε με 73,9881 β. Κι αν δεν έκανε ένα μικρό τεχνικό λαθάκι, λόγω απειρίας και άγχους, που της κόστισε βαθμολογικά, θα μπορούσε να βρεθεί ψηλότερα.

Η Βολιώτισσα αθλήτρια Ζωή Καράγγελου δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα της: «Ημουν πολύ ενθουσιασμένη, που ήταν η πρώτη μου φορά σε τέτοιου είδους αγώνες και μάλιστα μέσα στη χώρα μας. Προσπάθησα να δώσω ό,τι καλύτερο είχα. Βέβαια, έκανα ένα λάθος σε ένα τεχνικό στοιχείο που μου κόστισε βαθμολογικά. Ήταν μια καλή εμφάνιση, αλλά ήθελα ψηλότερα. Αλλά δεν πειράζει, έχουμε μπροστά μας τους επόμενους παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς αγώνες και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Τα καλύτερα είναι μπροστά».

Η ομοσπονδιακή προπονήτρια Αναστασία Γκούτσεβα σχολίασε: «Δίνουμε την ευκαιρία στα νεότερα παιδιά, από την Εθνική Νεανίδων, να παρουσιαστούν ως εκπρόσωποι σε αυτή τη διοργάνωση. Η Ζωή είναι μόλις 17 χρόνων, δεν έχει εμπειρία και είχε πολύ άγχος, αλλά τα κατάφερε μια χαρά. Είχε μόνο ένα λαθάκι τεχνικό, που της κόστισε ποινή και στη βαθμολογία, ειδάλλως θα ήταν πολύ ψηλότερα. Αυτό, όμως, ήταν ένα μάθημα. Έπεσε στα βαθιά με τους «καρχαρίες» και έπρεπε να τα δώσει όλα, όπως και έκανε. Αυτές είναι σπουδαίες, τεράστιες εμπειρίες για τα νέα παιδιά. Θα αναλύσουμε το πρόγραμμά της και θα είναι πανέτοιμη για το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο νεανίδων, όπου θα μας εκπροσωπήσει στο σόλο. Προχωράμε τώρα και στα επόμενα αγωνίσματα για μια καλή εμφάνιση».

Η επίσης Βολιώτισσα, Βασιλική Αλεξανδρή, που κατέκτησε με την Αυστρία το χρυσό μετάλλιο, σχολίασε: «Ηταν κάτι πολύ ξεχωριστό να κερδίζω αυτόν τον αγώνα εδώ στην Ελλάδα. Επιστρέψαμε δέκα χρόνια μετά σ’ αυτήν την πισίνα. Εδώ που προπονούμασταν με τον Νηρέα Χαλανδρίου, όταν ήμασταν στον συγκεκριμένο σύλλογο. Είναι κάτι πολύ όμορφο. Ήρθε και η οικογένειά μας να μας στηρίξει.

Οι αγώνες αυτοί, για μας, είναι ένα πολύ καλό τεστ ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα γίνει σε λιγότερο από έναν μήνα στη Βουδαπέστη. Να δούμε πού βρισκόμαστε, να κάνουμε τις τελευταίες απαραίτητες αλλαγές».

Τέλος, στο τεχνικό σόλο ανδρών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ισπανός Ντίαζ με 77,9618 β., το ασημένιο ο Αμερικανός Γκοντέτ με 74,8963 β. και το χάλκινο ο Κιμ από το Καζακστάν με 74,8478 β.

Η Ζωή Καράγγελου του ΝΟΒΑ με την ελληνική σημαία

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου