Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Στις «αποκαλύψεις» και ο Μπράτσος

στις-αποκαλύψεις-και-ο-μπράτσος-892425

Ο Βόλος με την ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής περιόδου ευχαρίστησε τον κόσμο και η ΠΑΕ ανέφερε πως η ομάδα θα διατηρήσει ψηλά τον πήχη, τονίζοντας πως θα μεγαλώνει κάθε χρόνο όλο και περισσότερο.

Ο Βόλος ολοκληρώνοντας τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του για την σεζόν 2021-2022, έμεινε αήττητος στα τελευταία του έξι παιχνίδια παρά τις αρκετές αποχωρήσεις παικτών με κέρδος τη συμμετοχή αρκετών νεαρών, στους οποίους «επενδύει» η ομάδα, που παράλληλα «σχεδιάζει» και τη νέα της, τετάρτη χρονιά, στη μεγάλη κατηγορία.

Στα παιχνίδια των playouts της Super League 1 πάντως υπήρξαν κέρδη από τη συμμετοχή νέων παικτών, αφού σε 6 ματς αγωνίστηκε ο νεαρός Δημήτρης Μεταξάς, ξεκινώντας μάλιστα στα πέντε στη βασική ενδεκάδα, ενώ σε πέντε παιχνίδια πήραν χρόνο συμμετοχής, ο Ολλανδός μέσος Ντάν Ριένστρα και ο νεαρός αμυντικός Θανάσης Τριανταφύλλου, που επανήλθαν μετά τον τραυματισμό που είχαν στη διάρκεια της προηγούμενης καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Επίσης στο μίνι πρωτάθλημα αγωνίστηκε με επιτυχία και σε τέσσερα 90λεπτα ο 22χρονος διεθνής Κύπριος κεντρικός αμυντικός Χρήστος Σιέλης, που ήρθε τον Γενάρη στον Βόλο και στην κανονική διάρκεια είχε τρεις ολιγόλεπτες συμμετοχές.

Όλη τη χρονιά ακούστηκαν πολλά για τις «αποκαλύψεις» παικτών όπως οι Φαν Βέερτ, Φερνάντες κ.α., αλλά δεν ήταν οι μόνοι, καθώς όπως ανέφερε στην εκπομπή η ώρα του Βόλου ο υπεύθυνος επικοινωνίας της βολιώτικης ΠΑΕ Μάνος Παναγιωτόπουλος: «Αποκάλυψη ήταν και ο προπονητής Κώστας Μπράτσος, που ανέλαβε την ομάδα σε δύσκολη αγωνιστικά περίοδο προερχόμενη από άσχημα αποτελέσματα και όχι απλά διαχειρίστηκε σωστά την κατάσταση, αλλά η ομάδα σημείωσε και πολύ σημαντικά αποτελέσματα» προσθέτοντας ότι: «Είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων και δεν πήραν τα μυαλά του αέρα».

Ο Κώστας Μπράτσος που πέρσι ήταν σε τρία ματς υπηρεσιακός, φέτος σε 21 αγώνες κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη, βάζοντας και τα δικά του θετικά στοιχεία στην ομάδα.

Ο νεαρός Βολιώτης τεχνικός, που στο περσινό πρωτάθλημα πήρε το «βάπτισμα» ως προπονητής ομάδας της Super League ανήμερα των γενεθλίων του στις 26/4/2021 στη Ριζούπολη, κατάφερε στη συνέχεια να κερδίσει για πρώτη φορά την ΑΕΛ, ενώ στη φετινή του παρουσία στον πάγκο ως πρώτος προπονητής κατέγραψε αρκετά και σημαντικά ρεκόρ.

Αρχικά, έγινε ο πρώτος και ο νεότερος Βολιώτης προπονητής με τα περισσότερα ματς στη μεγάλη κατηγορία, ο πρώτος που κατάφερε να είναι αήττητος σε 6 σερί ματς, ο μοναδικός που κέρδισε με αντιπάλους ΠΑΟ και ΑΕΚ και φυσικά συνέβαλε σε ό,τι πέτυχε για πρώτη φορά και ο Βόλος με τις νίκες επί του Παναθηναϊκού, επί της ΑΕΚ στην έδρα της και επί του Αρη στη Θεσσαλονίκη.

Κι αν πέρσι ο Ανχελ Λόπεθ σε 30 αγώνες είχε 9 νίκες, φέτος ο Μπράτσος είχε 6, δηλαδή περισσότερες από όλους τους προηγούμενους (Φεράντο 5, Αμπασκάλ 4, Μπασάντρε, Γκαγιέγκο, Ξηροφώτος από 1) στη μεγάλη κατηγορία.

Βέβαια συνολικά στον Βόλο ο Χουάν Φεράντο έχει 46 νίκες (24 στην Γ’,17 στη Β’ και 5 στην Super League) και είναι ο μακροβιότερος με 75 αγώνες πρωταθλημάτων (46 νίκες, 13 ισοπαλίες, 16 ήττες).

Στη φετινή περίοδο γενικότερα μπορεί η βολιώτικη ομάδα να μην έκανε φέτος το βήμα παραπάνω για να μπει στα playoffs, ωστόσο με εξαίρεση τον πρώτο αγώνα των playouts με τον Αστέρα Τρίπολης, σε όλα τα υπόλοιπα έξι ματς του μίνι πρωταθλήματος ο Βόλος έδειξε συνέπεια και σοβαρότητα. Και αυτό είναι κάτι που πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον Κώστα Μπράτσο.

Η αγωνιστική άνοδος του Βόλου μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Γκιγέρμο Αμπασκάλ ήταν έργο Μπράτσου με το τακτικό σουλούπωμα του συνόλου και την ορθολογική διαχείριση που έφερε αποτελεσματικότητα. Στο ίδιο μοτίβο συνέχισαν οι Βολιώτες μέχρι το τέλος της σεζόν με τον 45χρονο προπονητή να αποδεικνύει ότι δικαίως πήρε την ευκαιρία και ανταποκρίθηκε στον ρόλο του πρώτου προπονητή.

Το πιο σημαντικό στη διαδικασία των playouts ήταν η διαχείριση που έκανε ο Μπράτσος σε ένα ρόστερ που είχε μικρύνει πολύ σε αριθμό μετά τις αποχωρήσεις επτά παικτών. Ο Βόλος στα περισσότερα παιχνίδια πήγε το πολύ με 18 παίκτες διαθέσιμους και σε κάποια και με μικρότερο αριθμό στην αποστολή, έπειτα από τις πρόωρες λύσεις των συμβολαίων των Κορέα, Ρεγκατέν, Ορός, Νίνη, Ρομέρο, Πουρίτα και Ρινέρ, κάτι που ο Μπράτσος παρά το γεγονός ότι δεν είχε ευελιξία κινήσεων κατάφερε να το διαχειριστεί άριστα.

Την ίδια στιγμή η σοβαρότητα που έβγαλε η ομάδα μέχρι και τον τελευταίο αγώνα με τον ΟΦΗ ήταν αξιοσημείωτη, κάτι που επίσης πιστώνεται στον 45χρονο Βολιώτη τεχνικό.

Δεν είναι εύκολο όταν δεν υπάρχει ουσιαστικό βαθμολογικό κίνητρο να διατηρείς το σύνολό σου ανταγωνιστικό, αλλά ο Μπράτσος κατάφερε να το συντηρήσει. Έδωσε τις ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες του ρόστερ, σε ελπιδοφόρους παίκτες που ήθελαν να δείξουν πράγματα μαζί με τους ποδοσφαιριστές του βασικού κορμού που υπολογίζονται και για την επόμενη σεζόν και το αποτέλεσμα ήταν επιτυχημένο στη διαδικασία των playouts με τον Βολιώτη προπονητή να χαίρεται κι αυτός με τις επιδόσεις των παικτών του, ενώ πάντα προσγειωμένος στο τέλος δήλωσε «Τα συγχαρητήρια θα πρέπει να καταλογιστούν στους παίκτες γιατί είναι δικό τους κατόρθωμα».

Δοκιμές και σχεδιασμός

Η ΠΑΕ Βόλος συνεχίζοντας τον σχεδιασμό της νέας περιόδου έκανε γνωστό ότι το τριήμερο 20, 21, 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν δοκιμές ποδοσφαιριστών γεννημένων τα έτη 2004, 2005, 2006. Πέρσι από την διαδικασία αυτή, που συμμετείχαν πάνω από 100 νεαροί παίκτες από όλη την Ελλάδα, ξεχώρισαν οι νεαροί Μεταξάς, Τριανταφύλλου και άλλοι που στελέχωσαν τις ομάδες Κ-17 και Κ-20. Οι φετινές προπονήσεις θα πραγματοποιηθούν 20, 21, 22 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό στάδιο στις 17:00 και θα διεξαχθούν υπό το βλέμμα και την καθοδήγηση του τεχνικού επιτελείου της ΠΑΕ Βόλος. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 24210 27671.

Στο μεταξύ όσον αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις ο υπεύθυνος επικοινωνίας της βολιώτικης ΠΑΕ Μάνος Παναγιωτόπουλος επιβεβαίωσε στην εκπομπή η «Ωρα του Βόλου» ότι ο 25χρονος Ισπανός επιτελικός μέσος Έντερ Γκονζάλες, ο οποίος αγωνίζεται στην Ρουμανία είναι στα ενδιαφέροντα του Βόλου και γι’ αυτό τον παρακολούθησε σε αγώνα ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Άκης Πέτρου.

Αδειοδότηση για Ελλάδα και Ευρώπη

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης έδωσε άδεια για Ελλάδα και Ευρώπη στις δέκα από τις 14 ομάδες που συμμετείχαν εφέτος στη Super League Interwetten και συγκεκριμένα σε Βόλο, Λαμία, Παναιτωλικό, ΟΦΗ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρης, ΑΕΚ και Αστέρα.

ΠΑΣ Γιάννινα (που συμμετείχε και στα playoffs για έξοδο στην Ευρώπη), Ιωνικός, Απόλλων και Ατρόμητος πέρασαν επιτυχώς από τη διαδικασία της αδειοδότησης μόνο για το πρωτάθλημα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου