Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Φεράρι ο πρώτος «100άρης» του Βόλου

φεράρι-ο-πρώτος-100άρης-του-βόλου-892852

Ο Βόλος ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή αγωνιστική περίοδο, συντρίβοντας το περασμένο Σάββατο στο Πανθεσσαλικό με 5-0 τον ΟΦΗ, χαρίζοντας θέαμα στον κόσμο και η ομάδα του Κώστα Μπράτσου δεν είδε το παιχνίδι ως «αγγαρεία», ελλείψει βαθμολογικού κινήτρου, αλλά ως ευκαιρία να κλείσει τη χρονιά με ρεκόρ.

Ο Βόλος πέτυχε την ευρύτερη νίκη στο 99ο παιχνίδι του στη Super League και ο Φράνκο Φεράρι έγινε ο πρώτος παίκτης με 100 αγώνες με τη φανέλα του και το Σάββατο τιμήθηκε γι’ αυτό του το μοναδικό επίτευγμα.

Ο Βόλος συμπλήρωσε μόλις πέντε χρόνια από την ίδρυσή του, με τα τρία τελευταία από αυτά να είναι στη Super League. Το τελευταίο παιχνίδι του με τον ΟΦΗ ήταν το 99ο στην ιστορία της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία και έμελλε να πετύχει την ευρύτερη νίκη του με 5-0, σκοράροντας μάλιστα για πρώτη φορά σε ένα αγώνα της κατηγορίας τόσα γκολ.

Παράλληλα ιστορία με την ομάδα «έγραψε» ο Αργεντίνος Φράνκο Φεράρι, καθώς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής, που φόρεσε για 100η φορά τη φανέλα του Βόλου σε επίσημο παιχνίδι.

Ο 30χρονος αριστερός μπακ από την Αργεντινή είναι τρία χρόνια στην ομάδα και έφτασε τους 90 αγώνες στη Super League, ενώ έχει και άλλους 10 στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Φράνκο Φεράρι ήρθε στον Βόλο από την Μίτρε Σαντιάγκο, έχοντας παίξει στην Αργεντινή και στις Ντεπορτίβο Σάντα Μαρίνα και Τίρο Φεντεράλ. Την πρώτη χρονιά μάλιστα έπαιξε με τη φανέλα του Βόλου σε 31 ματς (2.741 αγωνιστικά λεπτά), ενώ στην 2η περσινή είχε επίσης 31 συμμετοχές (2787’ λεπτά) με ένα γκολ και φέτος έπαιξε 28 ματς (2520’) με δυο γκολ και τρεις ασίστ.

Έτσι με τα 10 ματς κυπέλλου έγινε ο πρώτος 100άρης και τον ακολουθεί ο Τάσος Τσοκάνης με 85 συμμετοχές, ο οποίος είναι ο πρώτος της ομάδας με συνολικές συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία (209) και με άλλες ομάδες.

Την περίοδο 2019-2020 και ο Τάσος Τσοκάνης είχε 31 συμμετοχές (2.658’) με 3 γκολ, ενώ στη δεύτερη χρονιά έπαιξε 18 ματς (1490’) και φέτος 27 (2.189’) κι έχει στο Βόλο και 9 ματς Κυπέλλου.

Ο Ντεντάκης ήταν πριν τον Φεράρι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές, αλλά σε όλες τις κατηγορίες στην ιστορία της βολιώτικης ομάδας, υπογράφοντας το καλοκαίρι του 2017, και μέσα σε τέσσερα χρόνια κέρδισε και δυο ανόδους και έπαιξε δυο χρόνια στη Super League 1.

Ο Ντεντάκης είχε φτάσει τις 91 συμμετοχές (17 πέρσι, 24 την πρώτη χρονιά στην Α’, 25 στη Β’ και 25 στη Γ’ Εθνική), ενώ είχε και 5 ματς στο Κύπελλο Ελλάδος. Όμως, την περίοδο 2017-18 είχε αγωνιστεί και σε 3 από τα 5 ματς κυπέλλου ΕΠΣΘ με τον Βόλο και έτσι οι συνολικές του συμμετοχές ήταν 99…

Στα πέντε χρόνια τη φανέλα του Βόλου έχουν φορέσει 108 ποδοσφαιριστές, οι 69 από αυτούς στη Super League.

Οι πρώτοι του Βόλου σε συμμετοχές

  1. Φράνκο Φεράρι (ενεργός) 100
  2. Αντώνης Ντεντάκης 96
  3. Τάσος Τσοκάνης (ενεργός) 85
  4. Στέργιος Δημόπουλος 78
  5. Βασίλης Μάντζης 78
  6. Χούλιαν Μπαρτόλο (ενεργός) 66

Οι πρώτοι του Βόλου στη Super League

  1. Φράνκο Φεράρι (ενεργός) 90
  2. Τάσος Τσοκάνης (ενεργός) 76
  3. Χούλιαν Μπαρτόλο (ενεργός) 59
  4. Ζαν Πιέρ Μπαριέντος (ενεργός) 44
  5. Αντώνης Ντεντάκης 41
  6. Μπόρις Κλέιμαν (ενεργός) 41

Το «ευχαριστώ» της ΠΑΕ Βόλος

Ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τους Βολιώτες φιλάθλους, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της σεζόν, εξέδωσε η ΠΑΕ Βόλος. Αναλυτικά: «Με την ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής περιόδου, η ΠΑΕ Βόλος ευχαριστεί όλους τους φίλους της ομάδας που στήριξαν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού επιτελείου. Οι στόχοι του Βόλου ήταν, είναι και θα παραμένουν υψηλοί και είμαστε σίγουροι ότι με τη στήριξη των Βολιωτών φιλάθλων η ομάδα του Βόλου θα μεγαλώνει κάθε χρόνο όλο και περισσότερο…».

«Είδε» τον Ισπανό Εντερ Γκονζάλες

Με τη λήξη του πρωταθλήματος ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ΠΑΕ Βόλος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τον τεχνικό διευθυντή Ακη Πέτρου να έχει βρεθεί τις προηγούμενες μέρες και στη Ρουμανία, όπου παρακολούθησε τον ημιτελικό κυπέλλου Κραϊόβα – Σέπσι. Τα μάτια του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ Βόλος, ήταν «καρφωμένα» στον 25χρονο Ισπανό Έντερ Γκονζάλες, ο οποίος αγωνίζεται στη θέση του επιτελικού χαφ. Ο ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τη Μαγιόρκα Β’ και στη συνέχεια αγωνίστηκε για την Κορνέγια και την Τεράσα. Πριν μετακινηθεί στη Σέπσι πέρασε από την Μιερκούρεα, επίσης, της Ρουμανίας. Τη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί σε 39 ματς και έχει ένα γκολ και τρεις ασίστ.

Δοκιμές νεαρών ποδοσφαιριστών

Η ΠΑΕ Βόλος με ανακοίνωση της γνωστοποίησε πως το τριήμερο 20, 21, 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν δοκιμές ποδοσφαιριστών γεννημένων τα έτη 2004, 2005, 2006. Οι προπονήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πανθεσσαλικό στάδιο στις 17:00 και θα διεξαχθούν υπό το βλέμμα και την καθοδήγηση του τεχνικού επιτελείου της ΠΑΕ Βόλος. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 24210 27671.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου